reklama
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
I co zrobicie wtedy?Natalka dzisiaj marudzi:dull: czekam aż zaśnie i zabieram się do sprzątania
dzisiaj wybieram się do księdza zobaczymy co z chrzestnym bez slubu kościelnego ale cos mi się wydaje że nici![]()
A
Agutek
Gość
Natalka dzisiaj marudzi:dull: czekam aż zaśnie i zabieram się do sprzątania
dzisiaj wybieram się do księdza zobaczymy co z chrzestnym bez slubu kościelnego ale cos mi się wydaje że nici![]()
roksi jest jeszcze jeden myk - możecie wziąć go jako świadka chrztu, a nie chrzestnego oczywiście jeśli chodzi o sprawy formalne...a dla was on i tak będzie chrzestnym...
blueberry77
No ale co wtedy z tym formalnie prawdziwym chrzestnym?roksi jest jeszcze jeden myk - możecie wziąć go jako świadka chrztu, a nie chrzestnego oczywiście jeśli chodzi o sprawy formalne...a dla was on i tak będzie chrzestnym...
A
Agutek
Gość
w swietle kosciola nie ma chrzestnego....jest tylko swiadek chrztu...
i jest to dopuszczalne...
i jest to dopuszczalne...
Lajla83
Fanka BB :)
I co zrobicie wtedy?
wyjście mam jeszcze takie że poproszę mojego brata ciotecznego żeby był chrzestnym Natalkiroksi jest jeszcze jeden myk - możecie wziąć go jako świadka chrztu, a nie chrzestnego oczywiście jeśli chodzi o sprawy formalne...a dla was on i tak będzie chrzestnym...

ale tak ogólnie to jesli się ksiądz zgodzi to męża brat nie pójdzie do spowiedzi ani do komuni jakoś tak dziwnie to będzie wyglądało

blueberry77
Myślałam, że chrzestny jest obowiązkowy 

A
Agutek
Gość
Myślałam, że chrzestny jest obowiązkowy![]()
Są sytuacje gdy kościół pozwala aby go nie było i był świadek ;-)
Tylko trzeba się dogadać z księdzem i mu wspomnieć o takiej możliwości.
My np. nie mamy nikogo kto może być chrzestną ze względu niespełniania wymogów formalnych i chcemy z tej możliwości skorzystać.
Wstępnie już z księdzem rozmawialiśmy, jeszcze tylko proboszcz musi wyrazić ostateczną zgodę.
Nie chcę na siłę kogoś na chrzestnego...wolę kogoś kto naprawdę się z tego ucieszy, jest nam bliski, a to że będzie świadkiem to żaden problem dla nas ;-)
madzikm
Mamy lutowe'07
Są sytuacje gdy kościół pozwala aby go nie było i był świadek ;-)
Tylko trzeba się dogadać z księdzem i mu wspomnieć o takiej możliwości.
My np. nie mamy nikogo kto może być chrzestną ze względu niespełniania wymogów formalnych i chcemy z tej możliwości skorzystać.
Wstępnie już z księdzem rozmawialiśmy, jeszcze tylko proboszcz musi wyrazić ostateczną zgodę.
Nie chcę na siłę kogoś na chrzestnego...wolę kogoś kto naprawdę się z tego ucieszy, jest nam bliski, a to że będzie świadkiem to żaden problem dla nas ;-)
moja koleżanka tak samo robi, osobę którą wybrali na chrzestnego nie ma bierzmowania i też zadowolą się świadkiem;-)
a jak tam Wasze dzieci na taki upał? Zosia marudna:dull: czy i u Was zwiększyła się ilość kupek po wprowadzeniu stałych pokarmów? u nas wczoraj 3

reklama
A
Agutek
Gość
U nas zmniejszyła się ilośc kupek i do tego robione są z problemami ostatnio 
Moja mała właśnie drugi raz dzisiaj śpi. Najpierw pospała do 8 rano, potem od 9.50 do 10.50 i teraz od 13.30 drzemie. Potem powinna być jeszcze jedna drzemka między 16 a 17

Moja mała właśnie drugi raz dzisiaj śpi. Najpierw pospała do 8 rano, potem od 9.50 do 10.50 i teraz od 13.30 drzemie. Potem powinna być jeszcze jedna drzemka między 16 a 17