reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Natalka dzisiaj marudzi:dull: czekam aż zaśnie i zabieram się do sprzątania:tak:
dzisiaj wybieram się do księdza zobaczymy co z chrzestnym bez slubu kościelnego ale cos mi się wydaje że nici:no:

reklama
Natalka dzisiaj marudzi:dull: czekam aż zaśnie i zabieram się do sprzątania:tak:
dzisiaj wybieram się do księdza zobaczymy co z chrzestnym bez slubu kościelnego ale cos mi się wydaje że nici:no:

roksi jest jeszcze jeden myk - możecie wziąć go jako świadka chrztu, a nie chrzestnego oczywiście jeśli chodzi o sprawy formalne...a dla was on i tak będzie chrzestnym...

I co zrobicie wtedy?

roksi jest jeszcze jeden myk - możecie wziąć go jako świadka chrztu, a nie chrzestnego oczywiście jeśli chodzi o sprawy formalne...a dla was on i tak będzie chrzestnym...
wyjście mam jeszcze takie że poproszę mojego brata ciotecznego żeby był chrzestnym Natalki:tak: był taki plan wcześniej:tak: no ale wypadało żeby chrzestnymi byli moja siostra i męża brat:tak: no ale mój mąż prawie nie ma rodziny wiec jeśli się nie uda to będzie chrzestnym mój brat cioteczny i moja siostra:tak:
ale tak ogólnie to jesli się ksiądz zgodzi to męża brat nie pójdzie do spowiedzi ani do komuni jakoś tak dziwnie to będzie wyglądało:szok:

Myślałam, że chrzestny jest obowiązkowy :confused2:

Są sytuacje gdy kościół pozwala aby go nie było i był świadek ;-)
Tylko trzeba się dogadać z księdzem i mu wspomnieć o takiej możliwości.
My np. nie mamy nikogo kto może być chrzestną ze względu niespełniania wymogów formalnych i chcemy z tej możliwości skorzystać.
Wstępnie już z księdzem rozmawialiśmy, jeszcze tylko proboszcz musi wyrazić ostateczną zgodę.
Nie chcę na siłę kogoś na chrzestnego...wolę kogoś kto naprawdę się z tego ucieszy, jest nam bliski, a to że będzie świadkiem to żaden problem dla nas ;-)

Są sytuacje gdy kościół pozwala aby go nie było i był świadek ;-)
Tylko trzeba się dogadać z księdzem i mu wspomnieć o takiej możliwości.
My np. nie mamy nikogo kto może być chrzestną ze względu niespełniania wymogów formalnych i chcemy z tej możliwości skorzystać.
Wstępnie już z księdzem rozmawialiśmy, jeszcze tylko proboszcz musi wyrazić ostateczną zgodę.
Nie chcę na siłę kogoś na chrzestnego...wolę kogoś kto naprawdę się z tego ucieszy, jest nam bliski, a to że będzie świadkiem to żaden problem dla nas ;-)

moja koleżanka tak samo robi, osobę którą wybrali na chrzestnego nie ma bierzmowania i też zadowolą się świadkiem;-)

a jak tam Wasze dzieci na taki upał? Zosia marudna:dull: czy i u Was zwiększyła się ilość kupek po wprowadzeniu stałych pokarmów? u nas wczoraj 3:szok:

reklama
U nas zmniejszyła się ilośc kupek i do tego robione są z problemami ostatnio :eek:
Moja mała właśnie drugi raz dzisiaj śpi. Najpierw pospała do 8 rano, potem od 9.50 do 10.50 i teraz od 13.30 drzemie. Potem powinna być jeszcze jedna drzemka między 16 a 17 :happy:

Do góry