reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Witam

położna powiedziała żeby spróbować dać pół łyżeczki soku z jabłka z wodą przegotowaną podobno stary sposób:tak: podałam i nic:crazy: jeszcze jest herbatka hipp na trawienie co prawda wystrzegam się tych herbatek bo są dosładzane ale jak nie ma wyjście :confused2:
może ten sok z woda pomoże oby pomogły by kruszynka się nei męczyła

Witajcie!

ojej dalej się męczy Majeczka:-( a może zapytaj pediatry? też bym już od zmysłów odchodziła...współczuję niewyspania. Trzymaj się kochana:tak::-):tak:

magda a ja nie mogłam czytać tej książki:confused2: fatalny język jak dla mnie:confused2:

Wczoraj kupiłam sobie w prezencie:-D "Róża i wieprz", "Mężczyzna, który pomylił swoją żonę z kapeluszem", mam nadzieję, że się nie zawiodę.
Dla Zosi kupiłam chyba z 10 książek:zawstydzona/y:

debiutantka 2 obrazy już wiszą ale zdjęć nie wstawiam bo czekam na trzecie coby efekt był piorunujący;-)

agatulka próbowałam usuwać zdjęcia tak jak pisałaś, ale nadal wyskakuje mi komunikat, że limit wyczerpany, co robić??:eek:
nie masz wrażenia, że w B...rce więcej oglądaczy niż kupujących? u nas teraz otworzyli galerię i ludzie wychodzą z pustymi rękami, chyba za drogo jak na małe miasteczko.

blue to dziś już jeden dzień mniej został;-) daj znać kiedy na rynku będą stoiska świąteczne;-)

Madzik a to ty masz blisko do Bonarki bo mi wyleciało skąd piszesz????
a co do ludzi to 3/4 zwiedzajacych co nas wkurza bo niby pełno na sklepei ludzia a utargi takie sobie bo mamy premie od obrotów a teraz nas tak duzo przed odstrzałem jesteśmy heheh do końca stycznia w takim komplecie potem ma być o 5 osób mniej

roksi a mała jest tylko na cycku? Czy podajesz też modyfikowane?
Wojtek ( gdy był tylko na cycku) z tego co pamiętam też kupki bardzo rzadko robił. Grubo ponad tydzień chyba był rekord. Na początku się strasznie tym denerwowałam ale pediatra mi powiedziała,że jeśli młody jest tylko na cycku to ma prawo kupy nie robić nawet dwa tygodnie i żeby się nie przejmować. Może u Was też tak jest? Michał dla odmiany dosyć regularnie kupska walił.

A wogóle to witam:))
Ostatnio przez choroby chłopaków jakoś czasu nie miałam , żeby usiąść coś i skrobać.

Wojtek w żłobku nie był już chyba z półtora miesiąca ale od przyszłego tygodnia będziemy wracać. Ciekawe na jak długo;)))

No i u nas chyba powoli wreszcie sukces nocnikowy. Od paru dni Wojtek woła i siada! Uff... Już myślałam, że nigdy z tych pieluch nie wyjdziemy. Chyba jesteśmy na szarym końcu w tym temacie:)

madzik jak poczytasz to daj sygnał czy warto. Ja ostatnio nic specjalnego nie czytałam niestety.. a szkoda.

soppana, roksi współczuje nocek... chociaż u nas chyba nie lepiej. Ostatnio chłopaki się budza na zmianę. A to picie a to przykrycie kołderką i w efekcie rano się budzę tak niewyspana jakbym całą noc balowała.

nasz poszedł po tygodniu i się bałąm jak zareaguje a u was taka przerwa wow oby się zaklimatyzował :)))
i gratulacje przejscia w etap odpieluchowania

Roksi, a próbowałaś ten espumisan?

Mam pytanie o kołyskę - jak ci się sprawdza? Ostatnio mnie korci żeby takie coś kupić, bo wymyśliłam że będę Adasia w dzień zamykać w pokoiku Karolka jak będzie spał. Ale trochę mi też szkoda kasy na drugie łóżeczko...

Blu ja na guntre czy jak sie to pisze widziałam łądną kołyskę i mąz sie pytał czy coś kąbinuje heheheh

madzikm idę pojutrze na szczepienie zobaczymy co powie pani doktor ale znając zycie usłyszę przepajać, masowac, ugniatać, rumianek, koperek itp

Kaskada denerwuje się bardzo jak widzę że pręży się i stęka:wściekła/y: a już mało zawału nie dostałam jak po jedzeniu zaczęła się prężyć i się zachłysnęła:szok: liczę że w końcu będzie przespane jedno karmienie;-)

Blu jestem bardzo zadowolona z kołyski:tak: jeżdżę nią po całym mieszkaniu pod kołyską mam przegródki gdzie trzymam pampersy, chusteczki, pieluszki wszystko mam pod ręką a w nocy kołyska stoi obok łóżka naszego:tak: tylko jak się zdecydujesz zwróć uwagę na wymiary wewnętrzne a konkretnie długość:tak:
espumisanu nie próbowałam:no:

Ewelina Natalka zrobiła się bardzo uparta:wściekła/y: ze mną jest w miarę grzeczna ale przy m głupieje:szok: przy tacie pozwala sobie na wszystko a m nie zwraca na to uwagi ale po długiej debacie doszliśmy do wniosku że trzeba córcię troszkę spacyfikować;-) bajka jest 30minut rano i dobranocka wieczorem po posprzątaniu pokoju:tak: m ma mniej się z nią wygłupiać a ja więcej czasu poświęcam na czytanie, kolorowanie i zabawę. Musimy jej czas wypełnić bo jak się nudzi to szaleje szczególnie wieczorami:confused2:

oby uparta szalona Natalia dała się spacyfikować :)) dobre słowo wymyśliłaś
mój ostatnio jest ciągle z dziećmi wieczorem i sie chyba wprawił i wie ze tzra bajki ograniczyć do łóżek wygonic jak przychodzę oba sa u sebie śpią oby zasypiały u siebie a nei w naszym wyrku bo wygodniej jemu tak jest ale jak ja jestem wieczorem bez problemu czytanie bajeczki i kłada sie oraz zasypiają ufff udałos ie coś w domu zarządzic porządnie

hej:-)
oj chyba zimno się zrobiło 6 stopni:crazy:

Magda no właśnie mój m wraca po 17 za nim zje, pogadamy jest 18-19 i zaczynają szaleć a później młoda przed snem nie potrafi się wyciszyć:wściekła/y:

któraś z was ma może do ćwiczeń orbitreka:confused: bo w ramach walki z kilogramami mam zamiar zakupić i nie wiem czym się kierować przy zakupie

ja się czaje ostatnio nad rowerkiem ale kasy brak i dumma gdzie bym go miała chować
ale 2kg schudłam od podjecia pracy wiec sukces heheh jest ale czemu nei ma być sukcesu jak jem regularnie mam co robić i kilometry robię na sklepei bo my stać w mniejscu nei możemy tylko jak nie amy co robić krązyć po dziale i choć ukąłdać buty tu już wchodzą pomysły co robić by się nie narobic ale coś robic hehehhe

Znalazłam te kołyski. To chyba też są Coneco, a kosztują 280 zł. Dzięki, może skorzystam :-)

mój dzięi ten stronie non stop telefony sobie zamienia na inne bez straty:pP
a kołyska zwykle nei zniszczona tak smao jak inen rzeczy po niemowlakach bo one nei gryza jeszcze nie żucają niczym hehhe więc opłaca się :))
ciesze sie że mogłam pomóc

reklama
Do góry