reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
miałam wybrać się na spacerek z córcią ale jak zobaczyłam 8 stopni na dworze to mi się odechciało:confused2: spróbujemy popołudniu:tak:

o tak zimno jak diabli
ale słoneczko się jakies pokazuje moze choc po południu będzie cieplej
dziś jedziemy na gimnastykę oby teraz młoda od razu poszła ćwiczyć mówi że chce ale z dziećmi róznie bywa

Bluu i zwykle szczepienie ci pomaga ?? tzn nie chorujesz w zimę???

nawet jak sie choruje na grypę w zimie, to szczepienie sprawia, że przechodzi się ją łagodniej, przynajmniej ja tak mam. Ja to co roku w zimie jestem chora, zawsze jakis katar czy coś, bo u nas między górą a dołem są różnice temperatur i dlatego.

Bluu i zwykle szczepienie ci pomaga ?? tzn nie chorujesz w zimę???
To jest szczepienie na grypę, nie chroni przed zwykłym przeziębieniem. Grypa jest niebezpieczna, a szczepionka dla dziecka kosztuje ok 25 zł, więc wydaje mi się że warto.

Jest taka strona z informacjami:
Influenza - Bezpieczna szczepionka

"Nowoczesne szczepionki dostępne w Polsce zawierają inaktywowane, czyli „martwe” fragmenty wirusów grypy, które nie są zdolne do rozmnażania się w organizmie i tym nie samym nie mogą spowodować zarażenia wirusem"

tylko z tymi szczepionkami jest tak że robią je na postawie wirusa grypy z minionego sezonu:tak: w sezonie letnim grypa mutuje się i przeciwciała nie zawsze działają na tą nową grypę:no:

A w ogóle to szukam sobie butów na zimę i cholera nic mi się nie podoba. A jak mi się podobają, to kosztują 300 zł. Porażka...
blu ja będą w ciąży z N. kupiłam sobie oficerki za 300zł po zimie wyglądały jakbym chodziła w nich ze 3 sezony:szok: skóra lakierowana zmatowiła się, nie wspomnę że zrobiła się dziura między podeszwą a cholewką:crazy: okazało się że kupiłam chińskie buty za 300zł:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: w tamtym roku miałam dwie pary polskich butów oficerki i kozaczki w sumie droższe od tych chińskich ale jak wyciągnęłam je teraz to wyglądają rewelacyjnie:tak: a najlepszy numer że moja siostra też kupiła chińskie buty i nie mogła do nich dokupić fleków:confused2:

reklama
Do góry