reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Gratulacje w postępach nocnikowych :-)
U nas od kilku dni już wróciliśmy do normy sprzed wyjazdu i już nie zapomina się. Woła pięknie, tylko na noc zakładam jeszcze ale zastanawiam się czy się nie odważyć ściągnąć i zobaczyć jak to będzie.
Wczoraj opiła się wody ze sokiem i biegała sikać dosłownie co kilka minut. W pewnym momencie patrzę a ona sika do nocnika na stojąco :-D Mówię jak ty sikasz, a ona że tak jak tata :-D:cool2::-D Ubaw mieliśmy. Jeśli nie jest jakoś poubierana to się sama obsługuje. Generalnie jej ulubiony strój to bez majtek, wtedy w ogóle sama dba o załatwianie swoich potrzeb na nocnik.

My wróciłyśmy z dworu. Wieje okropnie, aż mnie uszy bolą :baffled:

reklama
A jak wasze dzieciaki chodzą poubierane po domu? Generalnie ubrane całe czy pozwalacie biegać na bosaka i golaska trochę?

Moja z kolei prawie non stop na bosaka i w samych majtkach i koszulce, z tym, że jak biega w samych majtkach to biega za chwilę bez, bo sama je ściąga i nie chce ubierać :-D
A do tego ma manię, że po sikaniu twierdzi, że majtki są mokre i nie chce ich założyć. Sprawdzam, tłumaczę, że są suche ale to nic nie daje. Dziś była w majtkach i rajstopkach. Najpierw pozbyła się majtek, a teraz rajstopek i świeci gołym tyłkiem :baffled:

jak byłe takie upalne dni, to zdjełam pampersa i latał z gołą dupką , tylko w koszulce, bardzo to polubił i nie chce chodzic inaczej:baffled:,
wtedy tez sam ładnie siada i załatwia sie na nocnik, ale jak ma pieluchę, czy nawet same majtasy, to juz zapomina o nocniku:sorry2:, nadal nie chce wołać sam:no:

jak byłe takie upalne dni, to zdjełam pampersa i latał z gołą dupką , tylko w koszulce, bardzo to polubił i nie chce chodzic inaczej:baffled:,
wtedy tez sam ładnie siada i załatwia sie na nocnik, ale jak ma pieluchę, czy nawet same majtasy, to juz zapomina o nocniku:sorry2:, nadal nie chce wołać sam:no:

to puszczaj go bez majtek szybciej załapie ;-)

moją pochwaliłam a od rana dwie wpadki:baffled:

zdarza się ;-)

dzisiaj młodej nie położyłam spać, ale sama bym padła najchętniej, a tu dupcia :baffled:

reklama
Do góry