reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Gratulacje w postępach nocnikowych :-)
U nas od kilku dni już wróciliśmy do normy sprzed wyjazdu i już nie zapomina się. Woła pięknie, tylko na noc zakładam jeszcze ale zastanawiam się czy się nie odważyć ściągnąć i zobaczyć jak to będzie.
Wczoraj opiła się wody ze sokiem i biegała sikać dosłownie co kilka minut. W pewnym momencie patrzę a ona sika do nocnika na stojąco :-D Mówię jak ty sikasz, a ona że tak jak tata :-D:cool2::-D Ubaw mieliśmy. Jeśli nie jest jakoś poubierana to się sama obsługuje. Generalnie jej ulubiony strój to bez majtek, wtedy w ogóle sama dba o załatwianie swoich potrzeb na nocnik.

My wróciłyśmy z dworu. Wieje okropnie, aż mnie uszy bolą :baffled:

reklama
A jak wasze dzieciaki chodzą poubierane po domu? Generalnie ubrane całe czy pozwalacie biegać na bosaka i golaska trochę?

Moja z kolei prawie non stop na bosaka i w samych majtkach i koszulce, z tym, że jak biega w samych majtkach to biega za chwilę bez, bo sama je ściąga i nie chce ubierać :-D
A do tego ma manię, że po sikaniu twierdzi, że majtki są mokre i nie chce ich założyć. Sprawdzam, tłumaczę, że są suche ale to nic nie daje. Dziś była w majtkach i rajstopkach. Najpierw pozbyła się majtek, a teraz rajstopek i świeci gołym tyłkiem :baffled:

jak byłe takie upalne dni, to zdjełam pampersa i latał z gołą dupką , tylko w koszulce, bardzo to polubił i nie chce chodzic inaczej:baffled:,
wtedy tez sam ładnie siada i załatwia sie na nocnik, ale jak ma pieluchę, czy nawet same majtasy, to juz zapomina o nocniku:sorry2:, nadal nie chce wołać sam:no:

jak byłe takie upalne dni, to zdjełam pampersa i latał z gołą dupką , tylko w koszulce, bardzo to polubił i nie chce chodzic inaczej:baffled:,
wtedy tez sam ładnie siada i załatwia sie na nocnik, ale jak ma pieluchę, czy nawet same majtasy, to juz zapomina o nocniku:sorry2:, nadal nie chce wołać sam:no:

to puszczaj go bez majtek szybciej załapie ;-)

moją pochwaliłam a od rana dwie wpadki:baffled:

zdarza się ;-)

dzisiaj młodej nie położyłam spać, ale sama bym padła najchętniej, a tu dupcia :baffled:

reklama
Do góry