reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
moja dopiero zasnęła:szok: ale po prostu nie miałam kiedy jej położyć a sama na zmęczona nie wyglądała:sorry2:
blu wklejaj obczaimy:tak: wrzucę ci mój to sobie porównasz:tak:

no to wykapalam sie :-) i troszke mi "lzej" ciekawe na jak dlugo?:confused: bo goraco nadal nawet noca :shocked2:

dzieki dziewczyny za odpowiedzi odnosnie anty ;-)

dobrej nocki :-)

Fredzik ojej, nie doczytałam, że mały chory. To zdrówka życzę!. A CRP zrobiliście?
blu ja w obu ciążach przez dłuższy czas miałam te drugie kreseczki bardzo bardzo blade. Chyba dopiero po 10 dniach albo i dłużej od pierwszego testu pociemniało jak należy. A co do bólów to na początku, tez w obu przypadkach miałam takie bóle jak przed okresem. Cały czas mi się wydawało, że zaraz dostanę.
Jak masz jakieś wątpliwoście albo się obawiasz czegoś- to zrób sobie bete dwa razy w odstępach 48 h. To w poczatkowym okresie najlepszy wskaźnik tego jak się ciąża rozwija. Uspokoisz sie:))
ewelina sorki , rzeczywiście pomyliło mi się.

A co do testów ciążowych - to ostatnio wyszedł mi pozytywny.
Myślałam ,że spadne z krzesła jak to zobaczyłam- bo się zabezpieczamy cały raz. M pobladł i wpadł w stupor. Wizja trójeczki pociech w takich małych odstępach zwaliła mnie z nóg. Pognałam na betę i okazało się, że ciąży nie ma. Ale cośmy się na przeżywali to nasze. Nie słyszałam nigdy , żeby test wyszedł pozytywny kiedy ciązy nie ma. Słyszałam o pomyłkach w drugą stronę. Ale nie tak jak u nas.

dzień dobry
idę chyba zaraz z małą na dwór bo już mi przez okno piaskownicę pokazuje, a do tego potem znowu będzie ukrop :dry:

kaskada a długo po tym teście szłaś na betę czy od razu? dziwne...
ja jeśli chodzi o bóle brzucha w ciąży to jestem już przewrażliwiona..faktycznie w pierwszej to też myślałam długi czas, że dostanę @, a w drugiej to właśnie był taki ból mocniejszy, który potem się uspokoił jak przestałam chodzić do pracy...ale wiadomo jak się skończyło...
dlatego uważam ból brzucha w ciąży za coś nienormalnego, no chyba, że faktycznie jest lekki, bardziej takie ćmiące napięcie jak na @

Witam:tak:
moja wstała o 6 nic litości dla rodziców którzy położyli się o 2:baffled:

Kaskada nie chcę cię straszyć ale dla pewności zrób sobie jeszcze test:tak: bo u mnie znajoma z testów miała ciążę a z bety nie:szok: i okazało się że była w ciąży:szok: no chyba że już dostałaś @ to nie ma co się martwić;-)

agutek bete robiłam jeszcze tego samego dnia, może 4 h po teście. Jeśli by coś było - beta musiała wyjść. Byłam też wtedy u lekarki- nic nie widziała.

roksi to dziwne. Testy zazwyczaj mają czułośc powyżej 15 jednostek. Więc jeśli test wychodzi to beta też musi wyjść. Chyba że to jakiś błąd laboratorium. Okres dostałam parę dni później ( chociaż np moja mama była ze mną w ciąży i miała jeszcze normalne miesiączki- chyba ze 3). W każdym razie na pewno w ciązy nie jestem.

btw - fotelik kupimy chyba tak jak radzicie- czyli większy dla Wojtka a Michał przesiądzie się do Wojtkowego.

Witajcie :)

My też już od jakiegoś czasu na nogach.. Niedługo jedziemy na małe zakupy, a potem chyba będziemy do wieczora w domu siedzieć.. Jak się ochłodzi wybierzemy się na spacer :)

Miłego dnia :)

reklama
A co do testów ciążowych - to ostatnio wyszedł mi pozytywny.
Myślałam ,że spadne z krzesła jak to zobaczyłam- bo się zabezpieczamy cały raz. M pobladł i wpadł w stupor. Wizja trójeczki pociech w takich małych odstępach zwaliła mnie z nóg. Pognałam na betę i okazało się, że ciąży nie ma. Ale cośmy się na przeżywali to nasze. Nie słyszałam nigdy , żeby test wyszedł pozytywny kiedy ciązy nie ma. Słyszałam o pomyłkach w drugą stronę. Ale nie tak jak u nas.
kaskada znam kilka dziewczyn, które robiły testy i wyszły im pozytywne, a nie były w ciąży ;-) ale znam też takie przypadki, że były w ciąży dziewczyny, a test tego nie wykazywał ;-) dopiero np po 14 tyg okazywało się, że jednak to ciąża ;-)
my jutro jedziemy w góry, na razie tylko weekend, a czy zostanę dłużej to się zobaczy ;-) w piątek muszę być u lekarza, więc właśnie nie wiem, czy nie zostać do piątku i wrócić razem z małym.. ;-)

Do góry