reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

hej
Wyprawa po nocnik zakończyła się klapą, poszliśmy do sklepu gdzie były też zabawki, więc ja wybierałam nocnik a Ignac się bawił:eek: w dodatku kupiłam ten z melodyjką, w domu posadziłam misia, ukradkiem nalałam wody żeby zagrał misiowi:-p zagrał, ale już nie przestał:wściekła/y: nawet jak wysechł, M musiał odkleić od dołu i wyjąć baterię:wściekła/y:
a z Ignasia sikaniem to było tak, owszem siadał, kilka sekund, czasem dłużej, chodził w majtkach i tak po trochę popuszczał, jak mu leciało to robił przestraszoną minę i łapał się za siusiaka a na nocnik już nic nie leciało:eek: potem zaczął płakać że chce pampisia i jak mu założyłam to zrobił na raz chyba z pół litra:szok:
Nie wiem co dalej:no: może go w żłobku jakoś straszą albo zmuszają, bo się ostatnio skarżyły, że w ciągu dnia nie sika a jak idzie spać to przesikuje piżamkę ( do spania ma pampersa )

reklama
przymierzamy się do kupna Ignasiowi jakiegoś łóżka, najpierw miał być tapczanik, ale M mi uświadomił, że mamy kręte schody na górę i ciężko tak cokolwiek wnieść:wściekła/y: w dodatku gdzieś wyczytałam, że łóżko łatwiej utrzymać w czystości, np materac można wywietrzyć, pokrowiec wyprać itp
mamy na to przeznaczone ok 500zł, czyli niezbyt wiele:eek:
ŁÓŻECZKO + BARIERKI + M.KOKOS + KPL.POŚCIELI (648283772) - Aukcje internetowe Allegro
ŁÓŻKO , DNO IKEA PROMOCJA NAJTANIE (650775878) - Aukcje internetowe Allegro
ŁÓŻKO Z BARIERKĄ MATERAC **CENA** IKEA SPRAWDZ (651260632) - Aukcje internetowe Allegro
te nam się podobają, choć na z ikea niektórzy narzekają że niewymiarowe i ciężko do nich dobrać pościel
A co Wy macie??

Żebyście widziały jak Karol dyrygował przy składaniu łózka. Kierownik zamieszana normalnie :-D. W ogóle jakie ma teksty już dorosłe nieraz :szok:. Np "Nie martw się mamo, poradzę sobie". Gada jak stary, poza tym że trochę niewyraźnie ;-)

soppana ja mam ikeowskie ale pościeli ich nie brałam, bo one są niewymiarowe i żadna inna firma takich wymiarów nie ma :no: do tego poduszki mają strasznie małe :eek: więc mam pościel standardową, chociaż teraz i tak śpi pod kocykiem tylko, tzn, trochę śpi a potem przychodzi do nas i śpi odkryta - nienawidzi spać pod kołdrą :-D

My używamy poduszek 70x80, te 50x60 są dla nas właśnie za małe :no: Mamy jedne takie i leżą nie używane, bo źle nam się na nich śpi.
A kołdrę wzięłam 140x200, bo z kolei łóżko ma 90cm i nie chciałam by za mocno spadała z łóżka ;-)

Blue, mi też to się najbardziej podoba:tak: a czy w sklepie ikea kosztowało dużo mniej niż na allegro, bo my mamy najbliżej w poznaniu i to trochę daleko:eek:

soppana na allegro zawsze takie rzeczy są droższe...jak sprawdzałam to ok.50-100zł więcej wołają za takie większe rzeczy i do tego transport druga prawie stówa, więc nam się nie opłacało i też jechaliśmy do Poznania, szczególnie, że my kilka rzeczy kupowaliśmy...

na stronie Ikei cena jest 284,99zł IKEA | Łóżka | Łóżka | KRITTER | Łóżko/ barierka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
agutek, widziałam, tylko że jest napisane że ceny w sklepie mogą się różnić od tych internetowych :)
chyba poczekamy aż ktoś ze znajomych będzie jechał :)

Do góry