reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Witam:tak:
na szczęście więcej wymiotów nie było w nocy:tak: wstawałam całą noc i dawałam młodej wodę strzykawką:baffled: rano o 4 wypiła bidon herbatki:tak: teraz widać że czuje się lepiej nie wymiotuje ale jest ospała ponieważ lek przeciw wymiotny powoduje senność:baffled: najważniejsze że nie ma wymiotów:tak::-)

hej,

dobrze że sie Natalce polepszyło, lek widac zrobił swoje;-),

a byłam ze swoim u lekarza, bo gorączka sie utrzymuje i marudny, podaje nurofen i eurespal,

a gdzie sie nam podziała pooka:confused:

rano podałam lek i nawet chętnie mleko wypiła ale pediatra kazał robic takie nie z 6 łyżeczek tylko 4 przez dwa dni:tak: teraz śpi biudla nie ma siły chodzić po mieszkaniu tylko śpi lub bajki ogląda:-(
Ewelina zdrówka dla Piotrusia:tak:
Sandi Ty nocny marku:-p

Witam

mamy alergikówpomóżcie! jak się objawia alergia pokarmowa? czym skutkuje? jak karmić?

Moja Madzia jest alergiczką i też jak coś zje nieodpowiedniego to najbardziej widać na policzkach. Nie powinna jeść czekolady ani owoców cytrusowych (ale zdarza się że czasami kawałeczek dostaje) i niestety krostki na policzkach wyskakują.
Sporo rzeczy jej nie wolno ale je mięso z indyka, królika, wszystkie kasze i sporo zup warzywnych (bez selera i pietruszki)

Roksi zdrówka dla Natalki i Piotrusia

Witam

pogoda taka, że tylko się powiesić:-(
humor podobnie:-(

odganiam dziadostwo od Natalki:tak::tak::tak:

dzięki za wszystkie alergiczne rady:-)

reklama
hej
nie było mnie wczoraj bo mi net padł, tzn nie mnie tylko tym co im rachunki płacę :angry: jakoś często im się ostatnio to zdarza :confused:

przede wszystkim życzę zdrówka Natalce i Soppanie, współczuję i dołączam do was,niestety :baffled:

madzik, bez nabiału da się żyć, Szymek ma mega uczulenie na mleko i nie je nic co je zawiera
od niedawna może jeść jajko a dal mnie to szok (pozytywny oczywiści bo normalnie nagle moze jeść mnóstwo rzeczy, o których nawet pomarzyć nie moglismy do tej pory)
bycie matką alergika to ciężka praca detektywa, sama musisz dojść co małą uczula, żaden lekarz nie zgadnie:no:
ale zanim rozpoczniesz ową pracę detektywa musisz skórę na prostą wyprowadzić ale odstawiłabym na ten czas nabiał, czekoladę, rzeczy puszkowe (mają dużo konserwantów) no i słodycze.
Bardzo dobrym kremem jest Aderma i Klorane, można kupić w aptece no i trzeba skórę smarować niemalże non stop, żadnych oliwek dla dzieci, tylko pogarszają. Dobry jest też krochmal do kąpieli (woda zagotowana z mąką ziemniaczaną dolana do kapieli - wygładza).
Oczywiście poza uczuleniem pokarmowym może być np na proszek, perfumy itd. Musisz pomyśleć czy czegoś ostatnio nie zmieniałaś: mydła, płynu dokąpieli, proszku, kremów, perfum itp.
Ufff, jakby co to pytaj. Ja bym alergii nie bagatelizowała bo pokarmowa nieleczona moze prowadzić do wziewnej a ta do astmy i niestety często taks ie dzieje. Pomijając fakt, ze dziecko się męczy jak poda się mu alergen, może brzuszek boleć, moze mieć biegunki , może ją to swędzieć.
powodzenia!

roksi, ja też swojego dziecka nie poznawałam jak go gorączka męczyła, teraz nei ma już gorączki ale nadal słaby jest, dziwnie nie?

o Ewelina, i Piotrusia dopadło? Kurcze bidne te nasze dzieci:-(

ja podaję multisanostol, cewikap czasami a teraz bioaron (ale wtedy cewikapu nie)

Do góry