reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
jest ok :tak: używamy go cały czas jako narzutę na łóżko
ma większe wymiary więc trzeba troszkę składać, ale ogólnie u nas spełnia swoją funkcję by pościel była przykryta i nie było jej widać :tak:

teraz myślę nad zmianą pościeli i mimo, że podoba mi się ikeowska to chyba się nie zdecyduję, bo mają nietypowe wymiary kołdry i poduszki i nigdzie indziej sobie nie dopasuję pościeli jakbym chciała nową, a do ikei mam spory kawałek...hmmm sama nie wiem, bo z kolei inne pościele mają wieśniackie wzory - te dziecięce ;-) :-D oczywiście ikea musiała sobie wymyślić dziwne wymiary 150x200 i 50x60, takie ni w kij ni w oko :-p

ja tez mam feretti, ale jak już zdecydowalismy się na powiększenie łóżeczka to powoli muszę zacząć myśleć nad nową kołdrą i pościelą :tak:

na zajęciach było łącznie 3 dzieci
miały niby przyjść jakieś nowe dzieciaki, ale przyszedł tylko 1 nowy chłopczyk, a ze starych tylko 1 dziewczynka
dużo osób przychodzi raz, niby podpisuje papiery ale więcej się nie pojawia :no:

ja tez mam feretti, ale jak już zdecydowalismy się na powiększenie łóżeczka to powoli muszę zacząć myśleć nad nową kołdrą i pościelą :tak:

na zajęciach było łącznie 3 dzieci
miały niby przyjść jakieś nowe dzieciaki, ale przyszedł tylko 1 nowy chłopczyk, a ze starych tylko 1 dziewczynka
dużo osób przychodzi raz, niby podpisuje papiery ale więcej się nie pojawia :no:
u nas na razie łóżko zostaje na najmniejszych rozmiarach:tak: jakoś daje radę popołudniu z zasypianiem:tak: ale ostatnio umarłam ze śmiechu jak mój mąż dwu metrowy położył się do tego łóżka z Natalką:-D

u nas trochę dzieciaków jest:tak: ale odstrasza nowych umowa z wypowiedzeniem dwu miesięcznym i tym że np trzeba płacić w ferie za cały miesiąc a odpadają dwa tygodnie:baffled:

u nas płaci się za miesiąc z góry ale jeśli zajęcia się nie odbywają to wtedy pieniądze te przechodzą na następny miesiąc

pewnie umowa też odstrasza ludzi, przychodzą do domu czytają ją i wtedy rezygnują
ja zresztą też byłam na początku bardzo sceptyczna, ale nie żałuję, bo widzę jak młoda do dzieci pozytywnie nastawiona, wita się, jak któreś płacze to przytula i głaszcze...także dla niej dobre to obcowanie z dziećmi :tak:

na razie też nie wiemy czy w ferie odbędą się zajęcia - czy sala będzie dostępna

Agutku my mamy feretti :tak: i bardzo ją lubię:tak: kołderkę mamy chyba taką na 130:confused:
a jak na kreatywce było dużo dzieci:confused:
tak tez mam feretti:tak: i bardzo ja lubie i jestem zadowolona:tak:i piekne maja wzory :tak:

a wogole to sie witam:-)po tej chorobie dziecko mi sie przestawilo :sorry2:chodzi spac poznym wieczorem ,a wstaje 11 lub pozniej :dry:niby fajnie bo i ja sie wyspie ,ale jednak mimo wszystko wolalabym ,zeby wczesniej poszla spac i wczesniej wstala :blink:musze cos z tym zrobic..

hej,

ja zmykam pakowac się, jedziemy do babci:tak:,
a wieczorkiem w menu pizza w wykonaniu brata, jest po prostu pyszna:tak::szok::-D, a w poniedziałek będę wam się wypłakiwać, że przytyłam:zawstydzona/y:, no nic zrobimy dwie rundki spacerku wiecej:-p

do jutra ;-)

reklama
Cześć :-).

Wiecie co, Karol też był żółty, ale nie trzymali nas, tylko zrobili mu badanie na bilirubinę.

Czytam fajną książkę "Miłość Peonii". Dzieje się w Chinach w XVII wieku, są fajnie opisane różne zwyczaje.

Do góry