reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

u nas już było bardzo ładne wołanie, bardzo często i znowu nie chce jej się wołać
czasem ja się pytam czy chce siusiu lub kupkę i wtedy odpowiada nie, a czasem daje się posadzić i wtedy siusia...na razie nie puszczam jej bez pieluchy bo uważam, że najpierw musi świadomie komunikować większość razy, że chce się załatwić, a dopiero potem kolejny etap to pozbycie się pampersa....

u nas już drugi raz jest takie uwstecznienie, że po ładnym wołaniu znowu przestaje
nie wiem czym to jest spowodowane, przyjdzie w końcu ten czas, że będzie wołać, nie ma opcji by tak nie było ;-)

reklama
a ja uważam że trzymanie w pampersie nie uczy dziecka wołania:no: pampers wchłania mocz i dziecko nie czuje dyskomfortu:no: a w rajstopki w pupkę ziębią i jest dziecku nieprzyjemnie:no: to metoda mojej sąsiadki której córcia od 8 miesiąca życia sika na nocnik:tak: kryzysy były nawet całkiem niedawno zrobiła siiii w sklepie:sorry2:

a ja uważam że trzymanie w pampersie nie uczy dziecka wołania:no: pampers wchłania mocz i dziecko nie czuje dyskomfortu:no: a w rajstopki w pupkę ziębią i jest dziecku nieprzyjemnie:no: to metoda mojej sąsiadki której córcia od 8 miesiąca życia sika na nocnik:tak: kryzysy były nawet całkiem niedawno zrobiła siiii w sklepie:sorry2:
Od 8 miesiąca chodzi bez pieluchy i woła że chce siku?

Hej

Miloku, trzymaj się trzymaj i do 36 wytrzymaj :)

u mnie już jest zapalenie oskrzeli, z nas troje Mik czuje się najlepiej i mi tak dał popalić w przychodni... nie usiedzi toto pięc minut na pupie...
Młody śpi i ja też idę papatki

Moja Julitka jest na etapie wołania "aaa" biegnie po nocnik i czasem zdąży nie nasikać w pampersa. A kupkę to zawsze po fakcie. A wczoraj w kościele pod koniec zaczęła wołać "aaa" a tu zimno toalety -brak, tata mówi do niej trzymaj zaraz pojedziemy do domku i wiecie że trzymała-pampers był suchy!

A w ogóle to razem z Szymonem siadają na środku pokoju na nocnikach i jest "zbiorowe oddawanie moczu". Ja uważam że trenować trzeba ale nic na siłę bo to tylko dodatkowy stres dla dziecka.

reklama
Do góry