reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witam:tak:
uwaga pospałyśmy do 8:20:szok::-) ale chyba za długo bo nie mogłam się z łóżka zwlec:-D
jedziemy na obiad do dziadków i chyba tam posiedzimy bo cóż robic w taką masakryczna pogodę:crazy: podobno ma tak być do środy:baffled:

reklama
u nas już się rozpogodziło, no ale zaraz czas na drzemkę :-)

nie mam coś ostatnio cierpliwości do mojej dziecka :huh:
właśnie zamiast zjeść budyń postanowiła rozsmarować go po całym stole i na rękach...

Agutek, dla nas też te ceny to kosmos bo nijak do zarobków to się nie ma :crazy:

u nas też deszczowo ale co jakiś czas przestaje padać. My już po śniadanku - dzisiaj wszyscy jedliśmy serek biały ze śmietanką a Szymek do tego miseczckę winogron z borówkami :-)
miłego dnia:tak:

nie mam coś ostatnio cierpliwości do mojej dziecka :huh:
właśnie zamiast zjeść budyń postanowiła rozsmarować go po całym stole i na rękach...
Agutku mnie też brakuje cierpliwości od jakiegoś czasu:baffled: a myślałam że jestem ostoją spokoju i cierpliwości:-D
dzisiaj córka ukradła z wc szczotkę:baffled: goniłam ją wpadła na łóżko do sypialni i przyłożyła mi nią w twarz:baffled: m umierał ze śmiechu:baffled: od dzisiaj w drzwiach do łazienki i wc jest klucz:tak:

Witajcie :happy:

Jakis jesienny dół mnie dopada.
Mnie też :sorry2:

mam do was pytanie. Czy nasze dzieci mogą iść do przedszkola od września 2009????
zgłupiałam już i nic nie wiem czy mogą czy za małe. Będą wtedy miały 2,5 roku. Plizzz, jak to jest?
Planuję Piotrusia zapisać :tak:

Fredzik teoretycznie do przedszkola może iść 2,5 letnie dziecko, ale /tak jest u nas/ jeśli są wolne miejsca, pierwszeństwo mają dzieci, które rocznikowo mają 3 lata. Jeżeli wszystkie zostaną przyjęte /te które ubiegały się o to/ i pozostaną wolne miejsca to przyjmują też te młodsze.
U nas jest tak samo :tak:

Co do samodzielności dzieci to niestety jest coraz gorzej.. Wszyscy rodzice piszą, że dziecko jest samodzielne, a np. karmić go trzeba, bo łyżką nie umie się posługiwać, kanapki nie umie wziąść w rączkę i pogryźć, nagminnie nie panuje nad potrzebami, itd. :-p

Agutek postraszyła i biegnę jutro rano do bartka zobaczyć zimówki:tak: może coś kupię:tak: u nas są dwa bartki jeden w małym sklepiku a drugi na II p bez windy:baffled:

reklama
nie, no straszyć nie chciałam...ale mnie postraszyła faktycznie koleżanka, która ma już prawie 4-letnią córkę i ma już trochę doświadczenia...

może w waszych miastach jest inaczej, u nas tylko jeden Bartek i żadnego innego sklepu z porządnym obuwiem dziecięcym, a do tego zamawiają niewiele towaru, więc jak ktoś kupi nasz rozmiar to mamy pozamiatane...

Do góry