reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Agutek, ja pisałam tylko o jednym przedszkolu :baffled: o tych odmowach
a w kwestii drzemki u nas tak samo, jak wstanie do 7.30 to zwykle zasypia w dzień a jak później to albo nie śpi w ogóle albo masakra z usypianiem.
Ja już sobie budzik nastawiam, żeby nie zaspać :tak:

w tygodniu zawsze wstajemy przed 6 więc nie ma problemu...w weekend chcieliśmy sobie trochę pospać a narobiłam sobie bigosu :-D

obiecuję sobie, że nigdy więcej :-D
o tej porze powinna siadać powoli do obiadu, a ona dopiero zasnęła :sorry2:

aaaa facet, no tak to rzeczywiście zmienia wiele :-):-D

u mnie też śpiąca cisza ale juz niedlugo bo teZ od 11stej

roksi, ale o państwowym mówisz?
bo u nas prywatne to masakra cenowa to raz a poza tym coraz częściej słyszę, że rodzice przenoszą dzieci z prywatnych do państwowych bo jednak lepiej :sorry2:
Natalka jest zapisana do prywatnego ale jeszcze na 100% nie jestem przekonana:no: cena podobna jak w państwowym:tak: jest u nas jedno takie drogie przedszkole gdzie miesiąc kosztuje 500zł:szok::szok:

Też zapisałam Wojtka do prywatnego przedszkola . Nie pytajcie nawet o cenę. Zapiszemy jeszcze do drugiego prywatnego , które niestety jest trochę dalej od domu. Na wszelki wypadek jakby mi go przyjąć do państwowego nie chcieli. A oprócz tego normalnie uderzymy do państwowych przedszkoli ale tu raczej ciemno to widzę. Robiłam przed wakacjami wstępne rozeznanie i dyrektorki mówiły , że właśnie 2, 5 latki przyjmują na końcu jak już 3 latki rocznikowo wszystkie się załapią.

u nas w pewien sposób mam problem z głowy, bo nie ma prywatnych przedszkoli :-p
tzn. jest jedno, ale kościelne i mi to nie odpowiada...
reszta to same publiczne

jak się nie dostanie to będziemy pewnie dalej do babci wozić, ale liczę, że jednak przyjmą ją :tak:

u nas różnie, do 1000
Mik jest zapisany do przedszkola prowadzonego przez Fundację, bardzo dobre, płaci się jak w publicznym, wrzesień 2010, moze bedzie wczeniej bo buduja nowy budynek i bedzie wiecej miejsc
ale jakos mi sie nie spieszy bo już mam traume na kolejna adaptacje w nowym miejscu

reklama
hej

no o tym, że w Warszawie takie ceny za prywatne przedszkole to już słyszałam...dla mnie kosmos :-p

dziś dla odmiany wstaliśmy o 6 ;-)
ale o 5 przyszła do nas, potem wstała i przyniosła nocnik, ale znowu już narobiła, dokończyła do nocnika :dry:

dzisiaj u nas deszczowo... siedzimy w domu... :-(

Do góry