reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witam:)
No ja się też zaczęłam rozglądać za rzeczami na zimę dla młodego. I jednak stawiam na allegro. CEny w sklepach kosmiczne.
Na razie kupiłam używaną ale w rewelacyjnym stanie kamizelkę puchową ze sweterkiem. Łącznie z kosztami transportu za 36 zł. Powinno być w sam raz na jesień i początek zimy.
A poza tym.
Byliśmy wczoraj z młodym w aquaparku. Ja nie wchodziłam do środka bo w żaden kostium się nie mieszczę już i zostawiłam biednego M na pastwę młodego:) Obaj dali sobie świetnie radę ( najgorzej z przebieraniem było). Wojtek cały czas z uśmiechem od ucha do ucha. Podobało mu się strasznie. Niedawno byliśmy na takich zajęciach pływania dla dzieci- ale aquapark zdecydowanie lepszy. Więcej rozrywek i dużo dzieci.
I tak obserwując wszystko przez szybę zauważyłam, że mamusie pilnujące maluchów- to prawie nie wypuszczają ich z rąk. No po prostu jak kwoki ( ja bym była dokładnie taka sama). Tatusiowe natomiast dają maluchom więcej swobody. Oczywiście pilnują ale nie trzymają tak usilnie za rękę, pozwalają się wywalić, nałykać wody itp. Parę razy mi się słabo zrobiło jak widziałam młodego lecącego do wody albo tracącego równowagę. Ech...

No i nie wiem czy Wam pisałam. Młody w brzuchu się odplątał zupełnie z pępowiny. Hurra. . Niestety zrobiły się strasznie żylaki, w tym pochwy i lekarka mówi, że pewnie i tak bez cesarki się nie obejdzie.

reklama
hej,

madzik rzuciła nam tajemniczego posta i zniknęła:szok:, napisz co sie stało, bo ciekawość nam dokucza:tak:,

kaskada masz rację, mamusie to kwoki, ja tez lubię, jak mam Piotrka na oku i go sama pilnuję:-D

pooka, ale masz daleko do tego aquaparku:-D:-D:-D

jezusie....kaskada normalnie olśniłaś mnie!
przecież ja wiosną kupiłam puchową kurtkę z odpinanymi rękawami i kapturem wraz ze sweterkiem, z założenia miała to być puchowa kamizelka na chłodniejsze wiosenne dni i jesienne, a przecież jak doczepię rękawy to mam kurtkę!
muszę ją oblukać czy faktycznie na zimę się nada, ale jakby co kurtkę mam :tak:

kaskada ja to jestem z kolei matka, która pozwoli się wywalić i jeszcze powie "no co wywróciłaś się? no to teraz wstawaj!", albo "dobra woda była?" :-p :-D

cieszę się, że wszystko z młodym w brzuszku ok! :tak:

Ewela, oj daleko daleko... jak to smurfy mawiają ;-)

a ja jestem niezrównoważona, raz podnosze i tulę jak kwoka, a innym razem każe mu się otrzepywać i nie wygłupiać,
zależy która półkula mózgu mi się uaktywni albo czy jest akurat znp czy nie... :-D

Kaskada, cesarka też ma swoje plusy, najważniejsze że Młody ok

Ostatnia edycja:
a ja jestem niezrównoważona, raz podnosze i tulę jak kwoka, a innym razem każe mu się otrzepywać i nie wygłupiać,
zależy która półkula mózgu mi się uaktywni albo czy jest akurat znp czy nie... :-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

z tym basenem to dałyście mi do myślenia
mamy dofinansowanie :-p
tylko musiałabym jechać ok. 30km :baffled:

reklama
Do góry