reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

ja mam bardzo dużo rzeczy po siostrzeńcu w tym wielki kombinezon, ciuchy kupuję tylko dla własnej przyjemności :-)
buciki nowe kupiłam jesienne, bo noga urosła Mikowi już 2 cm od wiosny :szok:
a zimowe jeszcze poczekam chwilę
pooka fajnie masz ze siostrzeńcem:tak:
my kupimy przed wszystkimi świętymi butki zimowe:tak:
na jesień mamy dwie pary adidasów i trampki:tak: może pomyśle o jakiś pantofelkach:tak:

reklama
Hej:-)
dołączam do grona niewyspanych mam, których to dzieci nie śpią w nocy i musi być mama :-D
U nas dzisiaj przerwa techniczna od 3.30 do 5.00 :szok:. Niech sobie nie śpi jak nie chce ale żeby się nadzierać na pół bloku ...:crazy: to chyba "5" idą bo dziąsła jak bąby napuchnięte i łapki non stop w buzi jak u T. Agutka.

Może też pogoda swoje robi ...
Idziemy na spacerek i może kaloszki uda nam się kupić bo skafander antydeszczowy mamy ale kaloszki by się do kompletu przydały.

pooka fajnie masz ze siostrzeńcem:tak:
my kupimy przed wszystkimi świętymi butki zimowe:tak:
na jesień mamy dwie pary adidasów i trampki:tak: może pomyśle o jakiś pantofelkach:tak:

ups :sorry2: ja mam dla młodej tylko jedne buty na jesień :szok:
raczej już nic nie będę kupować bo coś czuję, że w październiku/listopadzie to już na zimówki trzeba będzie przejść :tak:

bardzo obawiam się tych kosztów zimowych, bo nie dość, że córę ubrać trzeba, to jeszcze ja potrzebuję butów na zimę, pewnie mąż...:sorry2:

ups :sorry2: ja mam dla młodej tylko jedne buty na jesień :szok:
raczej już nic nie będę kupować bo coś czuję, że w październiku/listopadzie to już na zimówki trzeba będzie przejść :tak:

bardzo obawiam się tych kosztów zimowych, bo nie dość, że córę ubrać trzeba, to jeszcze ja potrzebuję butów na zimę, pewnie mąż...:sorry2:
Agutku też mam takie wrażenie:tak: myślę że w listopadzie będziemy śmigać w zimówkach:tak: w tamtym roku kupiłam butki ze skóry za 299zł:baffled: i się rozleciały:angry: badziew:angry: nie cierpię butów, kurtek zimowych w ogóle jak dla mnie zimy może nie być;-)

Agutku też mam takie wrażenie:tak: myślę że w listopadzie będziemy śmigać w zimówkach:tak: w tamtym roku kupiłam butki ze skóry za 299zł:baffled: i się rozleciały:angry: badziew:angry: nie cierpię butów, kurtek zimowych w ogóle jak dla mnie zimy może nie być;-)

Ja właśnie wróciłam ze spaceru a właściwie z przeglądu sklepów obuwniczych. Butki jesienne zaczynają się od 69 zł (takie średnie) a takie fajne mięciutkie 89-powyżej 100 zł. Tak na jeden sezon dla dziecka to trochę drogo.
Patrzyłam za przecenionymi z zeszłego sezonu (są nawet za 40 zł) ale rozmiaru dla mojej nie znalazłam :baffled:

Dla mnie zimy też może w ogóle nie być. Lekkie ochłodzenie i tyle :baffled: Może kiedyś tak będzie bo klimat się zmienia.

hej;-),

widzę, że przygotowania do zimy ruszyły:tak:, my kupilismy małemu kożuch , jak byliśmy w Zakopcu i taką smieszną czapę, więc zostaja tylko buciki, ale ostatnio mały tak rośnie, że poczekam z kupnem, żeby nie kupić za małych:-D,

ja jak wstaje w nocy 1-2 razy, to się cieszę, że wyspana jestem:tak::tak::tak::laugh2:

ja zimy też tak bardzo nie lubię, za to kocham złotą polską jesień, taka słoneczną, z szeleszczeniem liści, zbieraniem kasztanów:rolleyes2::rolleyes::tak:

Dobry wieczór!

Trochę nietypowo zaczął się dla mnie rok szkolny:confused:liczę jednak, że wszystko się unormuje i będę z Wami regularnie:tak:

blueberry kol. miała kombinezon Thibo dla synka, chwaliła, ze ciepły a leciutki w sam raz do szaleństw na śniegu, około 300 zł dała.

My buty jesienne mamy od końca lutego:szok:już są takie na styk styk, kupię jesienne tańsze i zimowe skórzane albo z goretexu.

Dobry wieczór!

Trochę nietypowo zaczął się dla mnie rok szkolny:confused:liczę jednak, że wszystko się unormuje i będę z Wami regularnie:tak:

blueberry kol. miała kombinezon Thibo dla synka, chwaliła, ze ciepły a leciutki w sam raz do szaleństw na śniegu, około 300 zł dała.

My buty jesienne mamy od końca lutego:szok:już są takie na styk styk, kupię jesienne tańsze i zimowe skórzane albo z goretexu.

madzikm co się stało?
300zł za kombinezon? :szok: to chyba nie są standardowe ceny nie?
ja się zastanawiam nad porządną kurtką i może używanymi spodniami jakimiś?
jak znam życie spodnie będziemy bardzo rzadko używać, więc trochę szkoda kasy :sorry2:
muszę najpierw zrobić rozeznanie po ile takie spodnie stoją :confused:

a ja dzisiaj byłam na pierwszym masażu pleców :-p
fajnie było, pani zrobiła mi masaż pół na pół - część gorącymi kamieniami, a część rękami :tak: mam do wyboru w karnecie jeszcze masaż stóp, twarzy i brzucha, oraz relaksacyjny zamiast leczniczego:happy:

jutro zaś idę w końcu na aerobik, bo wczorajsze zajęcia zmuszona byłam opuścić

czwartek też mam bardzo zajęty, mam taki tydzień dla siebie teraz ;-)
potem już spokojniej, bo mąż się wkurzy, że mnie nie ma ciągle :-D

ja za Wójcika kombinezon zapłaciłam 245zł:baffled: ale opłacało się bo córcia pochodzi w tą zimę:tak:
kupiłabym małej jeszcze jakieś słodziutkie futerko:sorry2:
Agutku zazdroszczę masażu:sorry2: też bym chciała:tak:

reklama
Witajcie

Dziś byłam pierwszy raz po urlopie w pracy i od razu musialam wrócić do szarej rzeczywistości :baffled:.

Pisałyście o grzybach - w drodze powrotnej (Malbork - Warszawa - Katowice) mijaliśmy mnóstwo ludzi stojących wzdłuż ulicy z grzybami i stąd pomyślałam, że musi byc wysyp.

Jeśli o buty chodzi to przed urlopem kupiliśmy dla M buty w Bartku takie ni to sandały ni pełne oczywiście z przeceny za 78zl (z 128 zł chyba). Jak nie będzie mokro to może i jesienią w nich chodzić. Oglądałam też te Elephanten, fajne bardzo są i wyglądają na porządnie zrobione ale cena zbliżona do Bartków :confused:, no i nawet żadnych przecen nie było...

Kombinezon muszę przymierzyć zeszłoroczny bo wydaje mi się, że będzie jeszcze dobry. A ten Tchibo za 300zł to chyba strasznie drogo :szok:!

Jejuuuu to moje dziecko to ostatnio jest strasznie marudne i mamisynkowate a jak ma spać to wymyśla cuda niewidy - teraz juz 2 razy wymyślało, że chce na nocnik a jak go wysadzimy to nawet siku nie robi... No i co chwile mnie wola a ja postu nie mogę dokończyc :wściekła/y:. Teraz tata go próbuje uśpić, ma swoje metody...

Madzikim a dlaczego rok szkolny nietypowo się zaczął??

Blueberry ja stawiam na alergię :confused: ja od paru lat jestem alergiczką (trawy, zboża, drzewa) a od paru dni, odkąd wróciłam z urlopu, kicham i też mam zatkany nos. Tu jest komunikat dla alergików:
St

Do góry