reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
my juz tez po szczepieniu!placz i nie dala sie zwazyc, ale jak doktor odeszla to sama ja zwazylam i tak ok 11.600 ma 12 zebuchow i wszystko ok!szczepionka tez ostatnia-nareszcie!ale u nas kluli w nozke!to chyba bez znaczenia,co?upal i goraczka!ide cos pic!!!!

no to powiedzcie, ktore bidony najlepsze?bo nie wiem jaki malej kupic!
aha, zapraszam na ogorkowa!

blueberry porażka :no:
Mała wczoraj taką histerię dziadkom odstawiła, przez kilka h płakała, babcia razem z nią, do telefonu mi ryczała i krzyczała, że znęcamy się nad dzieckiem...masakra....
Wieczorem przez 1,5h znowu płakała..nie umie się wyciszyć bez smoczka, więc w końcu postanowiliśmy nie męczyć jej dalej i poszliśmy na kompromis - do spania będzie miała smoczka, a w dzień w ogóle go nie dostanie nigdy, nawet jak będzie bardzo wołać, tylko będziemy mocno ją odrywać od tego. A z czasem jak więcej zrozumie znowu spróbujemy. Jak dostała smoczka wczoraj to w minutę zasnęła :eek:

bogda szkoda słów na tych lekarzy. W poniedziałek byliśmy na szczepieniu i córa wg Pani doktor zdrowa. We wtorek zauważyłam białe plamki w buzi, zlewające sie w takie "placki". A dziś cała buzia biała, język, dziąsła, usta itd. :szok: A najlepsze, że ja dziś mam to samo na ustach:szok: Córcia miała zaczerwienione dziąsła w poniedziałek, ale lekarka stwierdziła, że to przez ząbkowanie. G.... prawda.
Dzis pojechałam prywatnie, ale niestety Pani doktor na urlopie. Poszłam do apteki i babka dała mi nystatynę bez recepty:szok:

Fredzik ucałowałam córę od Ciebie. Zobacz czy nie masz białych plam na języku:-D:-D

Miałam kilka bidonów i wszystkie mi przeciekały, rurki nie dały się domyć i się wkurzyłam. Teraz kupuję napoje w butelkach z różnymi ustnikami i w tym daję jej pić. Po kilku dniach wyrzucam.

Witkoria przestawiła mi się ze spaniem. Ok. 20.30 usypia, a rano wstaje o 7-7.30. W dzień śpi raz od 13.00 do 14-15ej.

reklama
blueberry porażka :no:
Mała wczoraj taką histerię dziadkom odstawiła, przez kilka h płakała, babcia razem z nią, do telefonu mi ryczała i krzyczała, że znęcamy się nad dzieckiem...masakra....
Wieczorem przez 1,5h znowu płakała..nie umie się wyciszyć bez smoczka, więc w końcu postanowiliśmy nie męczyć jej dalej i poszliśmy na kompromis - do spania będzie miała smoczka, a w dzień w ogóle go nie dostanie nigdy, nawet jak będzie bardzo wołać, tylko będziemy mocno ją odrywać od tego. A z czasem jak więcej zrozumie znowu spróbujemy. Jak dostała smoczka wczoraj to w minutę zasnęła :eek:

Agutek moja też w dzień często ostro domaga się smoka ale ja jej nie daję. U nas jedynym sposobem jest szybkie odwrócenie uwagi i znalezienie jej jakiegoś zajęcia. Do tej pory skutkuje ale zasypianie też ze smokiem.

Do góry