reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
sluchajcie czy szczepic dziecko mozna tylko w miejscu zamieszkania?czy tez poza?u nas zawsze wielkie kolejki a jade teraz do taty i tam pomyslalm,ze zaszczepie mala!maly osrodek to i liudzi malo!:sorry2:

melduje sie po "pracowitym" weekendzie;-)
witam nowa kolezanke Agnes:-)

wczoraj bylismy caly dzien na grillu za miastem, do domu wrocilismy przed polnoca:szok:myslalam, ze nam corcia bedzie spala w pociagu i metrze, bo mielismy dwie godziny drogi do domu, z dwoma przesiadkami:-pale nic z tego, jak rasowa podrozniczka urzedowala w metrze, rzucala monety panu grajacemu na gitarze, itp:-D

a dzisiaj bylismy zwiedzic przedszkole:-)okazalo sie, ze miejsce dla Olivki bedzie dopiero od strycznia, a i to nie jest nic pewnego:no:moze od pazdziernika uda sie na dwa dni w tygodniu, ale mnie to nie bardzo urzadza, wiec wyglada na to, ze niepredko do pracy pojde...
no chyba, ze znajde cos na dwa dni w tygodniu:-p
jutro idziemy drugie przedszkole ogladac, ale tam chyba w ogole nie maja na razie miejsc, wiec nie robie sobie zbytnio nadzieji:-(
ale mam nadzieje, ze od nowego roku beda miejsca w tym, w ktorym bylysmy dzisiaj:tak:Olivce bardzo sie podobalo, nie chciala wychodzic:-Dodstawila mi scene dzikiego wrzasku przy wyjsciu:baffled:szsczegolnie jej sie spodobal basenik w ogrodzie:-)akurat dzieci sie kapaly:tak:widac bylo, ze chetnie by do nich dolaczyl:tak:

blueberry - niekoniecznie sa problemy, ale po pierwsze - czesc przedszkoli przyjmuje dzieci dopiero od 2 roku zycia, po drugie - odrzucilam od razu takie, ktore mialy kiepskie albo srednie raporty (jakies zazalenia dotyczace higieny, itp) ;-)nie znaczy to oczywiscie, ze one sa zle, ale wybralam takie dwa najlepsze, ktore mialy dobre albo bardzo dobre wyniki w kontrolach i sa w miare blisko:tak:ale moze sie okazac, ze bede zmuszona do rozwazenia innych:-(po prostu za pozno sie za to zabralam:zawstydzona/y:

reklama
Napisałam długiego posta i mnie oczywiście w międzyczasie wylogowało, a ja sobie nie skopiowałam i wszystko zniknęło :wściekła/y: No można się wnerwić :wściekła/y: Beznadziejne jest teraz to, że tak wywala :baffled:

Do góry