reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

i jeszcze pytanako:
czy Wasze dzieciaczki trzymaja sztywno juz glowke?i jak je ciagniecie za raczki to tez glowka sztywno idzie do gory?
Nie. Jak go ciągnę za rączki to bardzo mu się to podoba, ciągnie ramionka do góry, ale główka jeszcze często zostaje na podusi :tak: Natomiast jak go trzymam pionowo na rękach to ładnie główkę trzyma, czasem mu tylko "ucieka" ;-)

reklama
Cześć dziewczyny.

U nas też dzisiaj straszny upał. Karol w nocy spał jakoś niespokojnie, wiercił się i łaził po łóżku ;-). Może dlatego, że wczoraj przespał prawie cały dzień :-).

U nas główka też zostaje :-).

A te witaminy to wam lekarze przepisali?
Bo my nic nie bierzemy, tylko wit. D3 mamy przepisaną - 1 kropelkę.

Główkę trzyma ładnie ja ją nosimy, na brzuszku podnosi, ale jak ciągnę za ramionka to zostaje jeszcze w tyle ;-)

My dzisiaj sobie spacerek długi urządziłyśmy, po drodze odwiedzając znajomą
Nie było nas od 9.30 do 14.00 w domu :-)

Nam witaminy przepisała lekarka :tak: Vigantol - czyli wit. D3 do tej pory po jednej kroplece dziennie, ale ponieważ mały ma miękką potylicę pani doktor zwiększyła dawkę do 3 kropelek dziennie przez 2 tygodnie.. Do tego 3 kropelki dziennie Cebion multi :tak:

Myśmy byli na spacerku pół godziny ;-):-) Upał nas wygonił do domu.. Może wieczorkiem wybędziemy na chwilkę :tak:

pytalam Was o ta glowke bo jak dzisiaj bylysmy na szczepieniu to najpierw oczywiscie bylo badanie i p.doktor powiedziala,ze Hania(nazwala ja Hanka:( )jest, jak to okreslila,niemrawa!jak ja podnosila za raczkiGlowka jej nie leciala tak calkiem na dol,troche ja unosila,wiec myslalam,ze nie jest tak zle!a ona mi z takim tekstem"niemrawa" no i potym kazala zrobic to badanie moczu(bedzie chyba problem z jego zebraniem-ale chyba sobie poradzimy!?)
czy Wasze dzieci tez mialy robione badanie moczu?
na co to?

ile Wasze maluszki przybieraja na miesiac?my przybralaysmy za malo, bo po 6 tyg. tylko 650g. Za 2 tyg na wazenie!Musze ja zaczac chyba czesciej karmic czy co?wydaje mie sie, ze sie najada,wiec czemu tak malo?nie chce jej dokarmiac z butli-wiem,ze to nie problem,ale wolalabym call czas piersia!

czy juz widomo,co z naszym watkiem ze zdjeciami?mam nowe malej, chcialam wkleic!a tu nic...:no:

Jak tak parę razy pociągnęłam małego za rączki (wcześniej tego nie robiłam), to zauważyłam, że na początku główka zostaje, ale potem już ciągnie główkę do góry i im bardziej jest w pionie, tym główka bardziej się zrównuje z resztą ciała. Ale nie wiem jak to powinno prawidłowo wyglądać.

W ogóle wkurzające są te kalendarze rozwoju. Wszędzie piszą, że dziecko pod koniec trzeciego miesiąca powinno niby trzymać w rączce grzechotkę i nią potrząsać. A mój Karolek nawet nie próbuje łapać zabawek :no:.

Badania moczu nie miał, ale drugie szczepienie jeszcze przed nami, więc może każą zrobić...

reklama
W ogóle wkurzające są te kalendarze rozwoju. Wszędzie piszą, że dziecko pod koniec trzeciego miesiąca powinno niby trzymać w rączce grzechotkę i nią potrząsać. A mój Karolek nawet nie próbuje łapać zabawek :no:.
...[/quote]

no wlasnie...ja sie chyba nie potrzebnie przejumuje,ale do pediatry innego i tak pojde...

Do góry