reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

roksi i jak książka "P.S. Kocham cię"? Podoba się? Ryczałaś już przy niej czy się trzymasz? My z koleżanką ryczałyśmy :-D
przeczytałam dopiero 100 stron ale już zdążyłam się wzruszyć:sorry2:

Cześć :-)
roksi mój kolega mówił mi, że przełożył swoją 1,5 roczną córkę do normalnego łóżka. Niestety wiele razy spadała i chyba spada do teraz, bo powiedział, że podłożyli pod łóżko ten materac z łóżeczka, żeby za bardzo się nie obijała. Ma teraz 2 lata i 4 miesiące.

Mi się podoba to drewniane łóżko z Ikei co rośnie z dzieckiem, ale mam do niego jedno ale.:baffled: Materac, który jest do niego składa się z 3 osobnych części i wg mnie to porażka. Bo trzeba kupować od razu w Ikei specjalne prześciaradła na nie, a potem jak dziecko będzie większe to się zastanawiam czy nie będzie czuło tych łączeń między materacami? Nie wiem czy to jest wygodne, mi się średnio to rozwiązanie podoba, będę musiała się kiedyś na żywo przyjrzeć.

Pyza dzisiaj w nocy dość dobrze spała. Z jedną niedługą płaczącą pobudką. Coś usłyszałam, wstałam, lecę do jej pokoju a ona głową na ziemi a nogami w łóżeczku leży :-D

Pogoda u nas dzisiaj to d....:angry:
no właśnie może spadać:-( i te materace też mi się nie podobają:no: mam wrażenie że zaraz się to ubije i będzie dziecko czuło te złączenia:baffled:

u nas super pogoda słoneczko świeci;-)

reklama
Fredzik, co to są wiatrówki? Bo dla mnie wiatrówka, to kurtka :-D.

Dla mnie też :-D

O tej barierce myślałam :tak:
Tylko nie wiem czy kupować dziecku od razu takie wielkie łóżko na 200cm długości? W tych rozkładanych podoba mi się to, że jeszcze przez kilka lat będą zajmować mało miejsca w pokoju. No ale minusem jest ten materac.
Można kupić też w Ikei łóżko o długości 165cm, które ma w zestawie już barierkę, ale za jakieś 5 lat pewnie trzeba by było znowu je wymieniać na duże łóżko. Tak źle, tak niedobrze :-D

dzień dobry

byłam wczoraj kupić kaloszki Młodemu i juz się sprawdziły :) w nocy padało i poszliśmy na ogródek i nie zmoczył jak zwykle butków razem ze skarpetkami
Mik lubi bawić się konewką i podlewać wszystko co rośnie i nie tylko czyli np swoje stópki, więc na luzie patrzyłam na jego wyczyny
zadowolana jestem bardzo z zakupu

przetrzymałam go ze spaniem popołudniowym i padł (zamiast o 10 - jak u babci o 11.30)

na razie o łóżku innym jeszcze nie myślałam

Agutek, ja to lubię takie bajki na wyluzowanie :)

A my byliśmy dzisiaj w zoo. Okazało się, że teraz pod zoo nie da się podjechać samochodem i musieliśmy drałować 1,5 km pod górę po takiej leśnej drodze. Z powrotem jedno z nas pchało wózek, a drugie niosło małego na rękach - w połowie się zmieniliśmy, bo Karolek sobie zażyczył do mamy. Zmęczyłam się :tak:.

.

no to ja blueberry wykozystam wtyki teśc taksówkarz ponoc oni moga wjechac planujemy iśc do zoo po przeprowadzce

ale dzień zamulony
pogoda do *** mały na szczęscie śpi ale mleka kolejny dzień nie rusza

reklama
E mój mąż nie chce tego oglądać i mi marudzi :-D
Tylko nic ciekawego innego nie ma w tv. Porażka, żeby w niedzielę nie było co oglądać :dry:

madzikm pewnie biegaliście cały dzień na dworze co?
A tak na marginesie, już kiedyś się zastanawiałam - czemu masz pod swoim nickiem napis mamy lutowe '07? :-p

A! laski! - w Coccodrillo są przeceny!
Przechodziłam obok i widziałam wywieszkę. Jak się uda to jutro jadę wybrać jakieś ciuszki, które będzie można wykorzystać zimą (bluzy, koszule z długim rękawem, body) bo to kolekcja letnia ;-)

Do góry