reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

U nas z nocnikiem akurat nie ma problemu, ale ogólnie jest młody na nie ze wszystkim. A jak się potrafi rozedrzeć jak mu coś nie pasuje :szok:. Uszy więdną :-D. Najczęściej awantura jest:
- o paluszki
- o wyjście na balkon

Moja z nocnika też nie korzysta :no:
A ostatnio awantury są o ciacho, których może zjeść mnóstwo. Nawet sobie wyrobiła mówienie : "sce ciaa " i tak powtarza aż dostanie kawałek.

reklama
uśpiłam Zosię na siłę bo chcę chwilę odpocząć a tak koło 18 już by się darła:sorry2:

u nas nocnik w odstawkę poszedł, nawet nie siądzie, nigdy jeszcze nie zawołała:confused:

agutek - no jak na Ciebie przystało, musisz mieć wszystko zaplanowane;-)pewnie chcesz drugie jak Tola do przedszkola pójdzie:tak:

Wróciłyśmy już, bo zanosi się na deszcz.

agutek - no jak na Ciebie przystało, musisz mieć wszystko zaplanowane;-)pewnie chcesz drugie jak Tola do przedszkola pójdzie:tak:

No tak będzie najrozsądniej. Maluszkiem będzie mogła zająć się babcia po moim powrocie do pracy, a T. będzie chodzić do przedszkola.

Dziecko mi zasnęło bez kolacji (tzn. ja jej przyszykowałam ale jej nie smakowała, madzikm dałam jej frankfurterki i nie poradziła sobie z nimi, chyba za twarde a do tego były dość mocno słone i mi wypluwała) i bez kąpieli. Położyła się przy mnie i zaczęłam ją głaskać po stopie i odjechała :szok: Nawet przebieranie jej nie ruszyło.

ja juz spakowana :tak: weszlam sie z Wami pozegnac :-) jak wroce to sie odezwe ;-) za jakis miesiac ,albo najpozniej we wrzesniu :-) bo taki urlopik sobie planuje :-)aha i prosze mnie nie odcinac od zamknietego ;-)buzioole dla Was pa :*:blink:

ja juz spakowana :tak: weszlam sie z Wami pozegnac :-) jak wroce to sie odezwe ;-) za jakis miesiac ,albo najpozniej we wrzesniu :-) bo taki urlopik sobie planuje :-)aha i prosze mnie nie odcinac od zamknietego ;-)buzioole dla Was pa :*:blink:

Sandi nam tu w Polsce internet też wynaleźli :-D
Dorwij od czasu do czasu łącze i napisz do nas parę słówek ;-) Udanej podróży i urlopu :-)

sandi - no właśnie, w tym czarnym kraju też jest sieć:-D

agutek - a gotowałaś frankfurterki czy surowe? Tola ma znikomą ilość zębów więc może za twarde, to się Wam zawęża menu:sorry:

Zosia zjadła ociupinkę kolacji ale dopchała winogronami. Teraz zasypia, nie miała za bardzo ochoty, ale ją położyłam bo spała po połudnu tylko 45 minut. Zrobiłam jej zimny prysznic bo mąż wyłączył bojler w ramach oszczędności:wściekła/y:ale wyła:eek:

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry