reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Czytałyscie dziś na onecie o wycofałaniu z obrotu na terenie całego kraju szczepionki Euvax przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby typu B, kurde Borysek ją dostał w pierwszej dobie życia, sprawdzilam w książeczce szczepien...i inne dzieci pewnie też...:growl:

Szczepionka dla dzieci wycofana z obrotu - Onet.pl Wiadomo

Wiktoria była szczepiona tym w szpitalu, w przychodni nie. Nawet nie chcę myśleć, że przez to cholerstwo umarły jakieś dzieci. Czytałam, że niektóre kraje wycofują się z używania szczepionek skojarzonych - za parę lat możemy się dowiedzieć, że szczepionki teraz zachwalane okażą się jakimś bublem. Oby nie.

Mojej szwagierki koleżanka zaszczepiła swojego chłopca i zachorował na autyzm. Oglądałam film dokumentalny o tej szczpionce i przypadkach zachorowania na autyzm - ja ne będę szczepić Wiktorii tą szczepionką.

To znalazłam w necie:
Jest to szczepionka skoniugowana MMR II firmy MERCK (Measels-Mumps-Roserine) Odra-Świnka-Róźyczka, przy czym największe efekty uboczne powoduje szczepionka różyczkowa. Jest to szczepionka obowiązkowa po 12 miesiącu życia- zwłaszcza dla dziewczynek ponieważ różyczka w powikłaniach może doprowadzić u nich do bezpłodności. Można zamiast niej stosować oddzielnie każdą ( 3 - kłucia - 3 inne szczepionki) lub zaszczepić dodatkowo jeszcze na ospę wietrzną szczepionką Varillix. Drugie kłucie w inne miejsce i nie można mieszać szczepionek w jednej strzykawce!!!

Boze, dziewczyny nie straszcie tymi szczepionkami...
A myslalam,ze nie znajde czasu na ksiazki przy malej,a tu prosez..."Milosc w czasach zarazy" czytalyscie?ale mnie wciagnela!!!

reklama
Do góry