reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

A jak wtedy wasze dzieci wchodzą do łóżeczka? chodzi mi o sposób ;-)
Bo moja podnosi nogi bokiem do góry i wtedy napotyka na te boczne szczebelki i się wścieka że nie może wejść.

W końcu do mnie przyszły te bidony Tommee Tippee co zamówiłam. No i rurki są w nich do samego dna, a w tym co miałam dotychczas była znacznie krótsza i mi się to nie podobało, ale myślałam, że to standard. A jednak nie. I mała do pewnego miejsca tylko może wypić a potem już jej nie leci :eek: Na szczęście w tych będzie mogła :-)

reklama
Witam wszystkich BARDZO SERDECZNIE!! My już po chrzcinach. Malutka smacznie spała :-) w sumie to chyba tylko jedno dziecko nie spało za to żadne nie płakało :tak:. Za to na przyjęciu dała Malutka popalić. Nie chciała jeść i paskudnie płakała, kilka godzin. Spała tylko na rączkach.
Zrobiłam Sobie przerwę w karmieniu:-);-) i pozwoliłam Sobie na drobne przyjemności i winko ;-) Były tak pyszne sałatki i kolacyjka, a nie mogłabym tego jeść.
Dziś był u Nas lekarz. Okazało się, że Marcinek zaraził ją pleśniawkami:-(. Nie ma żadnego nalotu tylko spulchnione dziąsła. Jego organizm radzi Sobie, jej nie dał rady. Biedactwo moje Kochane ma całą buzię białą, wczoraj myślałam że to "serek" którym wymiotowała. Dotąd tak było, ale jestem zła na siebie:wściekła/y:
Arewena super że chrzciny się udały:tak:
kochana nic się nie martw pleśniawkami;-) moja też miała:tak: strasznie to wygląda:szok: ja smarowałam języczek i policzki Aftinem:tak: moja załapała jak tylko zaczęła się ślinić i wkładac łapki do buźki:tak:

hejo :-) jestem ,ale mialam mega kaca dzis :sorry2::-p
pijok:-p:-p:-p

Ja się na dziś już ulatniam. Idę poczytać książkę.
Jeśli nie czytałyście to polecam "P.S. Kocham cię".

Do jutra!

Witam wieczorem

Arwena8 fajnie , że sie chrzciny udały:tak:.A jeśli o plesniawki chodzi to ja nie mialam doświadczeń ale tak myślę, że my juz chyba sporo pozapominałyśmy jak to jest przy takim maluszku a to przecież całkiem niedawno było!! (przynajmniej ja juz zapomnialam :-D )

Agutek - miłego czytania :tak:.Ja chcialam poprasowac ale nic ciekawego w TV nie ma a "na sucho" mi sie nie chce stac przy desce wiec odpuszczam. Poszukam kwater nad morzem bo chyba mi sie plany krystalizują. Była któraś z Was w Kątach Rybackich albo słyszałyście o nich coś dobrego czy też wprost przeciwnie? Podobno to dobre miejsce dla rodzin z dziećmi tylko nie wiem nic o fajnych kwaterach. Wcześniej kilka dni spędzimy w Gdańsku bo tam nigdy nie byłam

Fredzik a Ty gdzie byłaś na wakacjach?? Pewnie pisałaś ale mi umknęło...:zawstydzona/y:

Arwena, u nas też były pleśniawki (chyba), teraz na wyjeździe szły górne trójki :-( i non stop wszytko pakował do buzi ale TANTUM VERDE jest the best, leczy w dwa dni. Oczywiście to dla dzieci.

Co do wyjmowanych szczebelków, to my długo jeszcze nie zdecydujemy się. Na wczasach mieliśmy dla Szymka łóżeczko z wypadającym szczebelkiem a dwóch pozostałych nie było. Pewnego wieczoru poszłam sie myć a m. był na balkonie. Myślałam, że moje dziecko smacznie śpi. A Szymek, wyszedł sobie, wziął w łapkę spray od komarów i poszedł do taty na balkon :shocked2:. Mądre to moje dziecko, ze wiedziało, ze trzeba na balkon odkomarzacza zabrać nie? :eek:

reklama
witam Fredzik :)

a tu wklejam co obiecałam (sorry za literówki)

APTECZKA WAKACYJNA DLA DZIECI
1. Leki przeciwbólowe i przeciwgorączkowe
- paracetamol - może być Apap, Panadol, Ehfferalgan - w ciepłych krajach ostrożnie z czopkami/ wymagają przechowywania w lodówce/ - dawkowanie: 10mg/kg mc/ na dawkę nie częśceij niż co 4 godziny
- Antotalgin - krople do uszu - podawać zawsze ciepłe - w temperaturze ciała,
po 2 krople do każdego ucha, kilka razy dziennie. NIE PODAWAĆ jeśli jest wyciek treści ropnej lub krwistej!!!
2. Leki przeciwbiegunkowe
- Smecta - rozpuscić z niewielką ilością wody /takie sobie w smaku/ lub w jogurcie czy kisielu, dawkowanie - dzieci do 2 lat - 2/3 x 1/2 torebki, większe 2-3 x 1 torebka
- Nifuroxazyd - małe dzieci 3x 5 ml/1 łyżeczka herbaciana starego tyu/, większe - 3 x 1,5 łyżeczki
- Lacidofil - 2 x 1 kaps. - przechowywać w lodówce!!!
- Gastrolit - 2-3 x 1 torebka - można rozpuścić w mniejszej ilości wody niż zaleca producent i dac coś do popicia - używac również przy przegrzaniu i odwodnieniu - zwłaszcza w ciepłych krajach
3. Przeziębienie - mozna 2 dni spróbować leczyć samemu, ale jeśli nie ma poprawy - proszę skontaktować się z lekarzem
- Oscylococcinum - 1 x 1 fiolka
- Calcium 1 x 1 łyżeczka
- Cebion 2x10 kropli
- przy bólu gardła Mercurius 3 x 5 granulek
4. Srodki opatrunkowe + woda utleniona
5. Fenistil w żelu - oparzenia słoneczne, pogryzienie komara lub innego owada
6. Syropy
- męczący suchy kaszel w nocy - Diphergan lub Clemastin
- mokry trudny do odkaszknięcia - Mucosolvan, AA, Rubital
7. Zmiany uczuleniowe na skórze - Fenistil żel do posmarowania i Clemastin syrop - nie dłużej niż 2 dni
8. Krem do opalania dla dzieci Uv powyżej 15, na południu Europy powyżej 25

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry