reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Heheh Sandi ale zaszalałaś - tu imprezka (bo chyba stąd ten kacyk :-)) tu żele :-). Życ nie umierac:tak:
tak imprezka byla :-):zawstydzona/y: a faktycznie poszalalam :tak:;-) bylam tez na zakupkach dzis i nakupowalam niunce 2 pizamki , spodnie ,spodenki ,2bluzeczki ,7par body :szok:;-) 4pary skarpetek i sweterek :tak::-D a skarpetki w super cenie 1fun za 2pary i to takie fajniusie antyposlizgowe ;-)

reklama
Dzień dobry

córa wczoraj o 22.30 się obudziła z płaczem, po czym absolutnie nie chciała iść spać i 1,5h urzędowała po domu, skakała po nas, widać, że była śpiąca bo się pokładała, ale nie mogła znaleźć sobie miejsca. Wypiła mleko, jeszcze trochę pospacerowała i w końcu poszła spać :dry:

pooka superlista. Wydaje mi się jednak zbyt szczegółowa. Jakby to wszystko zabrać to dodatkowa torba potrzebna, kilka stówek zostawionych w aptece, a pewnie 90% nie użyte będzie ;-) Ograniczę się jednak do przeciwbólowców, czegoś na katarek i sprawdzenia w necie gdzie znajdują się w Łebie apteki ;-) :tak:

Witam:tak:
moja już od tygodnia nie budzi się nad ranem na mleczko:no: zawsze wołała mnie ok 5-6 dostawała mleko i szła spać jeszcze godzinkę, dwie:tak:
a teraz budzi się rano zabieram ją do krzesełka i dostaje bidon z mlekiem:tak:

pooka superlista. Wydaje mi się jednak zbyt szczegółowa. Jakby to wszystko zabrać to dodatkowa torba potrzebna, kilka stówek zostawionych w aptece, a pewnie 90% nie użyte będzie ;-) Ograniczę się jednak do przeciwbólowców, czegoś na katarek i sprawdzenia w necie gdzie znajdują się w Łebie apteki ;-) :tak:
lista pook jest dobra na wyjazd za granicę:tak: dodałabym antybiotyk:tak: np augumentin (najbardziej uniwersalny dla dorosłych) nam był niezbędny w egipcie:tak:
no chyba że ktoś ma ochotę płacić 100euro za lekarza:szok::szok:

Dzień dobry Mamusiom
Mik mi spał do 6.30 :szok: szok. Ale w nocy budził się co chwilę ale bez skakania po mamie

Wydaje mi się jednak zbyt szczegółowa. Jakby to wszystko zabrać to dodatkowa torba potrzebna, kilka stówek zostawionych w aptece, a pewnie 90% nie użyte będzie ;-) Ograniczę się jednak do przeciwbólowców, czegoś na katarek i sprawdzenia w necie gdzie znajdują się w Łebie apteki ;-) :tak:

tak tak :tak::tak::tak:

dzień doby
moja jeszcze śpi więc w spokoju zjadłam śniadanko i podelektuję się kafką :-)
Do niedawna wypijała jeszcze 2 razy dziennie po ok. 200 ml mleka z kaszką a ostatnio to już ledwie 100 ml. wciska. i domaga się innego jedzenia.

Wczoraj zrobiłam fasolkę szparagową i moje dziecko wręcz wyrywało mi z talerza. Jadła aż jej sie uszy trzęsły. :-) Jak na razie wszystko w porządku i efektów kupkowych też brak więc chyba jej nie zaszkodziła.

Pooka zrobiłaś na prawde szczegółowa listę. Jako ściągawka na wyjazd się przyda. :tak:

moja nie chce jeść kaszki na kolacje:no: z 7 łyżek zjada połowę:baffled: chyba kanapkę wprowadzę wieczorem:tak: tylko mleka będzie mało:-( bo mloda wpija 210ml na śniadanko + serki i jogurty

moja nie chce jeść kaszki na kolacje:no: z 7 łyżek zjada połowę:baffled: chyba kanapkę wprowadzę wieczorem:tak: tylko mleka będzie mało:-( bo mloda wpija 210ml na śniadanko + serki i jogurty

Moja kaszki nie zjadła już chyba z 3 tygodnie :angry:
Sinlaca też nie rusza. Dosłownie kilka łyżeczek zje i mogę zapomnieć o jedzeniu.
Od kilku tygodni dostaje więc na kolację kanapki lub kiełbaskę i do tego mleczko. Wypija mi po kanapce naprawdę sporo jeszcze mleczka :tak:

Mik kaszke na kolacje, ale jak nie da rady (wczoraj był bunt, zaciśnieta buźka), to daje mleczko
kanapki daje rzadko raczej sniadanie, rozkłada sobie na części pierwsze i dopiero zjada po kolei ale nie wszystko

Hej :-)

no chyba że ktoś ma ochotę płacić 100euro za lekarza:szok::szok:
Najlepiej mieć wykupione ubezpieczenie.

Lista fajna, przyda się :tak:.

Młody na kolację je najczęściej jajecznicę + chlebek lub jogurt + chlebek. Wczoraj próbowałam mu dać nektarynkę - beee i jabłko w całości - beee :no:. Do truskawek się przekonał, ale właśnie się kończą :-D. Nie lubi nowych rzeczy próbować to moje dziecko.

reklama
hej :-) moja za to truskawki lubi i jablka tez :tak:ostatnio bylam z nia w sklepie i sciagnela z polki jablko i ugryzla :szok::tak::-D

Do góry