reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Witam się po wakacjach, niestety już :-(
Było cudnie :tak:
Próbuję nadrobić czytanie ale naskrobałyście tyle przez dwa tygodnie że szok, nie dam rady chyba :sorry2:
Witam nowe mamusie i życzę miłego dnia.

hej!

roksi - ja biorę quinny, pompowane kółka są niezawodne:tak:parasolką jeżdżę tylko po mieście a i tak mi ciężko pchać:confused:

agutek - ja kalosze biorę:tak:są małe 19:-D, koło domu się często przydają po deszczu czy rosie:tak:

a my się spoko mieścimy:-pmamy duży samochód ale nie combi tylko sedan.
W tamtym roku mieliśmy więcej gratów bo jeszcze gondolka, mata edukacyjna. Teraz tylko spacerówka no i zabawki..właśnie co zabieracie? takich porządnych mi szkoda bo zawsze coś się pogubi:confused:wezmę gorsze klocki, zestaw do piasku, kilka bajek i chyba tyle.
Z pościelą dobrze agutek pisze..bez swojej kołderki Zosia nie zaśnie:no:
Biorę też nasze kubki (mimo, że tam jakieś są ale nie chce mi sie myć za często), naczynia Zosi, lekarstwa, wszystkie ubrania na lato i kilka cieplejszych;-)
zobacze:tak: sedana tez mamy ale czy to wszystko wejdzie:confused: madzikm pościel biorę dla Natalki bo ona uwielbia się przykrywać sama:tak: ubranka, kilka z długimi rekawami, kamizelkę puchową

Ja jeszcze nie wiem co wezmę. Na wieś wszystko co się zmieści do auta. Wózek oczywiście parasolkę. Gorzej z majorką...
\
blueberry zabieraj parasolkę:tak: wrzucisz do samolotu:tak: nic nie płacisz a się przyda:tak:
jak w przyszłym roku wyruszymy za granicę to zabieram parasolkę na 100%

Witam się po wakacjach, niestety już :-(
Było cudnie :tak:
Próbuję nadrobić czytanie ale naskrobałyście tyle przez dwa tygodnie że szok, nie dam rady chyba :sorry2:
Witam nowe mamusie i życzę miłego dnia.
witaj :tak::-)

ale nadrukowałyście:szok::szok: poszłam tylko na chwilkę posprzątać a tu tyle czytania:szok:

spadam do pracy:wściekła/y:

ja tez się witam z pracy;-)

Ferdzik jak tam było, opowiadaj.......

a ja mam dzisiaj takiego lenia ze szok, nic mi sie nie chce

ja tez się witam z pracy;-)

Ferdzik jak tam było, opowiadaj.......

a ja mam dzisiaj takiego lenia ze szok, nic mi sie nie chce

A ja dzisiaj od rana pranie, pranie i zdrzemnęłam się godzinkę z niuńką bo mnie zmogło.
Biegam też 20 minut na piechotę na targ bo ten co mam pod nosem 2-3 złote jest droższy na wszystkim. Oczywiście najczęściej z Madzią przy okazji spacer zaliczam a że wychodzi mi 10 razy z wózka i wędruje w różnych kierunkach to idziemy godzine w jedną i godzinę z powrotem :tak::eek:

Witaj Fredzik, jak tam wakacje :tak:

witam się i ja po krótkiej nieobecności :tak:

musze nadrobic zaległości, bo troche naskrobałyscie:-D,
nasz pobyt na wsi bardzo udany;-), ale Piotrek jest teraz totalnie rozbity, od rana płacz, lament i w kółko powtarza da da:szok::-:)szok:, a tu jeszcze pada i nawet nie mozemy na dwór wyjść:no:, zostaje nam balkon:-D

reklama
Witam wszystkich BARDZO SERDECZNIE!! My już po chrzcinach. Malutka smacznie spała :-) w sumie to chyba tylko jedno dziecko nie spało za to żadne nie płakało :tak:. Za to na przyjęciu dała Malutka popalić. Nie chciała jeść i paskudnie płakała, kilka godzin. Spała tylko na rączkach.
Zrobiłam Sobie przerwę w karmieniu:-);-) i pozwoliłam Sobie na drobne przyjemności i winko ;-) Były tak pyszne sałatki i kolacyjka, a nie mogłabym tego jeść.
Dziś był u Nas lekarz. Okazało się, że Marcinek zaraził ją pleśniawkami:-(. Nie ma żadnego nalotu tylko spulchnione dziąsła. Jego organizm radzi Sobie, jej nie dał rady. Biedactwo moje Kochane ma całą buzię białą, wczoraj myślałam że to "serek" którym wymiotowała. Dotąd tak było, ale jestem zła na siebie:wściekła/y:.
Kiedy macie zamiar przenieść maluchy na "dorosłe" łóżko?
Dzień dobry,
W naszym łóżeczku szczebelki do wyjęcia są beznadziejne, bo można wyciągnąć tylko dwa a to jest za mała przestrzeń by dziecko samo spokojnie weszło czy wyszło z łóżeczka. Bo standardowo dzieci wchodzą tak, że najpierw jedną nóżkę wkładają do góry bokiem. A to przejście jest za wąskie i ona nie może wejść :no: Wkurza mnie to. Znajomi mają łóżeczko, że 3 szczebelki się wyciąga i to już jest właściwa szerokość.
Także tak dumam kiedy trzeba będzie zmienić łóżeczko na łóżko.
My zmienimy gdy Marcinek zacznie spokojniej spać, na razie za bardzo się wierci. My również mamy 2 szczebelki do wyjęcia. Małemu wystarczy tylko jeden, do wyjścia.

U nas okulary są super, pod warunkiem, że zerwane mamie z nosa :sorry2: Ubrać sobie nie daje, jedynie w rękach miętosi..

U Nas tak samo :-D :-D:-Ddlatego mu nie kupuję. Czasem zabiera nam okularki zakłada na nos i wygląda jak "men in black" :-D:-D:-D

Do góry