cześć
Zaczynam robić w głowie listę co to trzeba na wakacje dla Mika kupic i wyszło mi na razie:
1. kalosze
2. słoneczne okulary
to od Was zrzynam ;-)
Jak coś kupicie przydatnego albo fajnego albo tylko ślicznego to chwalcie się
Ja nie brałam na wyjazd i teraz też nie biorę kaloszy ani słonecznych okularów. Kalosze wydają mi się niewygodne dla takich dzieci, ale może się mylę ;-) Liczę jednak na dobrą pogodę, że mi na wakacjach lać deszcze nie będzie
Najwyżej kupię na miejscu jak będą niezbędne
Ale w ogóle robią kalosze w takich malutkich rozmiarach?
A okulary, z tego co pamiętam to większość pisała, że kupiła a dzieci tego nosić nie chcą. Jestem pewna, że z moją tak samo by było i szkoda kasiorki.
Listę robiłam sobie teraz w czerwcu i nie wyrzuciłam jej, bo nie chce mi się robić jej drugi raz, a się sprawdziła. Tylko zapomnieliśmy nocnik wziąć ze sobą i kupowaliśmy na miejscu nowy
Ale na liście był tylko nam wyleciało z głowy
Wiem tylko, że muszę wziąć dużo więcej ciuchów na zimne dni, w ogóle dużo więcej ciuszków, bo małe je brudziła. Koniecznie czapka wiązana (już kupiłam), bo miała tylko takie z daszkiem i wiatr je porywał a nad morzem paskudnie wiało i musiała mieć uszy zasłonięte. Wodę mineralną dla małej już kupiłam w tych malutkich butelkach i wezmę je gdy gdzieś idziemy, żeby było z czego picie robić. Kupujemy też wodę mineralną dużą, bo nie pijemy tej wody, która jest na kwaterze. Więcej pieluch tetrowych muszę wziąć. I coś do stworzenia cienia na plaży. Dzisiaj w netto mają być w promocji takie namoty na plażę. Po południu zobaczę je, ile miejsca złożone zajmują, jak niewiele to kupię, o ile po południu jeszcze będą. Chcę jeszcze jakoś torbę termoizolacyjną na plażę.
Aha i ważna sprawa - pościel dla dziecka. My nie mieliśmy teraz i mała spała na kocyku i pod kocykiem. Latem to jakoś ujdzie więc nie ma problemu, ale w razie czego trzeba pamiętać jeśli zależy komuś by dziecko we własnej pościeli spało. Ja teraz wezmę chyba też tylko kocyki.