reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

my dopiero teraz wróciłyśmy od dziadków:tak: przed sekundą mała zasnęła:tak: może pośpi dłużej:sorry:

Ja używam tylko tamponów. Nienawidzę "śledzi" ;-).
to tak jak ja:-D:-D:-D:-D

u nas też nieźle przepadało:tak: zaliczyłam po drodze 5-10-15 i mają dużo wyprzedaży kupiłam parę łaszków:tak: a jakie super mieli bodziaki na upał dla niemowlaczków:-) takie na ramiączkach:-) śliczne:sorry2::sorry2::sorry2:

reklama
dziecie me spi :-)

Agutku ja tak mysle ,ze kolo 2roku zycia :tak: (wzoruje sie na kolezance ktora ma starszego synka :zawstydzona/y:;-))

Kiedy macie zamiar przenieść maluchy na "dorosłe" łóżko?

ja zamierzam na dniach, bo nie mamy wyjmowanych szczebelkow i mala sie wkurza, ze nie moze do lozaczka wejsc i wyjsc:-p
mam upatrzone takie lozko od 18 mies. (wiekszosc jest taka z tego co sie orientuje, przynajmniej na tutejszym rynku) - ma takie barierki mniej wiecej do 1/3 dlugosci, wiec dam jeszcze taka dodatkowa "wkladana" barierke, zeby nie spadala i tyle;-):-)
lozko wyglada tak:

3755761A63UC134503M.jpg

do tego takie cos:
49-3753701A70UC504470M.jpg

fajne lozeczko tigger :tak: a ja wlasnie z tego wzgledu tez (nie moze wyjsc sama) nie chce zmieniac lozeczka :-pbo wtedy to juz wogole beda przeboje ze spaniem :sorry: a tak to troszke podrosnie :blink:

fajne lozeczko tigger :tak: a ja wlasnie z tego wzgledu tez (nie moze wyjsc sama) nie chce zmieniac lozeczka :-pbo wtedy to juz wogole beda przeboje ze spaniem :sorry: a tak to troszke podrosnie :blink:

no u nas spanie w porzadku, wiec mam nadzieje, ze nowe lozeczko tego nie zmieni:-p
chociaz raz na jakis czas ma taki dzien, ze nie chce pojsc spac - wtedy musze ja wyjac z lozeczka i czekac az sie zmeczy;-)
tak bylo wczoraj - maz wrocil z pracy jakos tak niedlugo przed jej kapiela i moj tata tez byl, wiec podejrzewam, ze to dlatego - nie chcialo jej sie spac, bo wszyscy w domu i myslala, ze ominie ja jakas dobra zabawa:-D
po godzinie daremnych prob zasniecia przynioslam ja do nas do salonu i wtedy oszalala:szok:zaczela sie krecic w kolko i smiac sie jak szalona:-D
tak sie cieszyla, ze moze posiedziec z doroslymi zamiast spac:tak:
zmeczyla sie a ja razem z nia i o 22 poszlysmy obie spac:zawstydzona/y:
dzisiaj wszystko wrocilo do normy i poszla spac jak zwykle przed 20:-)

hihihi tigger "oszalala" :-D:-D:-D nio ,a u nas to by raczej narazie tak nie dalo rady :no: coreczka zaraz by za mna szla :sorry::-D nieraz chce ja polozyc u nas w lozeczku ,zeby zasnela i tak to wlasnie wyglada :-D

dobrej nocki ;-)

Witajcie :-)

Mój też ucieka. Zdarza się niezła awantura przy przewijaniu :tak:
Mój to nieraz tak się rzuca, że fizycznie nie jestem w stanie ubrać mu pieluchy :sorry: Muszę go zagadać, dać coś, wtedy mogę zrobić swoje :-D

dziewczyny ,a powiedzcie mi czy Wasze dzieci jedza "ladnie" posilki przy stole? :confused:
W swoim krzesełku, pod warunkiem, że jest głodny to je ładnie :-D Karmiony i sam - ale nie sztućcami, tylko rączkami :happy2:

Czy Wasze dzieci lubią oglądać tv? Moja niestety nie.
Piotruś ogląda tylko muzyczne stacje :sorry: I to tylko piosenki, które zna i lubi, inne go nie interesują :-p Próbowałam mu bajkę puścić, na razie zero zainteresowania..

Ja używam tylko tamponów. Nienawidzę "śledzi" ;-).
Ja też :-D

Kiedy macie zamiar przenieść maluchy na "dorosłe" łóżko?
Ja na razie o tym nie myślałam; prędzej o tym, kiedy wyjąć szczebelki na stałe.. Piotrek tak się wierci, że na razie się boję, że wypadnie.. Już raz go łapałam, bo dupką już się wyślizgiwał (w czasie popołudniowej drzemki)..

Co do robienia dzieciaczków - u nas się nie sprawdziło, 2-3 dni przed owu i wyszedł chłopczyk :-D Dlatego przy drugim nawet nie liczę na dziewczynkę ;-) Choć chciałabym :tak: Ale najważniejsze, żeby zdrowe było :-)

Miłej niedzieli :-)

Dzień dobry,

młoda poszła spać o 20.30 (czyli nawet 1-1,5h później niż zazwyczaj) i obudziła się o 5.30 :angry: jestem śpiąca :dry:

W naszym łóżeczku szczebelki do wyjęcia są beznadziejne, bo można wyciągnąć tylko dwa a to jest za mała przestrzeń by dziecko samo spokojnie weszło czy wyszło z łóżeczka. Bo standardowo dzieci wchodzą tak, że najpierw jedną nóżkę wkładają do góry bokiem. A to przejście jest za wąskie i ona nie może wejść :no: Wkurza mnie to. Znajomi mają łóżeczko, że 3 szczebelki się wyciąga i to już jest właściwa szerokość.
Także tak dumam kiedy trzeba będzie zmienić łóżeczko na łóżko.

moja spała do 9:szok: ale to dla tego że wczoraj poszła spać o 22:tak:

Agutu my chyba mamy takie samo łóżeczko i naprawde beznadzieja z tymi szczebelkami:no: ja planuje kupić dorosłe łóżeczko na zimę:tak: ale najpierw muszę popróbować spanie bez szczebelek:tak::-) zawsze śpimy przy drzwiach zamkniętych do pokoju Natalki i naszej sypialni więc teraz trzeba na noc otworzyć:tak:

reklama
ja też niewyspana, o trzeciej ryk
teraz tez niespokojnie śpi
trójki dolne wyłażą
idę spać olewam sprzątanie, gotowanie itp....

Do góry