reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Nas złapał deszcz jak wracaliśmy ze spaceru o 19:00. Lunęło nagle i biegłam z wózkiem w deszczu :-D.

TV Karola nie interesuje zbytnio. Ale ma taką ulubioną bajkę o autobusach, którą mu puszczamy czasem do kolacji. Dzisiaj nie była potrzebna :-).

reklama
A ja mam pytanie jak robi się chłopca?:cool2:

Wyjeżdża sie na Mazury na długi czerwcowy weekend :-)
U nas się sprawdziło ;-)

Z jedzeniem to generalnie u nas też jest problem, mieliśmy w 6 miesiącu akcję pod tytułem tuczenie bo już pani doktor chciala kłuć Mika żeby sprawdzić o co chodzi
ale pocieszające jest to że przynajmniej nie będzie grubasem :-)

TV Mik ogląda i dobrze wtedy je. Dzisiaj bawił się zamkniętymi oczywiscie Cebionmulti.
Wg jakimś tam badań i teorii dzieci nie powinny do 3-go roku życia oglądać tv, ale wg różnych teorii to tego nie wolno to się powinno, tamtego nie trzeba, a najważniejsza jest nasza miłość do maluszków i poczucie bezpieczeństwa i szczęścia jakie im dajemy.

Moja była niby taka zmęczona a jednak wcale szybko nie poszła spać, dopiero o 20.30 i oczywiście z protestem :-D

A z takich "świetnych" informacji to chyba zaczyna mi się @, co oznacza, że cykle mi się zaczynają regulować. Niby fajnie, ale...jeśli faktycznie się regulują to dostanę kolejny @ na wakacjach :angry: Złośliwość losu :dry:
Zobaczę co z tego się rozkręci, bo na razie coś rozkręca się kiepsko, więc jest szansa, że to tylko jakieś plamienie. Jak mieć pecha to na całego. Już to widzę, słońce, plaża, szum morskich fal i ja ze śledziem w gaciach :angry: (tak na podpaski mówi mój mąż :-p)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja używam tylko tamponów. Nienawidzę "śledzi" ;-).

Jak nie miałam mireny to też jechałam na tamponach, z tym, że wtedy miałam tak mocne @, że często zabezpieczać musiałam się jeszcze śledziem, bo mi przeciekało :-(Sama podpaska też nie wyłapywała wszystkiego w trakcie chluśnięcia :dry: Sorry za obrazowość, ale takie miałam @ przed ciążą :eek:

Teraz z kolei mam tak delikatne w porównaniu do tych sprzed ciąży, że szkoda wręcz tampony kupować, a ponadto niby przy spiralach są jakieś tam przeciwskazania i mówi się by unikać tamponów...ale pewnie jeśli złapie mnie na wakacjach to wezmę tampony, bo to znacznie lepsze rozwiązanie. Wkurza mnie jednak sama myśl, że miałabym mieć wtedy krwawe dni :wściekła/y:

blueberry czy możesz w spacerówce zakrywać budkę gdy Karol siedzi? U nas od dawna jest to niemożliwe, bo uderza wtedy córcia głową w tę budkę. Wniosek, wózek jest dla niskich dzieci, a raczej dla maluszków :-( Nawet na folderach reklamowych zauważyłam, że siedzą w wózkach oczywiście takie starsze - roczne, półtoraroczne maluchy - ale wózki mają wtedy zdjęte budki :dry:I nie mogę za bardzo przed słońcem młodą zakryć, a szkoda, bo wózio ma świetną opcję regulacji tej budki, ech :sorry:

Kiedy macie zamiar przenieść maluchy na "dorosłe" łóżko?

Wiesz co, rzadko używam tej budki, ale dzisiaj rozłożyłam jak padało i chyba było ok. Muszę to jutro sprawdzić dokładniej :tak:.

Ja do pewnego momentu mogę rozłożyć (do takiego, który niestety jej nie kryje przed słońcem, bo ona siedzi bliżej pałąka, więc dalej mi spod budki wystaje i jest odsłonięta), a potem już właśnie przeszkadza małej. Szkoda.

Ja nie mam pałąka :confused:

Właśnie się zorientowałam, że mówimy o dwóch różnych wózkach :-D Ja pisałam o casualplay i zapomniałam, że już go nie używasz :-D
W Jane oczywiście nie ma problemu z budką, bo jest wysoko ona umieszczona. W Casualy jest bardzo nisko i dzieciom rocznym już nie bardzo służy niestety. Praktycznie przeszkadza.

reklama
Do góry