reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Boli mnie gardło, nie mogę przełykać. Jak mogę się wyleczyć - karmię piersią. Macie jakieś domowe sposoby?

He he, chyba dostałam okres :-D.

A propos zdjęć, to ja też raz zamówiłam przez internet za 34 gr, ale niestety jakość nie była najlepsza. Były takie jakby zamglone, kolory były brzydkie. Nawet niektóre powtarzałam, takie na których mi najbardziej zależało. No i teraz robię odbitki w laboratorium Fuji za 69 gr :-(.

He he, chyba dostałam okres :-D.

A propos zdjęć, to ja też raz zamówiłam przez internet za 34 gr, ale niestety jakość nie była najlepsza. Były takie jakby zamglone, kolory były brzydkie. Nawet niektóre powtarzałam, takie na których mi najbardziej zależało. No i teraz robię odbitki w laboratorium Fuji za 69 gr :-(.

Mogę ci z czystym sumieniem polecić Fotojoker - Kompetencja w zdj

A ja już sama nie wiem czy to moje "coś" to okres czy może plamienie od spirali..ponoć pierwsze kilka miesięcy pojawiają się takie plamienia :oo2:
Bo rano leciało ze mnie, a teraz już nie..

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Tyle się rozpisałam o zdjęciach, a to się skasowało

Wywoływałam w fotojoker i zdjęcia super, no i cena 35gr jak się wysyła przez internet.
Na Allegro zamawiałam 2x - raz to była tragedia, a teraz u foto_gocha - bo tyle pozytywnych komentarzy, 119zł z przesyłką za 500 zdjęć - większość bardzo łdanych, ale były i tragiczne.

A ja już sama nie wiem czy to moje "coś" to okres czy może plamienie od spirali..ponoć pierwsze kilka miesięcy pojawiają się takie plamienia :oo2:
Bo rano leciało ze mnie, a teraz już nie..

a ja jeszcze nie dostalam
cholera mam nadzieje ze w ciazy zxnowu nie jestem:szok::szok::szok:

reklama
AMOKSYCYLINA

Amoksycylina jest wydzielana do pokarmu w małym stężeniu. Po podaniu amoksycyliny w dawce 1,0 g (doustnie) sześciu matkom, maksymalne stężenie leku w surowicy (pik) pojawiło się u nich po 4-5 godzinach i wynosiło przeciętnie 0,9 mg/ml. Jakkolwiek nie zaobserwowano żadnych objawów niepożądanych, to u dziecka karmionego piersią istnieją trzy potencjalne niebezpieczeństwa związane z leczeniem: zmiana flory bakteryjnej przewodu pokarmowego, uczulenie oraz utrudnienie interpretacji wyników posiewów pobranych w celu wyjaśnienia przyczyn gorączki. Amerykańska Akademia Pediatryczna uznała amoksycylinę za lek, który może być stosowany w czasie karmienia piersią.

Pisze na wypadek choroby, jednej z nas (tfu, tfu) - np. angina. Znalazłam coś takiego - jak chcę się wybrać do mojego lekarza to najpierw muszę sobie znaleźć lek jaki chcę:wściekła/y:, bo po porodzie jak bolało mnie gardło to dał mi takie leki których nie wolno brać jak się karmi piersią - wyczytałam z ulotki.

Amoksycylinę zawierają:
  • Amoksiklav
  • Amotaks
  • Augmentin
  • Duomox
  • Grunamox
  • Hiconcil
  • Novamox
  • Ospamox
  • Ramoclav
Płuczę gardło solą i nic mi nie pomaga, siostra kupiła mi w aptece jakieś pastylki do ssania ( z tymiankiem - 1000 razy bardziej smakują mi zioła na zwiększenie laktacji, a to jest obrzydliwe - miałam odruchy wymiotne).

Wiecie, że jedząc lody (ja ich nie jadłam, bo nie mogę) hartujemy gardło, i nie są one przyczyną anginy!!

Do góry