reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

dzień dobry

Moja dzisiaj o 6 zrobiła taki koncert, że ledwie ją uspokoiłam. Pewnie coś jej się przyśniło albo nie wiem co było powodem. Dałam jej pić i jakoś zasnęła.

Nam lekarka zaleciła podawanie 1 kropelki wit. D ale nie daję codziennie. Jak jesteśmy prawie cały dzień na dworze to jej nie daje.

reklama
hej,

wracając do oliwki, to muszę Piotrkowi nacierać łapki i nóżki od czasu, gdy bawi się w piasku, ma je strasznie wysuszone:no:, a buzię smaruję kremem:tak:,

jutro organizujemy wielkiego grila imieninowego dla Piotra i Pawła:tak:, ja mam Piotrka , a mój brat Pawła, będzie wspólna impreza u mojej mamy:-D, którą ona sama sponsoruje:laugh2:,
będą skrzydełka i udka oraz kiełbaski, tego jakies surówki, no i coś do picia;-)

witam sie z pracki.....
kurcze jak kończe o 18 to dopiero koło 19 jestem w domku i nie mam w zasadzie czasu do was wejsc na forum, ale mam nadzieje że mi to jakos wybaczycie.

u nas nocki sa oki, witaminy podaje czasem jak mi sie przypomni to jej daje Vibovit junior.

kurcze zazdroszcze ewelinko tej imprezki, bo ja jutro do pracki, no chyba że cos na niedziele wykombinuję.....

uciekam pracować

udanego dzionka

Witam nową Mamusię

Dzien dobry od powiedzmy rana. Spaliśmy średnio, Mik ciągle się wiercił, chodzę na rzęsach, ale dzisiaj to już musz trochę popracować. Dobrze że piątek...

Kasia 580, chyba innej nowej Mamusi tu nie ma to kłaniam się pięknie :-)

Ostatnia edycja:
Hej :-)

Nareszcie dotarłam do was. Byłam już z małą na zakupach, w piaskownicy, w międzyczasie przywieźli nam narożnik :-p Teraz córcia poszła spać i mam chwilę ciszy i spokoju.

Dzisiaj w nocy chyba zęby jej dokuczały. Od 4 rano marudziła, nawet u nas w łóżku co chwilę popłakiwała. A niestety nie bardzo da sobie posmarować dziąsła calgelem :baffled: Trochę mi się udało i czułam mocne wybrzuszenia na jedynce prawej i dwójce prawej :tak:

Jeśli mowa o smarowaniu to ja od bardzo dawna używam mleczko do ciała z Nivei. Za to prawie w ogóle nie smaruję buzi, jakoś zapominam :-p Też mam krem Nivea.
Wit. D3 podaję teraz sporadycznie, mimo, że pediatra na lato kazał odstawić. Jak jest dzień bez słońca, albo w ogóle nie wychodzimy to wtedy daję :tak:

Od kilku dni zrezygnowaliśmy z butli. Jak jej wyszedł ten ząbek to jakoś tak mnie natchnęło by może jednak spróbować, jakoś zaczęłam obawiać się tej próchnicy :rolleyes2: No i mała zaczęła mi piękne ilości mleka pić z bidonu...ufff...a nie chciała mi juz z butli prawie w ogóle pić. A wczoraj zjadła na kolację parówkę, kanapeczkę chleba i popiła mlekiem :-) Także wczoraj dokupiłam jeszcze dwa bidony, bo jeden pójdzie do babci, a drugi do nas bo mam dość opróżniania bidonu z picia by w tej chwili podać mleko itp. ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam!

roksi - u nas te same zaLECENIA ODNOŚNIE d3:tak: - Zosia pomagała mi pisać:-D

agutek - dobry pomysł mi podsunęłaś z tym bidonem, ja mam 2 ale jeden nie uzywany bo mi szkoda:confused:i czasem wylewam sok żeby dać kaszkę, alem mądra:confused::-D
dobre: Tola ma jednego zęba a ta się już próchnicy boi:rofl2::-D

u nas też kaszki podeszły tylko z bidonu:tak:

kasia - a od której pracujesz, że do 18:szok:

Do góry