reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Cześc kobitki, jesteśmy z powrotem:-)

Ale Was naszło na wspomnienia porodowe.

Hehe..ja miałam oksytocyna, ból kur**** ale gwałtowny to on wcale nie był :baffled: Od podania pierwszej dawki oksytocyny 13 marca o 17.00 do 14 marca do godz. 20.25 :-D

Ja też miałam oksytocynę w róznych postaciach, ból nie do zniesienia, a efektów żadnych.

Jak tak czytam wasze relacje to ja naprawdę miałam ekspresowe porody. Przy pierwszym o 14:00 zaczęły się regularne skurcze a o 15:35 po 2 czy 3 partych Marcinek był już na świecie. Pamiętam jak pielęgniarka położyła mnie by zrobić KTG założyła wenflon, podała coś w strzykawce i powiedziała że jeszcze pójdę sobie pochodzić - miałam 5cm rozwarcia. Odwróciła się by zapisać coś w karcie, a ja krzyczę że czuję parcie ona na to, że nie mam przeć. Zajrzała i krzyknęła do lekarza, że jest poród pełne rozwarcie, na szybko się ubierali lekarz w trakcie ubierania mnie naciął i za chwilkę czułam jak wychodzi główka i reszta ciała. Bardzo pomógł mi mąż przy obu porodach.
Przy Ewuni z kolei nie zdarzyli nic zrobić, ani KTG, ani USG. O 16 zaczęłam czuć skurcze o 16:30 trafiliśmy do szpitala, dwa skurcze i o 16:45 Ewunia była już na świecie.:-pDo szpitala zawiózł nas teściu, później śmiał się, że nawet nie zdążył dojechać do domu a tu już wnuczka na świecie. :rofl2:

:szok::szok::szok: Tylko pozadrościć.

Uooo matko,
ale nam Wojtek focha dzisiaj strzelił. W sumie pierwsza poważna histeria. Wcześniej to były takie drobne . A dzisiaj godzina ryku bez przyczyny. Tata be, mama be, idzcie sobie, nie będę jadł, nie będę siedział ani stał ani nawet leżał..

W końcu minęło, zjadł, zasnął a ja padam spać.

:-D:-D:-D Po wczorajszym dniu myślę, że powinniśmy się cieszyć spokojem jaki teraz mamy, bo będzie gorzej:-D

od rana byłyśmy u rodziców:tak: droga powrotna zajęła nam 40 minut:szok: a normalnie 7min:baffled: korki straszne bo w centrum jest jarmark pyszności:tak: idziemy zaraz zobaczyć co się dzieje:tak: mój m dostał antybiotyk okazało się że grypa:wściekła/y:

ja namiętnie słucham Feelów:-)

Zdrówka dla Karolka. My niedawno też mieliśmy katarek. Na szczęście mamy świetnego lekarza. Przepisał nam Euphorbium do noska (polecam), Eurespal (syropek, mam nadzieję że dobrze napisałam) nie jest smaczny ale świetnie działa i Tantum Verde na gardełko. Gdy byliśmy w przychodni wypisali nam leki które w ogóle prawie nie działały a później okazało sie że nie nadają sie dla dzieci w tym wieku.

reklama
hejo hejo! tu nadaje urlopująca się kobieta :cool2:
tylko pogoda by się mogła jeszcze zmienić ale nic to, najgorzej nie jest ;-)mam przed sobą 9 dni wolnego :tak:

czy byłyście z maluchami na basenie?
ja właśnie wpadłam na pomysł - w Darłówku jest aquapark i chciałabym może tam pojechać w ramach pobytu nad morzem, tylko moja mała ma schizę antywodną ostatnio i nie wiem czy ryzykować :baffled: a tak bym sobie pozjeżdżała na tych zjeżdżalniach i pomoczyła dupkę w jaccuzzi :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry