reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witam:-)
pogoda do d... pada:-( a my przygotowani na grilla:baffled: może przejdzie do 14-15:tak: bo skończy się na grillu elektrycznym w domu:baffled:

moja mała też się wychylała w łóżeczku więc w ciągu dnia wyciągam jej szczebelki:tak: też się boje że wypadnie bo Natalka jest dość wysoka:baffled: na jesień spróbujemy przenieść się na zwykłe łóżko:tak: ale marnie widzę ten pomysł:baffled:

reklama
hej :-)

mała obudziła się o 4.30 z płaczem, a ja byłam tak śpiąca, że nie miałam siły z nią walczyć i wzięłam ją do nas...spanie z dzieckiem to tragedia, tak się rzuca na wszystkie strony świata, że miałam tylko skrawek łóżka dla siebie :-D

dzisiaj dzień bez zobowiązań - w końcu ;-)
pewnie uskutecznimy jakiś spacerek choć w tym gorącu to średnio fajnie się chodzi :-)

ja sie witam po parodniowej nieobecności
u nas też pogoda do d.... ale dzisiaj m zabiera nas na obiadek, ja mam wolne od gotowania

madzikm no to ładną masz akrobatke, całe szczęście że nic sie nie stało, ale stresik ładny

ja jeszcze tydzień wolnego i do pracy, ale ten tydzień niestety pracowity, bo mają nam w sklepie podłączać telefon i do księgowej trzeba jechać....ahhh szkoda słów, ale za to w poniedziałek strzelam sobie pazurki, juz si umówiłam do kosmetyczki- wiec troche przyjemności też bedzie.

Jej, dziewczyny, właśnie sobie tak pomyślałam, że u nas dwie pobudki w nocy to dla nas kraksa. Wojtek przesypia już całe noce od 20 do 7 ale oczywiście takie niespodziewane budzenie nocne raz na jakiś czas się zdarza. Wtedy mój M jest nieprzytomny przez cały dzień, ja obijam się o ściany.
A przecież jeszcze 14 miesięcy temu, krótko po narodzinach Wojtka , ciężko bo ciężko ale jakoś bez większej tragedii znosiłam 5 , 6 albo i więcej nocnych pobudek i spanie po 4 godziny przez kilka miesięcy.
Jak to sie jednak człowiek łatwo do wygody przyzwyczaja:))

U nas wczoraj bardzo przyjemny grill. Przyjechała rodzinka M z półroczną córeczką, było grillowanie i w ogóle bardzo fajnie . Do tego piękna pogoda, ciepło
.
Tylko że Wojtek nie chciał zasnąć o swojej zwykłej porze. Pewnie przez przedwczorajsze nocne budzenie się. I w efekcie padł teściowej na rękach o 16.30. Powiedziała, że wzięła go na ręce bo popłakiwał, on się uśmiechnął, zamknął oczy i zasnął. heheh.Błyskawicą poszło.

Za to dzisiaj paskudnie.Szarno , ponuro i deszczowo. brrrrrrr

Cześć :-).

U nas też pogoda pod chmurką, ale na razie nie pada.

Odkryłam jak się odpowietrza niekapek, ale teraz mi przecieka ustnik (wcześniej pokrywka przeciekała).

Co do spania w nocy, to Karol się budzi, ale nie płacze, tylko szuka smoczka, albo chce się napić, albo coś mu przeszkadza. Nie jest to bardzo uciążliwe, ale jednak sen przerywa.

blueberry ale ty piszesz o niekapku czy tym ze słomką? Ja mam ze słomką, nie odpowietrzam, jedynie podczas mycia naciskam tą słomkę żeby wszystko z niej wypłynęło. Jak zakręcam nakrętkę gdy jest napój, to czasem coś wycieknie.

Oglądałam dziś prognozę pogody to w tym tygodniu ma być właśnie załamanie pogodowe, zrobi się dużo chłodniej i będzie padać. Na południu (czyli w większości przypadków u was) to już teraz chyba nadchodzi, u nas dzisiaj jeszcze pięknie :tak:

Chodziło mi o niekapek. Bidona jeszcze nie kupiłam. Ale mam zamiar :tak:.

Młody śpi. Nawet się nie buntował, tylko długo nie mógł zasnąć i się złościł. Ale przed południem zwykle zasypia bez problemu, a wieczorem jest awantura.

Oglądałam dziś prognozę pogody to w tym tygodniu ma być właśnie załamanie pogodowe, zrobi się dużo chłodniej i będzie padać. Na południu (czyli w większości przypadków u was) to już teraz chyba nadchodzi, u nas dzisiaj jeszcze pięknie :tak:

Witam się niedzielnie:-)

Agutek u nas piękna pogoda, ale narazie siedzimy w domu, bo na dworze można się ugotować.

reklama
dzień dobry
U nas też piękna pogoda. Byłyśmy na dworze i upiekłyśmy się. Dobrze, że w domu mamy chłodek to trochę posiedzimy bo m wyjechał na kilka dni i jesteśmy same.

Miłej niedzieli :tak: i poprawy pogody u kogo jest kiepska.

Do góry