reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

niezle te tesciowe:)
moja mama powiedzialaby ze to pieknie dziecko spi maly cud:):tak:

hej mam pytanko
hej akiedy dostalyscie okres ile tygodni po porodzie bo u mnie mija 6 i chyba dostalam ale tak dziwnie jednorazowe krwawienie i koniec....dziwne a u was jak jest?

reklama
Malinko-My byliśmy wczoraj na szczepieniu.Pomimo duchoty(niemiłosiernej)Filip był super dzielny:tak:.Dostał bombę 6w1 i rotawirusy. W domciu trochę marudził ale to pewnie przez pogodę:baffled:.Nocka minęła spokojnie spał od 21 do 3:-D.Więc objawy"poszczepienne"na razie nie wystąpiły.

Co do rad"starszego pokolenia" to puszczam je mimo uszu.Jest ciężko bo mieszkamy z 90 letnia babka mojego M.Ona to ma świetne rady:no: np.ubierz mu czapkę bo on nie ma włosów i zmarznie(wczoraj temp 33 stopnie), przykryj go kocem żeby ludzie widzieli tylko buźę bo nie wypada żeby dziecko jeździło rozebrane,nie bierz go na rece bo bedzie płakać...jest tego cała masa ale potrzebny by był osobny watek żeby to opisać.Dodam, że teściowa wypisz wymaluj swoja matka więc czasem mam stereo:baffled:.
Moja mama też miała"swoje racje" ale po kilku moich interwencjach przestala się wtracać.

dobre,twoja teściowa chyba była takim odrzuconym dzieckiem .
no własnie he he he dobrze to ujelas :tak::-D:tak::-D

ubierz mu czapkę bo on nie ma włosów i zmarznie(wczoraj temp 33 stopnie), przykryj go kocem żeby ludzie widzieli tylko buźę bo nie wypada żeby dziecko jeździło rozebrane,nie bierz go na rece bo bedzie płakać....

Uwierz mi ze sie usmialam, a juz myslalam ze moze jakas przewrazliwiona jestem ;-) milo ze nie jestem sama. Staram sie tez puszczac bokiem te wszystkie rady ale czasami rece opadaja :tak:
Jeszcze mi sie przypomniala zabawna " porada " dostalam eska od tesciowej w dzien powrotu ze szpitala o godzinie 23.50:szok: zebym sprawdzila stopy Gucia i jesli sa chlodne to mam ubrac mu skarpetki bo ona nie chce zeby byl chory:-p he he he he juz nie chcialam odpisywac ze maly lezy w samym pampersie i marznie bo taka zla i nie madra matka jestem :-D;-):-D

Kochane mam PROŚBE
Sposobem Confi zamieszczam zdjecie Buziolka Zosi - powiedzcie na co to wyglada?????
Ma cała buzie w takiej kaszce:-(. Zamieszcze zdjecia na innych watkach moze ktos miał podobna sytuacje

Załączniki

• rozne 036.jpg
    rozne 036.jpg
    12,9 KB · Wyświetleń: 39
  • rozne 037.jpg
    rozne 037.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 51
Aga mój synuś ma to samo, identycznie wygląda i mam szczerą nadzieje że to trądzik lub jakieś potówki. Boje się strasznie skazy, starszy synek ją miał. A czy czółko Zosi ma suchą skórę, bo ja właśnie dziś kupiłam krem Oilatum by nawilżyć mu to czółko, a w sobotę pokażemy się lekarzowi.

No tak, teściowe są super :-D
Babcie również :tak: (przecież one "tyyyle dzieci odchowały" to wiedzą lepiej :-D )

Moja teściowa na szczęście się nie wtrąca. Ale ona jest wyjątkowa zakręcona kobitka. Jak u nich byliśmy i siedzieliśmy kilka godzin nawet nie pytała czy będę karmić albo przewijać (moja mama co chwilę każe sprawdzać "czy nie ma kupy" :tak: )

Za to moja mama jest śmieszna. W samochodzie trzyma jej obie rączki w swoich dłoniach, bo twierdzi że dziecku marzną od klimatyzacji (mimo, że mała ciepła jak świeża bułeczka) :tak:

Kochane mam PROŚBE
Sposobem Confi zamieszczam zdjecie Buziolka Zosi - powiedzcie na co to wyglada?????
Ma cała buzie w takiej kaszce:-(. Zamieszcze zdjecia na innych watkach moze ktos miał podobna sytuacje

dla mnie to wygląda na potówki.mój maluch tez miał tylko na buzce. sprawdził sie jasnoróżowy roztwór nadmaganianu potasu. przemywałam kilka razy dziennie i za kazdym razem innym gazikiem. dwa dni i po wszystkim. tomcia kapie w oilatum i wszyskie smarowidła typu oliwka zamknełam w szafie. miałam wrażenie ,ze po oliwce cialko mu sie ,,gotuje,, i od tego te potówki. jeśli to trądzik to w szpitalu stosowali na niego tormentiol.skaza białkowa wygląda inaczej-suche place ,koloru czerwonego i skóra się łuszczy. niczym jej się nie da nawilżyc bo i tak te suche place wychodzą. przerabiałam to ze starszym synkiem.

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczynki, nie miałam siły wczoraj pisać choć poczytałam. Z niepokojem stwierdzam ze nie było tego zbyt dużo...szkoda ,ze majóweczki się wykruszają.
Poruszyłyscie temat teściowych...ja teoretycznie mogłabym nie narzekać ,ale moja teściowa była u nas ostatnio przez cały tydzień i popsuła mi syna :baffled: jedyny sposób na uciszanie małego to według niej bujanie ...grrrr od niedzieli jak wyjechała do dzisiaj musialam znosić fochy Damiana jak miał usypiać po staremu...w łóżeczku. W trakcie wizyty było to niemożliwe bo każdy kwęk małego teściowa odbierała jako płacz...(zastanawiam sie czy moj M w ogóle wydawał jakies dzwięki jak był mały skoro ona taka przewrażliwiona) no i ta w te pędy zaczynała bujanie , nie spytawszy kiedy karmiłam ostatnio a nawet nie sprawdziwszy pieluchy ...
Dobrze ze juz pojechała i niepredko wróci bo przez cały tydzien ani ja ani Damian nie spalismy...teściowa chrapie jak smok. Tak przeraźliwie to nawet faceci czasem nie chrapią. Jednej nocy mój M zaproponował bym włożyła o uszu stopery a on poda mi małego jak ten bedzie płakał, zrezygnowałam za stoperów po 5 minutach jak M nie usłyszał jak Damian się zakrztusił :baffled:

Krystyna ja właśnie miałąm pytać Was o "okres" przedwczoraj pobolewał mnie brzuch jak na okres właśnie a wczoraj miałam tez takie jakby krwawienie...jednak ta wydzielina to bardziej brunatna była...jak jest u was bo nie wiem czy to okres czy nie...
dziś już nie ma nic,ale brzuch jeszcze troszkę pobolewa

Confi
Hehe :-D
Z Twojej teściowej też się uśmiałam (Boże, najgorsze, że my kiedyś też nimi będziemy i też ktoś tak z nas się będzie kiedyś śmiał ... brrrr)

A z tymi okresami, to nie wiem co jest. Co druga pisze, że coś tam się dzieje.
U mnie to samo. Jednego dnia czułam właśnie okresowy ból (choć bardzo delikatny, a może wcale nie delikatny, a po bólach porodowych wszystko sie wydaje takie :baffled:), a na drugi dzień miałam na papierze troszkę bardzo jasnoróżowej wydzieliny. I tyle go widziałam :confused:

reklama
monika1977 to nie potówki bo są stale juz od tygodnia i nie znikaja nawet na spacerze. Zreszta całymi dniami lezy na golasa a w nocy spimy przy otwartych oknach....
Marzeniak Hormonalne tez juz rozpoznaje...a tych nie jestem pewna. Dzis na spacerze podejde do przychodni. Skóra jest szorstka i wyglada na sucha.

Do góry