reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Jolu ja czytając Twojego posta też się uśmiałam. Wyobraziłam sobie mojego męża w tej sytuacji. Ale by była obraza:tak:
A co Twoj mąż na to? Zły?

Barmanko pewnie rodzinka Twoja mieszka na Bińkowie, więc zapraszam do mnie:tak:

Patik...witamy i zapraszamy :-)

Mamstud super że już w duuużym i nowym mieszkanku. Gratuluje jeszcze raz

reklama
martalis, moniqsan dziękuję za przygarnięcie:-)
ku mojemu zdziwieniu moja Hania śpi, więc mogę trochę poklikać, a mąż jeszcze w pracy więc trochę smutno w domku...
od kilku dni moje dziecko ma problemy z zasypianiem, staram się trzymać ram czasowych odnośnie kapieli, i ostatniego karmienia i jak do tej pory nie było problemu, a teraz jak zaśnie około godz. 20 to juz o 21 jest pobudka i płacz, próbuję ją dokarmić (drugi cyc;-)) ewentualnie smaruję żelikiem na dziąsełka i nic, potrafi do północy marudzić krzyczeć by za chwilę zacząć sobie gadać i bawić sie z przytulanką, no kręcić się w łóżeczku raz w jedną stroną raz w drugą.Uspokaja się oczywiście na rękach, ale ani myśli o spaniu.
dlatego dzisiaj jestem pozytywnie zaskoczona bo jak do tej chwili przebudziła się 3 razy dostała smoka i śpi dalej:-) zobaczymy co będzie dalej...
mamstud gratuluję przeprowadzki!!! my jak na razie wynajmujemy:-(jesteśmy w trakcie budowy własnego gniazdka, mury stoja ale została najbardziej pracochłonna część - wykończenie środka... żyje już myślami o przeprowdzce, ale to pewnie na wiosnę...

Załączniki

• DSC01881.jpg
    DSC01881.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 34
  • DSC01882.jpg
    DSC01882.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 28
patik-wiesz co,ja jak przygotowuje do wieczornego spania to tez kapiel o tej samej godz itd,karmienie jeszcze z tydz temu trwalo poltorej godz:szok: bo musial z dwoch cycow wypic a teraz mu jeden starcza a jak sie budzi w nocy czy nie umie usnac to nigdy nie zabawiam go nie mowe do niegomimo tego ze sobie tam cos opowiada zadnych zabawek grajacych nawet tej karuzeli ,ino przytulam i spowrotem .

Jolu ja czytając Twojego posta też się uśmiałam. Wyobraziłam sobie mojego męża w tej sytuacji. Ale by była obraza:tak:
A co Twoj mąż na to? Zły?

Nie...absolutnie....tez sie tak smial ze lzy mu lecialy ...a najlepsza jest mina Alicji ktora juz w tym czasie przysypiala w lezaczku ....biedna dziecinka niewiedziala co sie dzieje.....tata i mama placza ze smiechu....
Tylko krzyczal zeby ja wziasc bo kupka byla rzadka i splywala mu z brzucha....dodam ze byl tylko w slipkach....:-D:-D:-D

Patik....nie ma za co ...fajnie jakas " swieza krew " miec na forum.....pisz co tam wiecej u Ciebie ....ile masz lat....czy to pierwsza dzidzia....choc po avatarze widze ze wygladasz bardzo mlodo...:tak::tak:

jola
No to nieźle z tymi działkami, jestem w szoku :huh: Ja nawet nie wiedziałam, że aż tak ceny podskoczyły. Nie orientowałam się.
Miały Twoje dziewczyny dziś melodię na psikusy :laugh2: Pokazały tacie czyja kąpiel ważniejsza. Następnym razem poczeka z prysznicem na po :-D
Polarek oczywiście fajniusi, taki puchaty.
Mnie się w next'cie bardzo podobają te ubranka z motywami jabłuszek i grzybków :rolleyes:

patik
napisz coś o sobie. Czym się zajmujesz, co robi Twój mąż. Przybliż nam swoją osobę. I bardzo by było miło jak byś zamieściła w odpowiednim wątku zdjęciowym jakieś wasze fotki. Chętnie pooglądamy nowego majowego dzieciaczka :tak:

martalis też staram sie nie mówić do Hani, ani jej nie zabawiać, nawet zdemontowałam karuzelę, bo pomyślałam że może zwierzątka na niej ją trochę rozpraszają, śpi przy takiej 1W lampce, niby jest ciemno, ale widać cienie, poza tym odkąd pojawiły się ataki bolących dziąsełek ma problemy z ssaniem z piersi, ale tylko wieczorem, bo w dzień nie ma problemu, jak jej dałam z butelki to wypiła normalnie, więc na dzisiejszą noc jestem przygotowana, 100ml odciągniętego mleka czeka w razie godziny "W" do podgrzania

reklama
co o mnie...,rocznik 80:tak: pochodzimy ze Śląska, a od roku mieszkamy na wsi na pograniczu woj. łódzkiego, opolskiego i wielkopolskiego, dostaliśmy działkę od rodziców męża no i stąd decyzja o przeprowadzce, od kwietnia powstaje pomału nasz wymarzony domek, jesteśmy bardzo szczęśliwi że tak się to wszystko poukładało, choć czasami ciężko mi tutaj bo jesteśmy tu sami, rodzina, przyjaciele i znajomi zostali w Bytomiu, a ja czasami oprócz Hani nie mam się do kogo odezwać, więc odezwałam się w końcu do Was!obecnie jestem na urlopie wypoczynkowym, 17 listopada wracam do pracy,
Hanusia jest naszym pierwszym dzieckiem, wymarzonym i wyśnionym:-)
zdjęcia postaram się wkleić jutro, bo obczajanie co i jak robic na tym forum trochę mi czasu zajmuje

Do góry