reklama
kasia1208
U nas też jest pakowanie piąchy i też ze smoczkiem problem. Niby weźmie, zassie, ale zaraz wypluwa i tak się można z nią bawić cały czas
Lilianka od początku była bez smoczka i może to jest powód
Nie umie go potrzymać dłużej w buzi
U nas też jest pakowanie piąchy i też ze smoczkiem problem. Niby weźmie, zassie, ale zaraz wypluwa i tak się można z nią bawić cały czas

Lilianka od początku była bez smoczka i może to jest powód

a ja bym nie przyzwyczajała do smoczka...po co???
Mój Damian tez piąchę ssie ale nie widzę w tym nic zdrożnego...ot po prostu odkrył ,że może to robić i według mnie wcale nie wiąże się to z późniejszym ssaniem kciuka a jak przyzwyczaicie do smoka to potem będzie płacz. Ja się cieszę ze moje dziecię nie lubi smoka i niech tak zostanie. Mniej roboty w przyszłości.
Tikanis dziękuję ...jesteś bardzo miła , a co do głosu to bardzo chciałam się nie odzywać ale nie wytrzymałam
a propos tych odruchów...sama nie wiem co myślec . czy wasze maluszki tez tak wierzgają odnóżami???
Czasem mam wrażenie ,ze kończyny mojego syna poruszaja sie niezależnie od niego ( i pewnie tak jest ) ale czasem to aż do przesady. Nawet we śnie wierzga...
Pytanie kolejne ... od jakichs trzech dni każde wieczorne karmienie to dla mnie udręka. Damian jak już zleci ten pierwszy potok mleka zaczyna wypluwać cyca a potem go łapie i tak w kółko..jakby sie bawił i w efekcie ja jestem zdenerwowana i obolała a on głodny...prtóbowałam brać go do odbicia ale to nie to bo mimo odbicia robi to samo. widać ,ze jest głodny a mimo to wypluwa i znów łapie. Wczoraj miałam aż kryzys i przeszło mi przez głowę zeby przejśc na butle ...
Nie wiem co z tym robic...
Mój Damian tez piąchę ssie ale nie widzę w tym nic zdrożnego...ot po prostu odkrył ,że może to robić i według mnie wcale nie wiąże się to z późniejszym ssaniem kciuka a jak przyzwyczaicie do smoka to potem będzie płacz. Ja się cieszę ze moje dziecię nie lubi smoka i niech tak zostanie. Mniej roboty w przyszłości.
Tikanis dziękuję ...jesteś bardzo miła , a co do głosu to bardzo chciałam się nie odzywać ale nie wytrzymałam

a propos tych odruchów...sama nie wiem co myślec . czy wasze maluszki tez tak wierzgają odnóżami???

Pytanie kolejne ... od jakichs trzech dni każde wieczorne karmienie to dla mnie udręka. Damian jak już zleci ten pierwszy potok mleka zaczyna wypluwać cyca a potem go łapie i tak w kółko..jakby sie bawił i w efekcie ja jestem zdenerwowana i obolała a on głodny...prtóbowałam brać go do odbicia ale to nie to bo mimo odbicia robi to samo. widać ,ze jest głodny a mimo to wypluwa i znów łapie. Wczoraj miałam aż kryzys i przeszło mi przez głowę zeby przejśc na butle ...

Nie wiem co z tym robic...
malinka009
Fanka BB :)
Gucio smoczek ssie chwile, bardziej na uspokojenie i przynajmniej nie musze ciagle z cycuszkiem latac bo widac ze czasami ma poprostu potrzebe ssania wiec bez smoczka bylo by mi ciezko. Bardzo przydaje sie rowniez w sklepie na male oszukanie przed jedzeniem zeby na alarmie do domu nie wracac, ale zdaje sobie sprawe ze to nic dobrego...
a ruchy koczyn;-) na tym etapie sa normalne, maluchy cwicza miesnie
Moj synek znalazl sobie nowa mate edukacyjna a mianowicie lampe w duzym pokoju
potrafi lezec i patrzec na nia nawet okolo 50 minut, i oczywiscie ma super zabawe przy tym 

mata juz mu sie chyba znudzila bo jeszcze 3 tyg temu lazal godzine a teraz jak mu zabawek nie zmieniam to po 10 minutach jest placz
ale cale szczescie mamy lampe 
A ja dzis na zakupki jade
musze sie w cos ubrac na chrzciny i nie mam pojecia w co
chcialam ubrac moj stroj z obrony ale niestety bar mleczny ogranicza zapiecie bluzki
do wieczorka
milego dnia majoweczki :*
a ruchy koczyn;-) na tym etapie sa normalne, maluchy cwicza miesnie

Moj synek znalazl sobie nowa mate edukacyjna a mianowicie lampe w duzym pokoju

A ja dzis na zakupki jade

do wieczorka

dziewczyny moja mala plula smokami na prawo i lewo az kupilismy jej taki okragly smoczek za jedyne 4,5 zł Canpol babies - akcesoria dla niemowląt - Smoczek gryzak silikonowy okrągły 0 - 6 m-cy (A) malej od razu przypasowal ten smok, chociaz przyznam szczerze, ze nie jest od nicgo uzalezniona jak jest to jest jak go nie ma to zadnego placzu nie ma, ale tez pcha raczki nam do buzki:-)
Confi
A propos smoczka, to ja też tak myślałam. Cieszyłam się że Lilianka go nie potrzebuje, że sobie leży, bawi i zasypia bez. Są jednak takie momenty, że bardzo chciałabym żeby wzięła smoka i possała
Np jedziemy metrem 20 minut, ona zaczyna marudzić, potem przeradza się to w wielki krzyk, i nic nie pomaga :-( Smoczek wypluwa od razu, a gdyby go wzięła byłby spokój. W rezultacie wszystkie starsze panie patrzą na mnie jak na wyrodną matkę, kiwają głowami z dezaprobatą i pewnie myślą że głodzę dziecko albo co 
Nam się też przy co którymś wieczornym karmianiu zdarza coś podobnego. Lilia puszcza cyc, denerwuje się, odgina, za chwilę łapie i tak w kółko. Branie do odbicia czasami pomaga a czasami nie :-( Spróbuj jeszcze pokarmić na leżąco, u nas czasami (jak się zdarzy gorszy wieczór) pomaga
A propos smoczka, to ja też tak myślałam. Cieszyłam się że Lilianka go nie potrzebuje, że sobie leży, bawi i zasypia bez. Są jednak takie momenty, że bardzo chciałabym żeby wzięła smoka i possała

Nam się też przy co którymś wieczornym karmianiu zdarza coś podobnego. Lilia puszcza cyc, denerwuje się, odgina, za chwilę łapie i tak w kółko. Branie do odbicia czasami pomaga a czasami nie :-( Spróbuj jeszcze pokarmić na leżąco, u nas czasami (jak się zdarzy gorszy wieczór) pomaga

ostraszka
kwietniowa mama
Jesli chodzi o ulewanie to mam ten sam problem od tyg a karmie butelka. wczesniej synus jadl zgodnie z rozpiska a teraz potrawi zjesc tylko 100ml zamiast 180ml. Ja kupilam ten sam smoczek i od razu Natankowi sie spodobal. bardzo szybko sie po nim uspokaja.
reklama
ostraszka- moja gdzies od 2 tyg zaczela ulewac, poszlam z nia do lekarza i przybiera na wadze takze to nie jest problemem ale przepisal malej debridat! dopiero 2 razy jej podalam wiec nie moge powiedziec czy sa jakies efekty!