reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

A ja nadal 2 w 1, ale w nocy mialam takie skurcze ze myslalam, ze wyjde z siebie, wprawdzie pobolewał mnie brzuch i krzyz ale ten bol nie byl taki tragiczny- najgozej bolala mnie sama macica- poprostu masakra, az oddechu nie moglam zlapac i wyrywał mnie ze snu ten ból

confi- kochana trzymam kciuki za ciebie caly czas, az mi sie w nocy snisz :-D, a najlepsze bylo to ze urodzilas coreczke :szok::-D, ale super jest twoja bratanica te wloski i pultynki:happy2:

tsarina- a mi sie snila confi, czytaj wyzej

reklama
Ożesz.... Ty orzeszku! Jaki zaszczyt.... No, no...
Skoro Ci sie tak snilo, to moze urodze dzis? Tylko chcialabym troche pozniej, jak maz wroci :-)

Przypomnialam sobie, ze musze obiadek zrobic. A zeby zrobic obiadek musze wyjsc na chwilke do sklepu, bo nie mam wloszczyzny.

Ja niestety nie moge sie pochwalic snem o forum. Jestem okropna! Obiecuje poprawic sie i w najblizszym czasie posnic troche o Was ;-)

nie dość, że cały dzień ze sobą spedzamy, to jeszcze w nocy o sobie nawzajem śnimy... jak tak dalej pójdzie, to nasze dzieci forumowo i wspólnie wychowamy, a potem zamiast na forum babyboom będziemy się udzielać na emerytowaneforumowiczki

mnie z tym dobrze.. i kurde, faktycznie, teraz tylko dwupaki napędzają forum.. a reszta ma "pełne ręce i cycki roboty"...

Witam

Ja też jeszcze 2 w 1. Brzuchol mnie troche pobolewa, ale to już od kilku dni.
Ja dziś to chyba małemu pościel poprasuje.
Wiecie, ja mam już chyba nerwice natręctw. Ciągle w nocy się budziłam i sprawdzałam czy mi wody płodowe nie odeszły:zawstydzona/y:i Tak chyba z 4 razy. Potem obudził mnie mały skurcz, juz myślałam że to poród. Dalej nic.:-p

Confi-widać co szpital to inny obyczaj. U nas standardowo zostawiają mamuski przeterminowane w szpitalu na obserwacje. I po badaniach, 2-3 razach dziennie ktg jak nic sie nie rozwinie to w 10-11 dobie dają na wywołanie.

mój gin wczoraj umówił się ze mna na wizyte i ktg w poniedziałek, czyli tez nie podejrzewa, żebym rodziła za szybko. Jak do przyszłego tygodnia nie urodze, to z końcem przyszłego chce mnie indukować.

słonko a co gotujesz?

Confi-ale głowa do góry. U ciebie jak nie samo to napewno w szpitalu CI pomogą i za niedługo bedziesz tulić swojego szkraba.:-)

Ja to mam jeszcze sporo do terminu, wiec lekarz nic poza KTG nie kazal robic... Pffff....
A w sumie nie wiem jak u mnie zajmuja sie "przeterminowana" ciaza. Cos slyszalam, ze do dwoch tyg. jeszcze nie wywoluja. Bo ogolnie norma ciazy dla nich to 40 tygodni "plus" "minus" 2 tygodnie.

tsarina bede robic bitki, bo wczoraj tesciowa dala miesko i juz lezy w lodowce przyprawione.

ankzoc-to może u Ciebie już zaczyna sie poród. Po tych twoich przejściach z bólami to chyba nie wiedziałabym kiedy ten faktyczny poród sie zaczyna.:no:

slonkoonline- ciekawe co ze mna zrobia w czwartek:confused:, mam sie zjawic po 16, na pewno beda robic ktg, sprawdzac cala moja dokumentacje, pewnie sprawdza co z niunia przez usg i na fotel..... i zadecyduja, ale sie ciesze bo kompleksowo mnie zbadaja i bedzie juz cos wiadomo

reklama
Ja jutro mam ostatnią wizytę u gin i zobacze co mi powie. Musze sie zapytać czy faktycznie odszedł mi czop i czy z rozwarciem jakiś postep. W czwartek było na 1,5 cm.

Do góry