reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

witajcie dzewczynki...ale sie ciesze na zbliżające święta, to w suie tylko dwa dni, ale wybieram się do rodziców, wiec na pewno bedzie zarówno pysznie jak i miło.
a wy jakie plany na swieta?
mdosci narazie minęły, tylko jak jestem głodna, to od razu włacza mi się mdłooość hehe
generalnie ostatnio maz kupił śledzie w smietanie, które po poł godziny zwróciłam.
chyba jednak śledzie nie bedą mi potrzebne w tej ciazy.
dzis byłam na badaniach krwi- 178 zł wydałam, jakas masakra!
chodze do prywatnego lekarza, jednak wiem ze jesli chodziłabym na kase chorych to pewnie usg miałabym z wielką łaską, a tak co wizyta to sie widzimy z fasolinką.
ciekawe czy wszystko ok.
powiedziałyście w pracy o ciązy?
mój szef już wie, mam z głowy.

reklama
mojego meza kuzynka, mieszkajaca w uk jest patologiem dzieciecy,. Ale zanim zaczela pracowac jako patolog-teraz ma 38 lat- to musiala przejsc przez wszystkie, ale to wszystkie dziedziny medyczne, od poloznictwa, po kardiologie,ginekologie i no wszystko oprocz stomatoligii chyba. Po roku czy iles tam na kazdym, zeby dojsc do swojego celu. Moze i na takiego zoltodzioba trafilas Remeber?

To prawda oni wszystko pozostawiają naturze. Inaczej sprawa sie ma jak leczysz sie na bezpłodność lub w przeszłości miałaś kłopoty z ciąza wtedy zrobia ci wszystko od badan hormonalnych po usg co tydzień. Ja jezdziłam do szpitala do Early Pregnancy Units[FONT=Tahoma, Geneva, sans-serif]. Mozna ponoc do nich udac sie bez skierowania ... ja zawsze miałam list od GP. Przejrzyj sobie ich strone i tam mozesz znależć najbliżej twojego miejsca zamieszkania. [/FONT]http://earlypregnancy.org.uk/index.asp

po stracie dzecka, w drugiej ciazy od odkrycia ciazy az do 1 usg w 12 tc mialam co tydzien usg wewnetrzne.I tez mialam karte stalego klienta na early pregnancy unit, a w nocy na porodowce. Wiec tu zwracam im honor. Chcialabym, zeby tak samo zajeli sie mna i tym razem

po 12 tc mialam co miesiac usg, wiec nienajgozej i nawet w dzien usg chodzilam do ginekologa, choc nie musialam sie rozbierac. Raz w miesiacu widzialams ie wiec z lekarzem az do porodu a nie tylko z polozna jak tozwykle bywa

Witam. Byłam wczoraj z moim bąblem u lekarza, znowu podłapał jakiegoś wirusa i znowu dostał antybiotyk. W tym roku dość często mi choruje. Do tego wszystkiego coś mu wyskoczyło na główce, takie ropne ranki, strasznie to drapie. Pediatra stwierdził,że mamy iść z tym do dermatologa. Obdzwaniam dzisiaj wszystkie możliwe przychodnie dermatologiczne, i oczywiście albo długie terminy oczekiwania, albo nikt nie odbiera telefonu. Skończy się pewnie na prywatnej wizycie.

Jutro mam wizytę u ginka na nfz, bo na mojego muszę jeszcze poczekać, urlopuje się.

Któraś z was wspominała o wymiotach i mega mdłościach. Przy Misiu pomagało mi jeśli przy łóżku miałam coś do zjedzenia i wypicia, zanim wstałam musiałam coś zjeść. Trochę pomagało. Miałam wówczas nadzieję, że po I trymestrze minie, niestety miałam mdłości do samego porodu. Teraz tez nie jest fajnie i nadal mam nadzieje, ze za kilka tygodni minie...

gdynianka a może zmieniałaś mu jakiś kosmetyk i go uczuliło??
też czytałam o tej przekąsce i podobno pomaga. U mnie problemem jest to że muszę łyknąć na czczo tabletkę na tarczycę i odczekać pół godziny z jakimkolwiek jedzeniem. :crazy: dzisiaj popijam cały dzień wywar z imbiru i jest lepiej niż wczoraj ale bez jakiejś rewelacyjnej poprawy.

Kurcze, a ja się martwię brakiem objawów, ale tak czytając wasze dolegliwości, to chyba mam po prostu szczęście.
Ja do świąt jakiś wielkich przygotowań nie ma. W pierwsze jedziemy już na śniadanie do teściów, raczej zostaniemy na cały dzień, będzie też rodzeństwo męża. Przy okazji odwiedzimy dziadków mieszkają blisko. W drugie z kolei idziemy do moich rodziców, też będzie moje rodzeństwo, posiedzimy, pogadamy i święta zlecą. W domu zrobię tylko jakąś sałatkę, kupię trochę kiełbaski, no i chyba to tyle.:-D
Także mam luż przed świętami.:-D:-D:-D.

No właśnie nic mu nie zmieniałam. Do nas w weekendy przychodzi taka dziewczynka w wieku Miśka, opiekuję się nią, bo rodzice pracują, ona chodzi do żłobka. Ciągle kicha, prycha, kaszle i młody coś tam od niej podłapuje. Bałam się, że to może jakaś grzybica, pediatra mnie uspokoił, że nie, ale nadal się martwię.
Do tego lekarz zapisał taki syrop diphergam i farmaceuta mi go odrodził, powiedział, że wpływa na układ nerwowy, a u niektórych dzieci pojawiają się stany niemal jak po zażyciu narkotyku. Bylam w szoku, polecił mi zwykły syrop prawoślazowy i go wzięłam. Poczytałam teraz opinie o tym diphergamie i faktycznie to jakiś dziwny lek. Całe szczęście, że lekarz u którego wczoraj byliśmy tylko zastępował naszego pediatrę

reklama
Diphergan jest lekiem starej generacji... czasem jest pomocny ale nie dawałabym go dzieciom ani teraz sama bym nie brała .... przyjaciółka farmaceuta z rodziny farmaceutów to takie moje gurgu od lekarstw:). Na mdłości mogą pomóc migdały ..podgryzajcie sobie takie w całości. Na mnie dobrze działał imbir ale świeży, tez go sobie podgryzałam. Najlepiej jednak uśmierza mi mdłości angielska herbata (z mlekiem)

Do góry