reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Annie- to zależy w jakim lokalu i w jakiej części Polski. Ja idę za tydzień do kuzynki na wesele i dajemy 400. Ona też nam tyle dała. U nas tyle to standard. Więcej to już starsi dają, a np. chrzestny mojego M dał nam 500, więc 1000 od Was to zdecydowanie za dużo.

reklama
Co do kopert u mnie dają strasznie dużo: mnie w tym roku 3 wesela kosztowały 3500 tys. Oddałam to co dostałam rok temu;) Przeważnie teraz się daje 500-700 zł od pary, tak średnio:)

Dziadek dał Jasiowi 20 zł na urodziny. Mama obserwuje Jasia, wreszcie mówi: - Jasiu, podziękuj dziadziusiowi. - Ale jak? - Powiedz tak, jak ja mówię, gdy tatuś daje mi pieniążki. Jasiu zwraca się do dziadzia: - Czemu tak mało?

Hmm.. Mam 21 lat, na imie marlena. Dzidziuś to najprawdopodobniej dziewczynka o imieniu Alicja. W środę mam wizytę u ginekologa, wagi aktualnej nei znam. Przed ciążą nie miałam pracy to teraz siedzę w domu i się nudzę.

reklama
co do kwot na wesele to my dostawalismy roznie np. od kuzynki dostalismy bukiet z pieniazkow i tam bylo 200 zl i oprocz tego telegram, ciocia np dala nam woreczek taki parciany pelen zlotowek i tam bylo 300 zl i w kopertach tez po 300 zl , 400 zl najwiecej dostalismy od jednego wujka mojego meza 1500zl i od mojej kuzynki 1000 zl

Do góry