reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Marys25 to faktycznie głupota, leżeć tylko po to aby brać tabletki jak nic się nie dzieje. Ale my przepraszam za określenie jesteśmy takie "nienormalne" że będziemy się zamartwiać. Nic się teoretycznie nie dzieje a my gdybamy co może być...

reklama
zwolineczka ja wlasnie taka "niemormalna" bo sie martwie z badaniami TSH, ktoras sie orientuje jak to w ciazy powinno byc? i czy leukocytami mam sie martwic? lekarz jeden mowil ze w ciazy to normalne ze sa wysokie, ale juz sama nie wiem. Moj ojciec ktory ma 77 lat ma o niebo lepsze wyniki niz ja :szok:

marys nie martw sie, ja tez bym wyszla na wlasne zadanie jak to tylko tabletki trza lykac, ale im chodzilo nie o Ciebie a o pieniadze z NFZ ;-)

avocado no ja miałam problem jak mi powiedzieli żeby mąż mi przywiózł koszulę do szpitala, dobrze że siostra mi zamówiła i akurat przyszły to mi przywieźli do szpitala, ale jak zobaczyłam co M mi spakował to stwierdziłam że jednak chyba trzeba sobie tą torbę powoli szykować. Więc pidżamki ważna rzecz :) A babcia w autobusie niezła ;)
czekoladka21 a może wapno pomoże na wysypkę?
melonowa89 lipa z tą insuliną :(
annie. dobrze że nie pojechaliście tylko byś się męczyła. Niezły tekst z twarzą :D
akaiah ale się biedna nacierpisz z tym dziadostwem :( a uśmiałam się z wujka :) moje maleństwo to ma wielu wujków i cioć ;) tyle było studentów przy badaniach w szpitalu.
mama kangura - przykro mi z powodu babci.
Jolka6621 żeby komuś tak napisać " jesteś gruba" to za przeproszeniem trzeba mieć narąbane, a co to kogo obchodzi ????? wkurza mnie takie coś, to czy jestem gruba czy chuda nie określa tego jaka jestem! a może ja się sobie podobam taka gruba?? wrrrrrr olej takich ludzi.
dehaira normalnie nie mogę :( grubiutka gdzie Ci ludzie mają głowy? Mamy przyaciela który lubi same duże kobiety :) serio, jego żona była taka dość duża, zresztą lipcówka 2011 :) ale niestety zmarła 6mc po porodzie :( ale On zawsze mówi że kobieta musi mieć ciałko, teraz mówi mi że z każdym kg jestem piękniejsza :) nawet śmiał się do mojego M że jak utyję do rozmiaru 46 to się ze mną ożeni i że mój M musi się z tym pogodzić ;)
zwolineczka no kurcze, ja się bardziej pochoruję od leżenia w szpitalu :( spać tam nie mogę i niestety historie których się tam nasłuchałam nie wpływają pozytywnie na moją psychikę :( dziś przyjeli dziewczynę w 27 tyg do porodu i było zamieszanie bo ona już rodziła :( mam nadzieję że dzidź będzie zdrowy.
laperedhil też myślę że to o takie coś chodzi. Ja też mam zrobić TSH bo mi mój gin zalecił, w poniedziałek będę robiła wyniki, mam nadzieję że będzie ok, ale nie znam się na tym więc nie wiem jakie powinny być, kiedy masz wizytę ? lekarz najlepiej powie, a do tego czasu może nasze Panie doktor się wypowiedzą :)

Widziałyście gazetkę z lidla? od 22 będą takie fajne body, bluzeczki i dresiki :) ja kupię chyba taki dresik dla mojego smyka ale już większy rozmiar wezmę.

Ostatnia edycja:
marys25- to takie dziwne ze chcieli cie trzymać tylko ze względu zażywania tabletek, szpital w ciąży to niezbyt fajna przyjemność, mnie też chcieli zatrzymać w związku z tą wysypka tyle że na zakaźnych ehh naszczęście tyle dobrze że to nic zakaźnego. A wapno zażywałam tyle że nie pomogło ale wysypka zchodzi.

A Nadia dostała czkawki i bije mnie po lewym boku oj boli.

marys dobrze ze się wypisałam, ja bylam w 18 tc w szpitalu ze wzgledu na twardnienie brzucha , wogóle mnie nie zbadali, wsadzili na patologię ciązy o tak sobie na 3 dni..zeby polezeć, bo dawali mi nospe i raz magnez dożylnie. reszte dni tylko leżałam i zdychałam z głodu..

my dopiero wrócilismy z miasta , bylismy oglądać i załatwiac sale na wesele mamy super opcję :) w hotelu w zasdzei niczym się nie musimy przejmować wszytko w cenie razem z alkoholem , wystrojem sali. kurcze ale przeżywam :) tylko najpierw bedzie trzeba zorganizować chrzciny ;-)

zapisałąm się włąsnie na Warsztaty dla rodziców "mamo to ja" we wrocławiu 11.wrzesnia :) ostatnim razem spękałam ale teraz sobie z M pojedziemy :) wiem że niektóre z Was były, i jak wrażenia? jakie były konkursy i jakie upominki ? podam linka moze ktoras sie jeszcze zapisze bo są w zasadzie w calej polskce :)Warsztaty Mamo to Ja

marys a gdzie widziałaś tą gazetkę z lidla? bo na stronie jeszcze nic nie ma od 22 albo jakaś ślepa jestem:) i nie dziwię się, że się sama wypisałaś, leżenie w szpitalu dla samego leżenia - masakra:/

Hej dziewczyny!

Dzisiaj byłam na pobraniu krwi i oczywiście glukozy nie zrobiłam bo przyjechaliśmy o 15 minut za późno i : "my tu pracujemy 3 godziny, mamy przez panią zostać dłużej w pracy?". No oczywiście, że nie;p Dlatego muszę iść w poniedziałek ponownie...

Z tym bólem lewej ręki to jakaś porażka. Nie mogę spać, a jak już zasnę, to budzę się po kilku godzinach z bólem nieziemskim i w dodatku nic na to nie pomaga;/ dzisiaj kupiłam magnez i mam nadzieję, że to szybko minie, bo ból jest okropny :(

Brackiee - my zamawiamy ekogroszek w tym tygodniu. No kasa to jest ogromna, u nas jakoś 3,5 tys zl na zimę wychodzi - a przynajmniej tak było rok temu, chociaż pocieszam się, że w zeszłym roku szybko nadeszło zimno, więc może w tym lato trochę potrzyma dłużej?

Rojku - a jak tam twoja działka? Mój M. właśnie zasiał trawę. Pogoda nam podpasowała, bo jak zaczynał to akurat i deszcz zaczął padać i się zdążyło ochłodzić, więc warunki dobre - teraz czekamy aż wzejdzie :)) Najgorsza tylko ta kasa...Niby trawa kosztuje niewiele, ale sportowa jest najdroższa no i mamy ponad 800 m2 samego trawnika...Ale jak już zasiejemy raz to może nie będzie trzeba powtarzać :)

Gdzie wy macie bodziaki w Lidlu? Bo ja patrzę i nie widzę...Czy któraś z was kupowała już pieluchy tetrowe? Ja bym chciała kupić 10-20 sztuk tak do wycierania itp ale w Pepco kosztują 2,99 zl za sztukę (sick!), w Carrefourze 2,49 zl...Zastanawiam się, czy kupić przez allegro. Może gdzieś w jakimś sklepie kupię taniej?

Nonek ja też mam anemię – brak poprawy od ostatnich badań. Teraz mam odczekać więcej niż 3 tygodnie i dopiero wtedy ponowić.

Marys dobrze, że się wypisałaś, jeśli tam miałaś leżeć tylko dla antybiotyku. Lepiej wypoczniesz w domu i się zregenerujesz.

Ja posprzątałam, coś tam ugotowałam i namalowałam kwiat z szablonu na ścianie w sypialni - M chyba mnie zabije jak wróci do domu - nic mu nie mówiłam :-D

zmęczona jestem, muszę poleżeć w końcu. Wczoraj pojechaliśmy z M po szkole rodzenia oglądać spadające meteoryty - hmmm ani jednego nie było :) a szumu narobili co nie miara.

marys - dobrze, że już w domu. Myślę, że jeśli chodziło tylko o leki to szybciej dojdziesz do siebie w swoim domku ze spokojną głową

laperedhil - a jakie masz wyniki TSH? ja się leczę od wielu lat i w ciąży też moje zapotrzebowanie się zmieniło ... jak jest u Ciebie?

akaiah - super z salą :) będziesz niezłym źródłem wiedzy jeśli kiedyś będę robić wesele :)

czekoladka21 - czkawka Małej to musi być ciekawe doświadczenie :)

reklama
akaiah dzięki wielkie za cynk o tych warsztatach :) ja sie nie załapałam wtedy wiec teraz szybciutko sie zapisałam :) 09. września Katowice :Dzapisałam się z osobą towarzyszącą ale nie wiem czy mąż bedzie mogł no ale zobaczymy... :)
Co do wesela to super ze wam sie udalo taki hotel znaleść niczym nie musicie sie martwic :)

marys25 dobrze ze sie wypisałaś leżeć zeby leżeć to możesz w domu.. najwazniejsz ze maluch zdrowy przez co Ty juz spokojna :) Ja do lidla jakos nie mam szczescia zawsze niezdaze albo u mnie daja mało towaryu tego z gazetek w sklepie :(

Do góry