reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

Strasznie dużo trzeba oświadczeń dostarczyć do tego becikowego. Kurcze, najgorsze, że nie powinno to być takie powszechne wszędzie, ja nie chciałabym, żeby każdy Urzędnik w Pomocy Społecznej wiedział jakie mamy dochody... to w sumie takie poufne dokumenty. biurokracja......

Mnie też to denerwuje bo u mnie w opiece społecznej pracuje kilka babek z mojej wsi a wiecie jak to na wsi jest każdy każdego zna i jak najwięcej chce o nim wiedzieć.Ja za każdym razem muszę dostarczać papier gdzie jest napisane ile mam alimentów na syna a że jest to w orzeczeniu o rozwodzie to już mają wszystko dokładnie napisane....wrrrr jak mnie to wkur.....

Ostatnia edycja:
reklama
ja jak rodzilam to bylam na sali gdzie byly jeszcze 3lozka oddzielone parawanem ale naszczescie bylam sama ale nie bylo przy mnie meza choc mial byc ani poloznej bo gdzes sobie poszla a ja miala lezec i czekac az wszystko sie zacznie a jak zaczelo byc mi slabo myslalam ze strace przytomnosc zaczelam sie drzec aby jakas przyszla oczywiscie z pretensjami bo sie wydzieram a potem tak to sie potoczylo ze dziecko zaczelo tracic tetno i dopiero zaczelo sie bieganie wokol mnie.

Hej dziewczynki :)

Faszerowane papryki trafiły do piekarnika, więc na szybko zdam relację z wizyty gin :) Sorki, że tu, a nie w wątku, ale już nie chce mi się wchodzić :p

Co do piersi, to moje były symetryczne, chociaż odkąd jestem w ciąży to mogę tak naprawdę powiedzieć, że w ogóle są :p bo wcześniej to licho ;D

Na wizycie - wyniki morfo i moczu mam w normie, lekko za wysoki poziom limfocytów, monocytów i granulocytów a tak to ok. Pytanie do lekarek - dlaczego tak się dzieje? W moczu trochę bakterii.

Maluch waży 550 gramów ;p trochę sporo jak na ten tydzień - czy data porodu może się zmienić? Czy będzie do końca taki kloc? :p

No i z Adasiem wszystko ok, ssał kciuk, leżał sobie spokojnie. Serduszko biło, żołądek, narządy wszystko z nimi ok. Za 3 tyg mam krzywą cukrową, powtórzenie morfo i moczu i toksoplazmozę :)

Jestem taka szczęśliwa, że z moim syneczkiem wszystko w porządku !!!!!!!!!!!! :)

Rojku- chętnie oddam całą patelnie, bo ja na nie patrzeć nie mogę...:no:
Zamiast drzemki poszłam na spacer- po sklepach. Na 3 sklepy dziecięce tylko 1 ma wózki, całe 5 sztuk, wszystkie identyczny model, tylko kolor inny. Kupiłam sobie w pepco niedużą torbę do szpitala za 20zł, a w biedronce siatkę nektarynek (5 zł/kg, a jeszcze niedawno były za 10), winogrona i musli. Ale jak tak dalej pójdzie, to nie zjem dziś nic. Po tym 1 (!) placku ziemniaczanym po raz kolejny dzis padłam w objęcia toalety...:baffled: spróbuję się teraz położyć przynajmniej na pół godzinki.

hejka mamuśki, doczytałam
Gusiaku- kochana wpólczuje, mam nadzieje ze wyniki wyjdą ok

kangurkowa mamo gratuluje udanej wizyty
Kinga ja tez nie czuje sie atrakcyjna nic a nic...

jutro opisze wam przykra sytuacje jak mnie spotkała po tym jak po 6 latach pracy poszłam na zwolnienie lekarskie...

reklama
Meago- właśnie w ciągu ostatnich dwóch tygodni miałam kilka razy wymioty, ale to max raz dziennie, a dziś już 2 razy byłam. Spałam teraz z godzinkę i jak wstałam to tak mi burczało w brzuchu, że zjadłam małego jogurta i czuję się jakbym zjadła ich co najmniej kilka. Wizytę mam z 2 tyg. dopiero, ale chyba będę musiała mu o tym powiedzieć, jak tak dalej pójdzie..

Moja przyjaciółka mnie przed momentem wkurzyła. Niby pierdołą, ale wiecie jak to w ciąży się reaguje:confused: a mianowicie zaczęła mi robić wykład na temat wyprawki dziecięcej (dziewczyna bez męża i dzieci!). Stwierdziła, że robię głupotę kupując nowy wózek, mimo, ze to nasz pierwszy dzidziuś, bo zawsze mozna wyszukać w komisie za grosze lub wypożyczyć od kogoś, bo tak na prawdę wózek jest tylko na moment, jakieś 3 miesiące, a zimą to już w ogóle nie potrzebny...Mam rozumieć, że moje dziecko w lutym czy marcu już będzie chodziło na nóżkach na spacery?!:errr:

Do góry