reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Mamusia2013, kika80815 ja też czuję od tygodnia dopiero a zaczęłam już 20 tydzień więc poczułam w 19tyg także myślę że możecie być spokojne przyjdzie na to jeszcze czas :-)
A na USG też mi lekarka powiedziała że mały straszny wiercipiętek ale zdjęć parę zrobiła po prostu miała taką opcję zatrzymania obrazu.

reklama
Ze spokojem, po prostu może być jeszcze za wcześnie :tak:

kurcze u mnie jest tak gorąco, że mi się gotować nie chce.. a zawsze uwielbiałam gotować... mój mąż zażyczył sobie spaghetti na obiad, a MY mamy ochotę na kurczaka :-D

Rozmawiają dwie ciężarne koleżanki:
- Zauważyłam, że w im bardziej zaawansowanej ciąży jestem, tym więcej kobiet się do mnie uśmiecha. Nie rozumiem dlaczego.
- Bo jesteś od nich grubsza.

:rofl:

Ostatnia edycja:
Taaak :-) ja też już jestem pewna że czuje.

Dzień dobry kobitki :)

Nie nadrobię Was wszystkich niestety, tyle co zdąrzyłam zerknąć chorym, przeziębionym z całego serduszka życzę zdrowia, a tak od siebie dodam że najlepszy na przeziębienie syrop z cebuli, powaga, przetestowany :)
ktoś pisał o rwaniu zęba przepraszam już nie pamiętam kto, współczuje, mnie tez to czeka zapewne bo jeden aż się prosi ale czekam na sobotę i wizyte u gina to się wszystkiego wypytam.

My wczoraj mieliśmy stresujący dzień, mój pasierb miał wycinane migdałki i udrażniany kanał słuchowy, od tych migdałków biedaczek już prawie nic nie słyszał, mówił krzycząc, ciągłe infekcje, katar i w ogóle.
Ja w domu oczywiście a stresowałam się jak diabli, młody jechał wystraszony, mój Ł chyba jeszcze bardziej, z tego co Ł opowiadał potem, narkoza była najgorsza jak tak młody wiotczał i odpływał :szok: ale ponoć już jak ręką odjął szepty słyszy, mówi cicho, cud :D

Mnie dopadł jakiś ból biodra promieniujący na pachwinę, w ogóle przy siusianiu albo jak siadam lub wstaję gwałtownie czuję jak mnie boli podbrzusze ale bardziej właśnie po lewej, martwie się, wizyte mam w sobotę ciekawe co na to lekarz powie.

No i znowu sobie pospałam w dzień, a moi chłopcy nadal komarzą;-)

Co do czucia ruchów dziecka to powiem wam, że i tak jesteśmy wyjątkowe, bo z tego co pamiętam na styczniówkach2011 to większość z nas czuła je dopiero około 20tc:-)

Któraś z was pytała się jaki jest najlepszy strój dla ciężarnej, ja optuję za jednoczęściowym, ale oby żadna z was nie popełniła mojego błędu przy pierwszej ciąży;-) Kupiłam sobie wówczas piękny jednoczęściowy strój, niestety debilos wybrał kolor czarny...grzało mi brzuch, ze masakra. Więc w konsekwencji i tak zakladałam na niego białą koszulkę na ramiączkach.

Ciekawe jak się czuje Melonowa po wizycie u dentysty.

Podpisuję się pod Agatka- mój katar trwa już 2 tygodnie, a od tygodnia jest mocno gęsty. Przysłowie kłamie:growl:

Znów dałam czadu ze spaniem. Położyłam się po 10 i wstałam o 12.30. Ale teraz jakoś mi lepiej;-) zjadłam obiad (bigosik mmm...;) )i tak sobie myślę, że dziś w ogóle nie czułam dzidziusia i zaczęłam się martwić, czy wszystko ok, a tu jak mnie nie skopie znienacka :-D i od razu mi lepiej. a teraz idziemy się uczyć, bo jak tak dalej pójdzie, to nigdy nie ruszę z miejsca z moją pracą mgr

witam nową koleżankę:biggrin2:

Któraś z was (przepraszam, że nie pamiętam która) zrobiłą mi smaka na sernik z truskawkami, a że jestem ostatnio mega leń kulinarny, poszłam na skróty. Zalałąm wczoraj truskawki galaretką, a dzisiaj polałam je jedynie serkiem danio waniliowym i mówię wam - pyszności...

reklama
Do góry