reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

nietypowy nik- gratuluje i ciesze sie ze wszystko dobrze sie zakonczylo. zachowanie lekarzy pozostawie bez komentarza.
jestes przykladem, ze trzeba wierzyc ze z dzieciatkiem wszystko w porzadku jest nawet jak lekarze mowia co innego. dopiero na wlasne oczy mozna sie przekonac co u dzidzi slychac dopiero jak wyjdzie na wolnosc. nie zazdroszcze stresow.

dziewczyny ja mialam czekac z wami do 23;) w dwupaku......

reklama
zaglądam do was często ale czasu brak na odpowiedź, ale pamiętam o was i trzymam kciukasy za rozwiązania bez komplikacji!
moja blanka ma już 15 dni! cierpi na zaparcia :(( mimo, że karmię piersią łapie za dużo powietrza, daje jej do picia herbatkę z kopru i po nim łądnie pierdzi :)
jutro idziemy na ważania i umówić się na patronaż
położa mówi na blnkę gruba balbinka hehe :)

już nie śpi tak dużo jak na początku.przed każdym zaśnięciem ogląda telewizor :)

Aga i Kika - dołączam do grona "koniec listopada". Ja chce urodzić po 22, więc póki co się oszczędzam. W środę wizyta u gina i w następny weekend juz chcę :) Chyba będę biagac po schodach z tego szczęścia. Mój mąż nie może się doczekać, ale z dosyć egoistycznych powódek - chce iść na urlop i odpocząć od pracy :(

Nati nie martw sie-moj maz tez gadal ze maly moglby sie urodzic bo on chce wolne, ale teraz jest calkiem inaczej. sam z wlasnej inicjatywy wstaje w nocy i podaje mi Wojtka :-) zajmuje sie nim w dzien, wiec praktycznie z urlopu nie korzysta :-) no i jest wielkim wsparciem przy karmieniu (niestety popekaly mi sutki i troche boli) ale nie zrezygnuje :-)

Co do rocznic albo okazji mój Mikołaj urodził się w urodziny brata mojego męża który będzie zresztą chrzestnym:) więc miał prezent od nas na 33 urodziny:) a miał się urodzić w imieniny mojego taty 5 listopada, już jedna wnuczka mojego taty się urodziła w jego imieniny rok temu więc nie było mu przykro że jego wnuk nie chciał:)
karoo nie zazdroszcze ze twoja mala dzidzia ma zapracia moze cos jesz co powoduje zaparcia u niej?

Witam :)
Maleńka śpi, Bartulek w przedszkolu a ja mam mega lenia, zabieram się za szykowanie dokumentów do macierzyńskiego bo muszę już to ostatecznie załatwić w tym tygodniu...
oj boli mnie głowa muszę chyba sobie zrobić małą kawę ;)
Mała dzisiaj nawet dała się wyspać, wstała o 1,40 i o 4,20 :) a na brodawki bephanten jest genialny :)

Witamy Kochane! :) Ja na popękane brodawki używałam Maltan i były z nimi coraz gorsze problemy, po kilku dniach dostałam od siostry męża LINODERM MAMA i wygoił mi brodawki w mega tempie!
Nietypowy gratuluję ogromnie! Współczuję tego, co przeżyłaś, jednak wierzę, że teraz jesteś najszczęśliwsza na świecie móc tulić swoją córcię, przede wszystkim zdrową! :)
Moja Niunia dziś po pięknie przespanej nocce (poszliśmy spać o 24, wstała o 4 i o 7) uśmiechała się na mój widok, aż nie mogłam już zasnąć ze szczęścia :) Takie Maleństwo, a jest taka mądra i kochana :) Wczoraj dała Nam w kość, biedna ma zaparcia... herbatki nie pomagały i biedna się męczyła i cała rodzina też, bo akurat byliśmy u teściów :p
Dziś jadę do fryzjera i idę na całość! Jestem taka szczęśliwa, zrobię coś dla siebie, całą ciążę odmawiałam sobie wszystkiego na rzecz Milenki, każdy grosz wydawałam na Nią :) I myślę, że chyba zrobię sobie żele na mojej płytce, mam troszkę dłuższe paznokcie i bardzo łamliwe, boję się, że moimi mega zadziorami bd drapać Małą, a żele pozwolą utrzymać paznokietki w dobrym stanie :)

Jak tam rozpakowane Mamuśki? :)

Trzymam kciuki za Mamuśki dalej czekające! Może na pocieszenie napiszę już po raz setny chyba: jak ja strasznie tęsknię za brzuszkiem! :D Najbardziej, gdy sięgam po coś słodkiego, w ciąży nie musiałam się ograniczać, a teraz każda kaloria to dodatkowy gram do mojej oponki hehe

reklama
Witam w ten pohmurny dzień.

Maagisiaa - powodzenia u fryzjera i z pazurkami. W sumie to racja, że całą ciażę to tylko dla dzidzi się coś kupuje. Ja tęsknię za przymierzaniem i kupowaniem zwykłych ciuchów - nieciążowych worów :) Takie fajne płaszczyki i kurteczki można teraz kupić a ja się w nic nie mieszczę.

Z nowinek to chyba mój brzuch mi już za bardzo przeszkadza. Schylałam się w łazience opierając rękę na wannie. No i mi się ręka ześlizneła, próbowałam całość upadku wziąć na ramię - nie udało się. Wyrżnełam policzkiem o kant wanny. Boli ręka i policzek, na szczęscie siniaki są, ale nieduże. Szłam potem na badania i bałam się, że pomyślą że mąż mnie bije :baffled:

Do góry