reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Netinka ja mam na 10 listopada termin;-) wiec całkiem podobnie ;-)
i też cały czas chodze do pracy..mam biurową, wiec jeszcze dlugo pochodzę- tak planuję- a co powie lekarz to sie zobaczy.

u mnie mdłości minęły, już nie wymiotuje od dwóch dni- oby przeszło ;-)

reklama
Dziewczyny mam pytanie czy wy macie ochote na sex? Bo ja nie do konca ciazy ten temat moglby nie istniec! A wczoraj moj maz stwierdzil ze on sie juz nie liczy:baffled: i jak urodze to juz nic nie bede widziala tylko dzieci ale co ja mu zrobie ze nie mam ochoty:crazy: a jak patrze na niego i jego podchody to mi nie dobrze na sam widok:no:

Ja też nie mam ochoty zresztą napoczątku ginekolog mi powiedzaiała żeby odczekać pierwszy semestr jeszcze z mojego powodu bo mam krwiaka i lepiej uważać, nawet jak nie miałam jeszcze krwiaka na pierwszej wizycie też mówiła że lepiej mimo wszystko zaczekać do 2 trymestru gdzie poronienie jest już znikome.

Netinka ja z podobnych względów co ty musiałam i muszę mieć dobrego ginka w ciąży, choruję na astmę o ciężkim przebiegu. Dlatego pierwszą ciąża zakończyła się cesarką.
Co do seksu to mega mi się chce w ciąży, ale w I trymestrze wolę uważać i nie przesadzać. Jak byłam z młodym w ciąży, to mój mąż był biedny, bo od 5 miesiąca (jak zaczęły się komplikacje) musieliśmy zupełnie przestać;)

Dzisiaj rano Misiek chciał skakać po moim brzuchu, wytłumaczyłam mu, że nie wolno bo mamusia ma tam dzidzię. Teraz chodzi i co chwilę dotyka mojego brzucha i mówi "dzidzia śpi, aaaa". Ciekawe jak zareaguje jak już dzidzia będzie z nami;)

Kamilka spróbuj z nim porozmawiać tak szczerze, facetom trzeba wszystko tłumaczyć, jak dzieciom

Ostatnia edycja:
ja tez nie mam ochoty na sex, ale moj mąż jest wyrozumiały do niczego mnie nie zmusza i nie robi wyrzutów :-) podobno w I trymestrze tak jest. Teściowa opowiadała mi o znajomej, ktra miała inne objawy ... :-D ona mogła się kochac wszedzie i o kazdej porze :-)

Nonek90 mogę Cie zapytać gdzie chodzisz do ginekologa? Ja jestem właśnie na etapie szukania odpowiedniego, nie mieszkam tu długo, zdarzyłam obejść już 2, jeden przekonywał mnie ze poronie, drugi troszkę za drogi niestety :-( Bede wdzięczna za jakieś info na prv nawet. :happy:

reklama
Jesli chodzi o sex to w ogole nic a nic nie odeszla mi na niego ochota, wrecz przeciwnie... A sny mam takie na ten temat, ze rano jak opowiadam mojemu S to az mu slinka cieknie :D no, ale rowniez uwazamy, szczegolnie moj facet. Nie ma co ryzykowac. Ja mam jutro wizyte u poloznej( mieszkam w UK) a USG gdzies dopiero za miesiac. Ale juz widzielismy groszka raz, bo nasciemnialam ze nie mam objawow to mnie zaraz do szpitala na USG wyslali:)
co do boli. Z boku to ja tez mam czasem takie klucie i cYtalam ze to zupelnie normalne, z reszta wiekszosc z nas to ma- co juz swiadczy o tym, ze to dosc powszechny objaw.Wiec prosze sie nic nie martwic- jedIemy na tym samym wozku:)

Do góry