reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

andzioszka, niektorzy lekarze z nfz sa o niebo lepsi od tych prywatnych
moj zawsze robi badania szyjki i raz w miesiacu zaglada do dzidziusia.
na nfz miałam wszystki badania czyli hiv hcv gbs i inne :)

reklama
Dzień dobry :)
u nas pogoda trochę lepsza, chłopaki wybyli a ja mam chandrę :/ jakoś nie wiem o co chodzi...
co do usg miałam już 3 i na każdej wizycie podglądowe niestety wszystko prywatnie:baffled: no ale to mój wybór więc nie mogę narzekać...

anoula miała być cesarka ale junior ją wyprzedził ;) więc poszło sn a teraz się już na nic nie nastawiam... natomiast jak się okaże że cc to zamówię zestaw sns ;)

akilegna żaden wstyd, bo gdyby nie moje problemy z karmieniem za pierwszym razem i to, że przeglądałam przez to trochę stron, a i koleżanka mi o tym wspominała, to też bym nie wiedziała. To jest taki system wspomagania naturalnego karmienia firmy Medela. Tu masz na dole strony: Alternatywne metody dokarmiania
Stosuje się to np. gdy nie ma pokarmu w piersiach i nie chce się, żey się dziecko na butle przestawilo. To jest taki pojemniczek, który wiesza się na szyi w trakcie karmienia. Od niego idą dwie rureczki-cewniczki, które się tak przykleja do piersi, żeby wchodziły do buzi maluszkowi razem z brodawką. W ten sposób maluszek jedząc nie denerwuje się, że nie ma pokarmu, a jednocześnie drażni brodawki i je ssie, więc pobudza piersi do wytwarzania pokarmu.

kaaroo - system wspomagający karmienie piersią, jak sobie wpiszesz w google to zobaczysz obrazowo, wtedy będziesz dkładnie wiedzieć na czym to polega... generalnie mleczko ścieka cewniczkami a dzieciątko ssie pierś :) stymuluje dzięki temu pierś matki do produkcji mleczka :)

o właśnie rojku :)

rojku - kupowałaś na allegro? ja się obawiam, że mogę mieć problem z karmieniem ze względu na cc

kaaroo - mi wystąpiły jakieś 2 tygodnie temu , z dnia na dzień, mimo używania wieluuuu specyfików , bardzo regularnie, ale to myślę przez ogrom kilogramów jakie nabrałam

reklama
:) Hehe w tą stronę to ok :p Ale wiesz te istniejące możesz tłumaczyć skłonnościami :D

A co do wagi... no cóż... w ciąży jesteśmy!! : D Też bym chciała mieć mniej na plusie, ale mam tyle ile mam :)

Do góry