reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Dawno mnie tutaj nie było. Widzę, że przygotowania idą pełną parą. Ja jeszcze nie zdążyłam się całkowicie spakować, nie wyprasowałam i nie wyprałam wszystkich ubranek. Chyba dopada mnie jakieś przeziębienie - od rana boli mnie głowa i jestem słaba jak mucha. Zrobiłam sobie herbatę z sokiem z czarnego bzu, mam nadzieję, że pomoże.

anoula82, rozmawiałam z ginekologiem na temat mojego wzroku, ale on stwierdził, że ta wada nie jest duża (-4,5) i nie widzi wskazania do cesarki.. Czytałam, że ZZO trochę odciąża oczy (przy porodzie naturalnym zawsze jest jakieś ryzyko, że pęknie siatkówka), ale okazało się, że w wybranym przeze mnie szpitalu w ogóle nie podają znieczulenia, a jedynie gaz wziewny.. Zastanawiam się, czy nie skorzystać.

A tak btw. - które z was rozważają znieczulenie, a które poród bez znieczulenia?

kaaroo, u mnie to samo, czasami czuję się jak przed okresem, w dodatku pojawiły się mdłości na niektóre potrawy (znowu nie mogę jeść mięsa)

ja na szczęście całą ciąże przeżyłam bez mdłości, ale ze zgagą :<
ale od tyg nie mam zgagi hurrrraaaa :D
dzieciąTKO kopie mnie po bokach grr :<
ale w przyszlym tyg ide na usg 3d wiec dodam i pochwale sie wam ja tam moje dzieciątko :):-)
dzisiaj mam jakiś dobry humor aż dziwne bo zawsze miewam płaczliwy:szok:
w nocy budzę się średnio co 1 godz i budzę mojego żeby przyniosl mi podpaske bo mam wrazenie ze okres dostałam, tak mnie podbrzusze boli:crazy:
a co najgorsze że brzuch mi się stawia i twardnieje

kamilka jeszcze troszke lezakowania przed Toba, ;)a ja naktg leze na lewym boku na lezance:)

anoula
ja tez generalnie z lublina jesstem, potem łęczna, a teraz wioska 14 kmod łęcznej........... mój m. mówi ze jakby ciaza trwala wiecej niz 9 m-cy to bymnie chyba udusil za moje humory........... a mi wydaje sie ze grzeczna jestem;)

gnosia sliczny kombinezonikJ mam podobny

niki super takie pieluszki wyhaftowane przez babcie

brackie dziekuje za cenne rady!….te wkładki rewelacja….kupapieluszki nie zabrudziJ

andzioszka normalnie mam wrazenie ze nie ma ogolnych zasad dot, ciazy które obowiązują cala polske…….. ja już miałam 3 usg na nfz.,a i dostane jeszcze czwarte za 3 tygodnie………..
domisia to już koncowka przygotowan u ciebie……..

dehaira brakuje tu Ciebie

kaaroo mam to samo z brzuchem

ja sie kuruje.jutro wesele brata........

andzioszka, a mnie się wydaje ze we wskazaniach jest USG jakoś w ostatnim trymestrze...

sylvie_b ale Twoją siatkówkę i możliwość odklejenia, to chyba bardziej potrafi okulista ocenić, aj bym się wybrała na wszelki wypadek...

Mnie również lekarz mówił, że są 3 usg, które muszą być zrobione- w każdym trymestrze po 1. Ja chodzę prywatnie, więc mi robi na każdej wizycie :) ciekawe, czemu odmawiają Ci tego trzeciego...

Odnoście USG to mój ginekolog do tej pory zrobił mi 4 razy i na więcej się nie zapowiada mimo, że chodzę prywatnie i kiedyś chciałam żeby mi zrobił i prosiłam go ale on był nie ugięty i powiedział, że jak wszytko rozwija sie prawidłowo i nie ma żadnych zagrożeń to nie potrzeba dziecka naświetlać przy każdej wizycie. Ale tak jak mówią dziewczyny mój też pow, że 3 są obowiązkowe w każdym trymestrze 1 :happy2:

Wogóle ostatnio jestem w szale zakupowym i nie mam na nic czasu :-p kupuje piorę prasuje i co najgorsze to brzuch mi twardnieje i musze robić przerwy, usiąść i odpocząć :) później się pochwale zdobyczami :p
Pozdrawiam was wszystkie :)

reklama
Do góry