reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

ja sobie po raz kolejny zrobiłam liste rzeczy, które juz mam i są poukładane na półce dla córci i doszłam do wniosku ze nic nie mam . nie wiem jak ja to wszystko zaplanowałam. tak sie przejmowałam tym egzaminem mojego meza ze wszystko inne odeszło na dalszy plan i teraz bede musiała nadrobic. Najważniejsze zebym gdzies dostała kombinezon. będzie cięzko, bo w naszej miescinie bardzo mało sklepów a jak cos dla dziecka kupic to mają takie ceny, że głowa mała. najtanszy kombinezon jaki znalazłam kosztuje 180zł. MASAKRA JAKAŚ:no:

860i3e5ez8vmq73d.png

7u229n73xrci349t.png

reklama
3mam kciuki za wizyty i czekam na wieści :)

Kalendarz chiński się u mnie w żadnym wypadku nie sprawdził, więc myślę, że spawdza się w ok. 50%, czyli jest niewiarygodny. Można sobie tak strzelać samemu z takim prawdpodobieństwem :)

kaaroo te twardnienia u nas to mogą być te Braxtony. Ja też chwilę porobię, to mam skałę zamiast brzucha, a wymyślilam sobie, że troszkę przetworów ze śliwek zrobię... i w Lidlu była promocja, były po 1,88 i jak zaczęłam ładować do reklamówek, to się okazało, że 20kg wzięłam :D

DoMisia1985 brzuch niech sobie twardnieje, tylko byle nic z szyjką nie robił. My mamy córy w podobnym wieku, więc i podobne przeżycia :p Mojej teraz trójki wychodzą i śpi dużo gorzej, prawie całą noc u nas, palec w buzi. Troszkę ją osłąbiło też przez to i coś mi pokaszluje, będę ją musiała poinhalować... Twoja pewnie przynajmniej sama śpi, a u nas tragedia, bo zasypia u mnie na kolanie, kładziemy ją do łóżka, a koło północy/pierwszej w nocy ląduje u nas, a tu drugie w drodze...

gnosia kombinezon upoluj na Allegro!

rojku niby śpi sama, ale jak się obudzi w nocy koło 3-4 to bierzemy ją do siebie. Najgorzej jak się przyzwyczai. Już mam dosyć tych zębów, karmienie jest mordęgą, tylko mleko by piła :no:

Ja już mam wszystko spakowane. zarówno torbę dla mnie, jak i dla małego. Dziś myłam wanienkę, wyparzałam gąbkę do wanienki i wszytsko zbliża się do końca. Tak jak zaplanowałam do końca września. Potem tylko rutynowe porządki czystościowe.
gnosia24 a nie możesz tego kombinezony zamówić przez internet?

wtrącenie :p
Dziewczyny! Wszystkie wrocławskie i okoliczne mamy i przyszłe mamy zapraszam serdecznie na bezplatne warsztaty:
Świadoma Mama - Wrocław | Świadoma Mama

dowiecie się, jak być aktywne z dzieckiem i nie zapomnieć o sobie w tym czasie, chustonoszenie, masaże dla dzieci, porady dietetyka i coś ekstra dla wszystkich PROFESJONALNA SESJA ZDJĘCIOWA. Każda mama dostanie mały upominek od sponsorów.
Zapraszam bo warto :)
Zobacz załącznik 584110

Ostatnia edycja:
Hej, jak wizyty? Ja wyniki przez internet wieczorkiem będe mogła podejrzeć. Lepiej się czuję, ale zajechałam do sklepu i nie daje mi długo chodzić – brzuch ciągnie, więc wróciłam i teraz siedzę, bo jakoś niewygodnie mi leżeć. Nie wiem, co jest. Piotruś szaleje w brzuchu – lekarz miał wczoraj z niego ubaw, bo nie mógł go na usg upolować, tak się wiercił :)

marys jak się czujesz?

Kaskaleczna ja też chodzę w długich leginsach, do tego tuniki, albo dłuższe bluzki i gitara :) a nastrój pewnie przez pogodę no i końcówka ciąży – każdej ciężko. Ale mam nadzieję, że chociaż ciasto poprawiło nastrój.

wstawiłam pranie dziecięcych rzeczy – poszwy, rożki, prześcieradła i pieluchy. Jutro tę partię uprasuję, jeśli brzunio mi da postać i nie będzie bolał. I tak codziennie 1 partię będę robiła. Wczoraj tak się wystraszyłam, że to już nie żarty, że nie będę przeginać.

Witam nową mamę :)

Wizytę opisałam w odpowiednim wątku :)

U nas też już zaczęliśmy prać i prasować... póki co różowe i białe ubranka... - w niedzielę skończyłam
zostały mi jeszcze ręczniki,kombinezon, śpiworek, kocyki i poszewki...

no i partia ciuszków kremowych i żółtych oraz zielone i niebieskie, ale tych ostatnich z wiadomych przyczyn mam niewiele :)

no i już doczekać się nie mogę :)

Hej dziewczyny (witam również nowe mamusie!) :) Długo mnie nie było, tyyyle się działo :p Od poniedziałku spał u Nas mój tata, od rana do późnego wieczora na mieszkaniu i jaki efekt? Otóż taki, że już od 3 nocy tutaj śpimy! Nareszcie przenosimy rzeczy na nowe mieszkanie, wcale nie tęsknię za meliną(stare mieszkanie) :D
Gratuluję wszystkim dziewczynom, które piszą pracę motywacji i oczywiście męża geodety! :)
Ze smaczkami u mnie jest różnie, ale raczej nie mam zachcianek :) Ciągle dopada mnie zgaga, po cebuli umieram...
Co do skurczy to u mnie są bardzo silne, miałam już nawet krzyżowe, prawie płakałam... ale wytrzymałam, łapią mnie zazwyczaj wieczorem. A co do porodu, to ja mam termin na 4.11 ale mój gin przygotował mnie na poród w każdej chwili ze względu na moją szyjkę. Na następnej wizycie tj. 9.10 najprawdopodobniej ściągnie mi pessar (jak dotrwam) i mówił, że wszystko rozegra się w najbliższych dniach od ściągnięcia, także ja się piszę na październik hehe
Muszę powoli ogarniać nowe mieszkanie, w pt przyjedzie nowa kuchnia :tak: Już nie mogę się doczekać! Jestem taka szczęśliwa! Teraz, gdy ten remont się już kończy, to nie kłócę się z Dawidem, nareszcie spokój w małżeństwie :)
Co do czkawki, to ja najczęściej czuję na dole, a kopniaki w okolicach pępka i powyżej we wszystkich kierunkach hehe Mamy małą rozbójnicę, która właśnie czka :D
Powiem Wam szczerze, że tęskniłam za Wami! Ale mam nadzieję, że od dziś będę już na bieżąco :)

reklama
Siema Mamuśki :)
Tak to są już skurcze przepowiadające :)
Moje dziecko jest Córeczką :)
35 tydz i wazy 2,760 :) Kawał baby heheh :D
Zastanawiamy się na Blanką lub Anastazją :)
Szyjka się elegancko skraca :)

Do góry