reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

aaga84 tak jak kaskaleczna napisała. Odbierasz kartę ze sklepu, rejestrujesz i dopiero po rejestracji możesz robić zakupy ze zniżką.

kaskaleczna ja mam na razie 8%. Ale zakupów przez internet nie robiłam, ale jak już będziesz w sklepie brać kartę, to może będą wiedzieć, a jak nie to na stronie Rossmana jest forum i tam odnośnie tego programu odpowiadają na pytania.

gnosia24 pociągi dziś też jeżdżą ;D

kaskaleczna ja myślałam, że mi w torbie miejsca zostanie, a ona się ledwo dopina :)
Ja ostatnio "pracowałam" nad moją listą :) wkleję ją tutaj

1/.TORBA do szpitala

Nasam poród

(włożone na sam wierzch torby lub do osobnej):
  • podkoszulek do porodu
  • klapki
  • ręcznik (w razie wizyt pod prysznicem w trakcie porodu)
  • butelka z dziubkiem na wodę mineralną
  • lewatywa
  • telefon :)
  • pomadka do ust
Na pobyt w szpitalu dla mamy:
Odzież:
  • 3 koszule-karmniki
  • stanik – karmnik
  • szlafrok
  • kapcie
  • skarpetki
Sprawyokołopupne:
  • majtki poporodowe - 5szt
  • wkłady poporodowe - 15szt
  • podkłady poporodowe – 2 szt
  • papier toaletowy
  • Tantum Rosa
  • butelka z dziubkiem (do polewania przy siuraniu :D )
  • jednorazowe nakładki na muszlę
Sprawyokołocycowe:
  • krem na brodawki (Bepanthen/Floslek for Mum)
  • nakładki silikonowe na Brodawki
  • wkładki laktacyjne - 10par
  • laktator
  • SNS
Przybory/środki Toaletowe:
  • Ręczniki
  • ręczniki papierowe
  • Pasta+szczoteczka
  • mydło (Biały jeleń w płynie)
  • szampon
  • szczotka do włosów
  • dezodorant
  • antybakteryjny żel do rąk
  • Kosmetyki (fluid+tusz do rzęs)
Dokumenty:
  • dowód osobisty
  • karta ciąży
  • grupa krwi
  • badania przeprowadzone w ciąży
  • plan porodu
  • adresy i NIPy pracodawców
Inne:
  • kubek
  • sztućce
  • ściereczka
  • ładowarka
  • portfel
Napobyt w szpitalu dla dzidzia:
  • pieluszki jednorazowe
  • pieluszki tetrowe
  • chusteczki wilgotne
  • krem do pupy
  • krem na niepogodę
  • smoczek
  • czapeczki – 2szt
  • niedrapki – 2 pary
  • opcjonalnie ubranka (4xbody,4xpajac), ręczniczek, kocyk

2/.A u tatusia w aucie jeżdżą gdyby zabrakło dodatkowe:

• pieluszki
  • wkłady poporodowe
  • podkłady poporodowe
  • wkładki laktacyjne

3/.Do wypisu (czeka w domu, żeby tatuś tylko zgarnął jak będzie po nas jechał):
  • ciuszki dla dzidzia: body, pajac, kombinezon, czapusia
  • ciuchy dla mnie: płaszcz, leginsy, buty, tunika
  • fotelik + kocyk

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
rojku - dzięki za tą listę mi też sie przyda.

Wróciłam z biedy , zakupy zrobione, zmokłam jak pies ale warto było bo na wejściu wygrałam dwa bilety na kabaret Andrzeja Grabowskiego, który odbędzie się w naszym mieście.

860i3e5ez8vmq73d.png

7u229n73xrci349t.png

Rojku ja juz wydrukowalam :-D dzieki :* :*

Beata Sadowska ta z tv ukradla imie mojemu synkowi!!! O nie :-(

dzisiaj pierwsza dawka hormonow, mam nadzieje ze dobrze sie bede po nich czula :tak:

Dziewczynki do usług :)

Jak tylko pomogłam, to się bardzo cieszę :)
Jak chcecie zobaczyć troszkę inną listę, to na tym naszym wątku avocado też wklejała swoją:
https://www.babyboom.pl/forum/listo...czy-potrzebnych-do-szpitala-wyprawkowe-66987/

Acha ja jeszcze sobie wypisałam dodatkowo z tej listy, co muszę zabrać jak już się akcja zacznie, żeby nie zapomnieć dopakować, tzn. takie rzeczy których cały czas używam jak szczoteczka do zębów, szczotka do włosów,telefon, ładowarkę, portfel, dokumenty ciążowe. Bo znając mnie mogę być wtedy trochę zamotana, więc wolę odhaczać z listy i mieć pewność :)

A na liście takie rzeczy jak SNS i latator, to tylko dlatego, że takie mam "widzimisię", bo wcześniej miałam problemy z karmieniem, więc teraz chcę by przygotowana najlepiej jak potrafię :) (w niektorych szpitalach mają na wyposażeniu laktatory, rzadziej SNSsy, a czasem nie będziecie mieć problemów, więc nie będą Wam te rzeczy potrzebne)

A robicie sobie plan porodu? Ja coś podrukowałam wczoraj. Jest też na stronie "Rodzić po ludzku" generator:
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Plan-porodu.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
rojku super!!
ja opracowywalam swoja pare tygodni a mogłam poczekać;)) powaznie to porównałam z Twoja i jest praktycznie identyczna..teraz to wszystko kupic:szok: dopowiem moze tylko ze ja mam na liscie jeszcze japonki pod prysznic, jak recznik i szlafrok to dosc ciemny wiadomo czemu:) aa i ...suchy szampon:) jak ktos ma dlugie wlosy to mycie suszenie itd mozna sobie przez te 2 dni darowac a suchy szampon poratuje

a ja sie ide integrowac z mamusiami z okolicy ;) polowa sie pochorowala ale zawsze to rozrywka w ciagu dnia :tak: bo ja juz jak wampir sie chowam w domu i jeszcze rolety spuszczam ;-) no chyba ze jade do lekarza to wtedy i shoping uskuteczniam i znowu kasy brak :-) tak poszalalam wczoraj ze nie styknie na wszystko co mamy do zaplaty :-p ale butow nie oddam :-):-)

powiem wam ze moje listy coraz bardziej zielone - bo zaznaczam co juz mam i naprawde jest super :-D z gubych to komoda, snuza helo - monitor oddechu, termometr i materac do lozeczka - ale mamy kosz mojzesza wiec poki co z tym ok :-) a reszta to kosmetyczne ktore zamowie po kolejnej wyplacie :-D

reklama
anoula82 no więc tak: klapki sobie kupiłam takie, co będą służyć i jako kapcie i jako klapki, bo po prysznicy tylko je wytrę ;) (oszczędzam miejsce w torbie i tak już dopchanej), ręczniki mam czarne :D, a szlafroka raczej nie będę plamić, tylko koszule, a ten szlafrok właśnie do ukrycia :) Nad suchym szamponem się zastanowię :) chociaż chyba wolę włożyć łeb pod kran, bo mam krótkie włosy i wyschną same.

Acha i jeszcze uwaga odnośnie Białego Jelenia. Podobno jest dobry na przemywanie ran, więc u mnie będzie służył i do mycia ciała, rąk jak i krocza.

Do góry