reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy lipiec 2013

Wiśnia widzę ze u Ciebie podobnie jak u mnie Gabryś też ma katarek i dziś byliśmy zrobić badania krew i mocz. Przy pobieraniu krwi nawet nie pisnął siedział grzecznie i zagadywał pielęgniarkę.
Ospa się skończyła na reszcie, Amelke chciałam dziś już puścić do szkoły ale w nocy zaczęła wymiotować i teraz śpi biedulka.
W sobotę mieliśmy rodzinną imprezkę Amelii 7 urodziny, Gabryś był zachwycony przy śpiewaniu 100 lat.

reklama
Hej Mamuski!!!!

Załamka:(nadal walczymy z katarkiem i kaszlem:(mam związku z tym pytanie jak Wy sobie radzicie,co podajecie tzn leki,jakies moze sposoby domowe??Tak mi Jej żal,niedość że zęba brak to jeszcze to tak się wleczę:(

Pozdrawiam i miłego dzionka

Wiśnia a smarue w nosku i pod maścia majerankową. Jak posmaruje wieczorem to rano już nie ma katarku.

Wiśnia u nas inhalacje, maść majerankowa i ewentualnie nasivin.
Viv jak Amelka się czuje?
Ja się załamuje bo za miesiąc do pracy wracam, ale będę ryczeć:zawstydzona/y::-(

Dziewczynki próbuje z tą maścią ale Bulinka moment wyciera:(

Tuśka88 współczuje z całego serca,też pomału myślę o tym i serce się kraja:(

Hej:-)
Ale tu cicho.
Co tam u Was?
U nas pogoda brzydka, choć teraz nareszcie słońce wyszło. Mały jest normalnie wszędzie:-D A dziś pierwszy raz będę z nim sama w domku bo mąż wyjechał:-D Dziewczyny myślałyście już o roczku??

czesc!
Viv - sto lat dla Ameli i zdrówka dla całej rodzinki!
Wiśnia - a próbowałaś odciągać katarkiem? u nas to jedyny ratunek na takie sytuacje
Tuśka - nie załamuj się z tytułu powrotu do pracy. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Ja daję radę, więc Ty nie dasz?
O roczku co jakiś czas myślę, ale brak weny i pomysłu mnie przytłacza. Impreza? Tort? Jakie prezenty? Rodzina? Znajomi? z dziećmi, bez? o ludzie ile dylematów:)
Kochane piszcie piszcie!

Ja znów w delegacji. Kolejna już za tydzień, ale tym razem zabieram rodzinę ze sobą, a co niech oni chociaż odpoczną, jak ja będę pracować. W związku z tym, że jedziemy do Sopotu, to Mała Zu powdycha trochę jodu.
Przepraszam, że rzadko zaglądam, ale wykańcza mnie totalny brak czasu. Nie ogarniam życia codziennego.

Nooo pisać Kobitki, pisać!;)

Na początku przepraszam że długo mnie nie było ale najpierw Amelka miała wirusa później Vanessa, Gabryś a wczoraj ja leżałam cały dzień i wymiotowałam. Masakra.
Ja roczku myśle coraz częściej już wybrałam na allegro zaproszenia i gdzieś za miesiąc je zamówie. U nas imprezka będzie na 20 -25 osób z dziećmi wiec nie dużo.

Dzisiaj byłam z Gabrysiem na bilansie na 9 miesięcy mały waży 8850 g i lekarka mówi że ok, przez 2, 5 miesiąca przybrał 850 g.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny:-)

Wiśnia i jak u was? Mi pediatra powiedziała, że katar może być na zęby, także jest nadzieja :-D

Tuśka ja też już powoli myślę nad powrotem do pracy, jak ja to wszystko ogarnę, nie wiem.

Małgosia a miał Ci się zmienić system pracy a widzę, że cały czas te delegacje ehhh.

Viv zdrówka dla Ciebie i dzieciaczków.

U nas nie ma pogody, jak słońce świeci to duży wiatr jest, tak jak dzisiaj. Mamy za sobą małe postępy. Laura zaczęła się podnosić w łóżku i już nie chce siedzieć tylko stać. Ja z moim obolałym kręgosłupem ledwo zipię, dlatego dzisiaj idę do lekarza.
Małej wyrzynają się górne dwójki, a ja się pytam gdzie jedynki? Będzie małym wampirkiem heh.
U nas roczek będzie u rodziców na podwórzu. Chyba zrobimy grilla, tort zamówimy z cukierni i tylko dla rodziny.

Miłego dnia.

reklama
hej :-)
co do urodzin to my chcemy tylko tę rodzinę która była na chrzcie. Ale to i tak ponad 20 osób których raczej nie zmieszczę w jednym pokoju, Chrzest był u babci ale tym razem myślimy o jakimś lokalu oczywiście zależy od ceny. Myślicie że kawa i kolacja wystarczy? moja koleżanka wspomniała też coś o obiedzie ale wydaje mi się że to przesada.
Viv to Gabryś lekki jest bo mój to ma ponad 10 kg ale nie jest grubiutki
Ewelina to mała pewnie śmiesznie wygląda :-D nam właśnie wyszły górne jedynki ale 2 też jakieś taki opuchnięte.
Wiśnia jak przeziębienie małej?
Mam wrażenie że Moonaza od nas już uciekła.

Ostatnia edycja:
Do góry