Nie wierzę w to co piszę. Moja Marta, która śpi w dzień góra pół godziny, teraz śpi w łóżeczku już prawie 1,5 h Co prawda już po 12 minutach płakała, ale poszłam tam, pogłaskałam i zasnęła dalej. Zaraz pobudka pewnie, bo tatuś wrócił z kościoła ;-)
reklama
LilithGoth
Fanka BB :)
U nas nocka super, mloda zjadla o 20, 150ml mleka i usnela i wstala dopiero o 5, znowu zjadla i poszla spac i o 8 pobudka.
Po obiedzie idziemy na spacerek bo ladnie sloneczko swieci.
Co do sloiczkow to ja bede dawala, ale tylko deserki
Po obiedzie idziemy na spacerek bo ladnie sloneczko swieci.
Co do sloiczkow to ja bede dawala, ale tylko deserki
Fiolka tez wrzaski urzadzal. Ja bym sie sklaniala ku tej kolce wiesz. Jatez dluzgo nie sluchalam ze go cos boli chociaz mama non stop mi mowila jemucos jest - ale jak ja nie chcialam sluchac - przeciez jak moze cos go bolec - pza tym nie umialam ocenic boli czy nie. Dzieci sa charakterne ale nie zeby urzadzac az takie sceny. I nie uwierzylabym ze c drugie dziecko tak ma ize to te jeszcze uklad nerwowy nierozwiniety - jesli co drugie to Wiki na forum mialby towarzysza. A mozesz sprobowac kminku lyzeczke przed kazdym karmieniem zeby wecej pierdzial. Nie mam pomyslu co moze byc Wikusiowi tak trudno rozgryzc male dziecko. Trzymam kciuki zeby lekarz Wam pomogl. Najlepiej nagraj jego atak zebys pokazala lekarzowi.
Fiolka_130
Wiesz pediatra powiedziała wprost że jakby go coś bolało nie pomagałby odgłos odkurzacza/suszarki czy owijanie kocykiem
Basia_one
Multimama ;)
Niekoniecznie, moja corka miala kolke, zdarzalo sie nawet w poludnie i jak wlaczalismy jej suszarke to sie uspakajala, a jak tylko wylaczalismy to ryk. Pamietam ze ostatnie dwa ataki kolki miala w wigilie 2011 miala wtedy 1,5 ca pierwszy dostala o 13 plakala do 16 czy 17 udalo ja sie uspokoic i uspac a drugi dostala po 19 takze kolacje wigilijna robilam i jadlam w biegu i na zmiane z mezem... A 25tego grudnia juz nie miala kolki, Bog wysluchal naszych prosb;-) no ale to juz byl trzeci tydzien podawania mleka hipoalergicznego i w koncu ja przestalo bolec.
Dzieci spia a ja ide odpoczywac, obiad mam zrobiony, takze relaksik mi sie nalezy.
Dzieci spia a ja ide odpoczywac, obiad mam zrobiony, takze relaksik mi sie nalezy.
ankka a jak robisz ten mus czekoladowy? bo brzmi pysznie :-)
Fiolka ja bym się skłąniała ku wizycie u lekarza, może idźcie do innego pediatry i porównajcie czy powie Wam to samo
ja bym zrobiła tak jak pisze neska i nagrała jego zachowanie bo często tłumacząc coś drugiej osobie ona może to inaczej zrozumieć itp.
ja słoiczków nie podawałam Julce i Wojtkowi też nie zamierzam, szczerze mówiąc to głównie ze względów ekonomicznych, a poza tym wiem co podaję robiąc sama, oczywiście nie żeby wogóle, czasem na szybko lub jak gdzieś jechaliśmy, ale to sporadycznie
nie wiem czy to zbieg okoliczności czy co, ale widzę że Wojtuś zaczął częściej rozkładać dłonie, już nie ma ciągle tak zaciśniętych dłoni, no i chwyta zabawki które leżą z boku bo dotychczas tylko to co było przed nim:-) może to nie zasługa tej rehabilitacji ale jak sobie mówię że to dzięki ćwiczeniom to łatwiej mi to robić :-) no i dziś podczas ćwiczeń nie było płaczu a poprzez stęki było widać próby uśmiechów do mamusi
Fiolka ja bym się skłąniała ku wizycie u lekarza, może idźcie do innego pediatry i porównajcie czy powie Wam to samo
ja bym zrobiła tak jak pisze neska i nagrała jego zachowanie bo często tłumacząc coś drugiej osobie ona może to inaczej zrozumieć itp.
ja słoiczków nie podawałam Julce i Wojtkowi też nie zamierzam, szczerze mówiąc to głównie ze względów ekonomicznych, a poza tym wiem co podaję robiąc sama, oczywiście nie żeby wogóle, czasem na szybko lub jak gdzieś jechaliśmy, ale to sporadycznie
nie wiem czy to zbieg okoliczności czy co, ale widzę że Wojtuś zaczął częściej rozkładać dłonie, już nie ma ciągle tak zaciśniętych dłoni, no i chwyta zabawki które leżą z boku bo dotychczas tylko to co było przed nim:-) może to nie zasługa tej rehabilitacji ale jak sobie mówię że to dzięki ćwiczeniom to łatwiej mi to robić :-) no i dziś podczas ćwiczeń nie było płaczu a poprzez stęki było widać próby uśmiechów do mamusi
Ania_789
Mama uroczych córeczek;-)
Witajcie.
Lili zdrowka dla Alana :-)
Fiolka ja tez bym poszla do innego pediatry. Mi sama polozna mowila jak nam Lena cyrki urzadzala w tych pierwszych tygodniach, zeby sprobowac suszarki. Wiec Wasza raczej jakas niedouczona. Poza tym jak dziecko cos zainteresuje i soe nie akupia na bolu to woadpmo, ze automatycznie zaczyna przestawac plakac. Tak jak z dproslym. Jak nie myslisz to nie boli albo nie boli az tak.
Kasiu super, ze postepy widzisz :-)
Ja starszej sloiczkow nie dawalam bo nimi plula za to teraz aie doczekac nie moze az Lena sie naje i co xhwile pyta czy Lena juz pojadla jak ja karmie
a musze pochwalic moja zolze starsza, ze dzis dokanczala deserek po Lenie i jak tylkoo uslyszala ze.Lenie cos nie tak to sama zaczela ja karmic :-) i nawer lelpiej kej to wyszlo niz wczoraj babce
Lili zdrowka dla Alana :-)
Fiolka ja tez bym poszla do innego pediatry. Mi sama polozna mowila jak nam Lena cyrki urzadzala w tych pierwszych tygodniach, zeby sprobowac suszarki. Wiec Wasza raczej jakas niedouczona. Poza tym jak dziecko cos zainteresuje i soe nie akupia na bolu to woadpmo, ze automatycznie zaczyna przestawac plakac. Tak jak z dproslym. Jak nie myslisz to nie boli albo nie boli az tak.
Kasiu super, ze postepy widzisz :-)
Ja starszej sloiczkow nie dawalam bo nimi plula za to teraz aie doczekac nie moze az Lena sie naje i co xhwile pyta czy Lena juz pojadla jak ja karmie
a musze pochwalic moja zolze starsza, ze dzis dokanczala deserek po Lenie i jak tylkoo uslyszala ze.Lenie cos nie tak to sama zaczela ja karmic :-) i nawer lelpiej kej to wyszlo niz wczoraj babce
Kasia_s przyznaję bez bicia, że z musem czekoladowym idę na łatwiznę. Kupuję taki: Dr. Oetker Desery świata Mousse czekoladowy - Desery - Opinie.e-commerce.pl - Dr. Oetker Desery świata Mousse czekoladowy
My już po odwiedzinach, Marta drzemie na tacie przed kąpielą, a ja poluję na aukcjach na bodziaki
My już po odwiedzinach, Marta drzemie na tacie przed kąpielą, a ja poluję na aukcjach na bodziaki
Aurelka.
kasia_s - Moja Zuzia też już ma łapki otwarte. Ale za zabawkę leżącą obok nie łapie, a jak jej się da do rączki to trzyma i nawet nieudolnie próbuje pchać do buźki.
Koniec rozwożenia zaproszeń, w końcu!
Jutro spróbuję zrobić Twoje ciasto bounty wiolka. Trzymajcie kciuki żeby wyszło. Pierwszy raz będę robić sama cokolwiek. Jak mi nie wyjdzie i będzie niedobre to będzie mi strasznie smutno. :-(
Koniec rozwożenia zaproszeń, w końcu!
Jutro spróbuję zrobić Twoje ciasto bounty wiolka. Trzymajcie kciuki żeby wyszło. Pierwszy raz będę robić sama cokolwiek. Jak mi nie wyjdzie i będzie niedobre to będzie mi strasznie smutno. :-(
reklama
Fiolka_130
beznadzieja dzwonie do tego lekarza bo już nie mamy siły :-( najgorsze że on coraz bardziej agresywny im starszy dosłownie warczy pcha całą pięść do buzi aż dziwie się że nie ma odruchu wymiotnego
Bylismy na spacerze jak zwykle po ok 30-40 min snu twardego wrzask i złość w domu jak go wyciągłam z gondoli od razu cisza.
Ale dziś cały dzień bez humoru teraz w chuście śpi/
Bylismy na spacerze jak zwykle po ok 30-40 min snu twardego wrzask i złość w domu jak go wyciągłam z gondoli od razu cisza.
Ale dziś cały dzień bez humoru teraz w chuście śpi/