reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuski grudniowe

Aurelka niezla z niej kombinatorka :-D A nie masz ochraniacza na lozeczko? Nasz malu jeszcze sie tak nie kreci w lozeczku, ale za to musialam go przebierac kolo 3 bo maz go wczoraj kapal i zalozyl mu same spiochy na pampka bez body, tzn pajacyka, ale one troche glupio uszyte ze cala szyje,dekolt i ramionko mial gole jak sie ruszal w lozeczku, no i przez to chlodny byl.
Noc niezla, nie dalam mu tyle spac w dzien to ladnie spal w nocy, teraz spiewa do karuzelki. Jaki on jest slodki z tym spiewem:-D nie pamietam, zeby cora tak robila,ale oni sie z rana fajnie porozumiewaja, Mati spiewa a ona z drugiego pokoju tez po swojemu nawija. Czekam az zacznie wreszcie mowic ta moja krolewna...czasami mamy wrazenie ze ona wie jak cos powiedziec tylko sie wstydzi:sorry2: jak mowie powiedz mama to ona spuszcza glowe i sie usmiecha...w koncu powie mam nadzieje..;-)

reklama
Aurelka niezla z niej kombinatorka :-D A nie masz ochraniacza na lozeczko?

Mam, ale tylko na górę. Bo jak miałam 'po bokach' to karuzelka haczyła i się nie kręciła. :-p A jak już ją kładę to najzwyczajniej w świecie zapominam poprawić ten ochraniacz. Ale teraz mam nauczkę, że muszę o tym pamiętać. :tak: :-p

Mam do oddania kupon rabatowy na zakupy w rossmanie (na wszystkie rzeczy nivea baby) musisz zrobić zakupy za 100 zł, to masz 20 % rabatu. Kupon ważny do maja. Chętna jakaś ?

hej mamuśki :-)

wiolka a to ciasto toffi to inaczej 3bit? bo jak nie to ja poproszę przepis;-) w sumie to jak będziesz miała chwilkę i chęci to możesz wrzucić jakieś fajne przepisy na ciacha - teraz się przydadzą, bo święta za pasem :-p
aurelka moja córa też miała taki okres że się tak wierciła w łóżeczku, że budziła się w poprzek :-D
basia napewno powie, a jaka t będzie wzruszająca chwila :tak:

nasza mała tak między 2 a 3 budzi się na jedzenie - tzn wierci się w łóżeczku to zawsze biorę ją na jedzenie, odkładam do łóżeczka i zasypia, no i tak się zastanawiam czy nie spróbować jej przetrzymać - może uda się jej zasnąć bez jedzonka, wtedy może by się przyzwyczaiła i spała całą noc :confused:
za oknem znowu szaro, buro i ponuro, ale chyba nie zrezygnuję ze spaceru - tylko, że jak sobie pomyślę o tym płaczu przy ubieraniu to aż mnie skręca - ona tak nie lubi jak jej się coś przez głowę/na głowę i ogólnie na górę zakłada, a kiedyś tak nie miała. pamiętam, że jak mój brat był to jego córa przy ubieraniu płakała (ale tylko kombinezonu) to się cieszyłam, że nasza nie płacze to teraz mam...:dry:

Adgama moja corka bardzo plakala przy przekladaniu czegos przez glowe, jak jej body zakladalam to wyginala sie w tyl jakby oddychac nie mogla, w sumie do tej pory nie lubi jak jej przez glowe cos zakladam. Przynajmniej taz sama czapke zaklada, buty tez, kapcie takze jest ok:-D a Mateuszek nie placze, nawet jak go na dwor ubieramy, jedynie gdy robimy to jak jest juz baaardzo zmeczony i poprostu wkurza sie ze mu przeszkadzamy.

Mateusz dzis mi znow osikal lozko....kurde mamy tak malo miejsca w tej naszej sypialni, ze jak lezy na przewijaku i idzie fontanna to prosto na nasze lozko, no i dzis musialam zaprac...zwlaszcza, ze to nie nasze...:dry:

elak jak ja kocham kraków....:happy2: marzyłam żeby tam mieszkać i nawet mieszkałam przez miesiac luty 2010 ale niestety nie znaleźliśmy pracy z m i wróciliśmy na swoje śmieci. studiowałam w krk, powiedziałam sobie: albo sie dostane do krakowa albo wezme łopatę i pójdę rowy kopać :p i sie dostałam... tęsknię za rynkiem i nocnymi widokami z 15 piętra akdemika (nocowałam na ostatnim roku u koleznaki w akedmiku bo zaoocznie studiowałam), tęsknię za azorami, wolą justowską zoo i miasteczkiem agh... ah romarzyłam się...:cool:

Dzień dobry witamy sie z tego powodu ze Nastka w domu w tym tyg to pospałysmy do 9:-)teraz siedzi mi Julita na kolanach i sie inhaluje,tak sie jej podoba ze rączką maske trzyma:-D Adgama podobne ale to nie jest to samo ciasto co 3 bit;-)gdzie przepisy wrzucić tutaj czy na grudniówkach w kuchni?:sorry2: Elak nam pomaga bo widze ze obie mniej kaszla ikatar maja mniejszy mamy taki nebulizator INHALATOR DIAGNOSTIC ECONSTELLATION - porównaj ceny - NOKAUT.pl do niego dostaliśmy własnie mgiełke solankowa i naklejki na niego dla dzieci.Póki co jestesmy zadowoleni:tak:takze polecam u nas w aptece 99zł m zapłacił.Julita podczas inhalacji w końcu usnęła Naska jak była mała to graniczyło z cudem jej zrobić inhalacje tak płakała krzyczała jagby ja ze skóry obdzierali:confused2:przynajmniej mała tak nie ma.Dzwoniłam dzis do nas do dentysty na nfz termin na czerwiec :wściekła/y: a PRYWATRNIE NA MAJ :wściekła/y:popi*****leni sa tyle czasu prywatnie i czekać:angry: Co do krk to mieszkam niecałe 30 km od niego i lubie tam jeździć ale nie chciałabym tam mieszkać nie przyzwyczaiłabym sie chyba mieszkać w mieście:dry:

Hej

Podczytuje was ale nie mam za bardzo kiedy się rozpisać.
Jutro znowu do pracy. Wszystko pozapominalam I ciezko się wdrożyć ale fajnie było spotkać się ze znajomymi. Mały śpi mi na kolanach i się śmieje przez sen.

W żłobku też ok. we wtorki będzie pięć godzin a w środę po trzech godzinach odbierze go teściowa. Niby ok ale ja do nikogo nie mam zaufania im w moim odczuciu my z małym to jednak duet najlepszy jak by nie było.

A wy tuo ciastach aż mi się chcę. Ah jak mi się chce dobrego ciasta ale ja nie umiem piec prócz jednego letniego ciacha. Moj M piecze babki.

Pozdrawiam

Hej.
My też często jeździmy do Krakowa na spacerek :-p
jak ja Was czytam to kuje mnie lekka zazdrość :dry: ja nie wiem co to spokojna noc..,

Najgorsze jest to że Wiktor zaczął płakać w kąpieli i się nie da :-(
D. go usypiał bo nie chciał do łóżeczka od razu. W nocy jakoś obudził się koło 2 a ja zaś nie miałam siły normalnie karmić dałam mu na leżąco jeszcze musiałam pampersa przebrać bo kupa więc znów mu dałam aby zasnął i ja też padłam w w sumie spał ze mną bo D. w pokoju obok.
Rano też się z nim położyłam o spał od 9 do 12 teraz chusta.
Ja nie wiem czy dobrze robię, D. się ciągle wkurza bo on chce aby Wiki spał w łóżeczku i żeby go nauczyć.
Ale próbowaliśmy już nie raz to wrzeszczał po 2 godziny nim usnął i to na krótko a tak śpi po 2 godziny ale znów z wyjściami problem jak np. do rodziców bo nie będzie umiał zasnąć bez chusty cyca ja już nie wiem.
Jestem za słaba wolę mu dać pierś i żeby tylko nie krzyczał a on też już nieźle to wymusza....:dry:

Witam,
ja już po spacerku, u nas piękne słońce i 3 stopnie także 2godzinny spacerek zaliczony :tak: mały spał pięknie cały czas chyba mu się podobało :-D podejrzewam że jakbym chodziła pół dnia to tez by mu nie przeszkadzało tak więc czekam z niecierpliwością na piękne ciepłe słoneczne dni. Teraz młody leży na macie i sobie gada do zabawek :)

Muszę się pochwalić że kończymy dziś 3 miesiące :cool2:

Dziewczyny fajnie że pieczecie ciasta ja też bym chciała ale jakoś nie czuje się dobrze w kuchni, w ogóle nie lubie gotować piec, chociaż mój mąż mówi że przez całą ciążę robiłam takie pyszne obiady - człowiek miał kupe czasu nigdzie się nie śpieszył to i miał czas robić dobre rzeczy teraz to oby szybciej coś upichcić :-)

reklama
Didior wiadomo ze mama najpewniej czuje sie kiedy ma swoje dzieciątko przy sobie:-)fajnie ze dobrze sie czujesz popowrocie do pracy:tak: Fiolka kiedy idziecie do lekarza z małym? Aisha gratuluje 3 mcy moja krupcia tez lubi być na podwórku chyba wszystkie dzieci lubia świeże powietrze

Ostatnia edycja:
Do góry