reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Aurelka niezla z niej kombinatorka :-D A nie masz ochraniacza na lozeczko? Nasz malu jeszcze sie tak nie kreci w lozeczku, ale za to musialam go przebierac kolo 3 bo maz go wczoraj kapal i zalozyl mu same spiochy na pampka bez body, tzn pajacyka, ale one troche glupio uszyte ze cala szyje,dekolt i ramionko mial gole jak sie ruszal w lozeczku, no i przez to chlodny byl.
Noc niezla, nie dalam mu tyle spac w dzien to ladnie spal w nocy, teraz spiewa do karuzelki. Jaki on jest slodki z tym spiewem:-D nie pamietam, zeby cora tak robila,ale oni sie z rana fajnie porozumiewaja, Mati spiewa a ona z drugiego pokoju tez po swojemu nawija. Czekam az zacznie wreszcie mowic ta moja krolewna...czasami mamy wrazenie ze ona wie jak cos powiedziec tylko sie wstydzi:sorry2: jak mowie powiedz mama to ona spuszcza glowe i sie usmiecha...w koncu powie mam nadzieje..;-)

reklama
Aurelka niezla z niej kombinatorka :-D A nie masz ochraniacza na lozeczko?

Mam, ale tylko na górę. Bo jak miałam 'po bokach' to karuzelka haczyła i się nie kręciła. :-p A jak już ją kładę to najzwyczajniej w świecie zapominam poprawić ten ochraniacz. Ale teraz mam nauczkę, że muszę o tym pamiętać. :tak: :-p

Mam do oddania kupon rabatowy na zakupy w rossmanie (na wszystkie rzeczy nivea baby) musisz zrobić zakupy za 100 zł, to masz 20 % rabatu. Kupon ważny do maja. Chętna jakaś ?

hej mamuśki :-)

wiolka a to ciasto toffi to inaczej 3bit? bo jak nie to ja poproszę przepis;-) w sumie to jak będziesz miała chwilkę i chęci to możesz wrzucić jakieś fajne przepisy na ciacha - teraz się przydadzą, bo święta za pasem :-p
aurelka moja córa też miała taki okres że się tak wierciła w łóżeczku, że budziła się w poprzek :-D
basia napewno powie, a jaka t będzie wzruszająca chwila :tak:

nasza mała tak między 2 a 3 budzi się na jedzenie - tzn wierci się w łóżeczku to zawsze biorę ją na jedzenie, odkładam do łóżeczka i zasypia, no i tak się zastanawiam czy nie spróbować jej przetrzymać - może uda się jej zasnąć bez jedzonka, wtedy może by się przyzwyczaiła i spała całą noc :confused:
za oknem znowu szaro, buro i ponuro, ale chyba nie zrezygnuję ze spaceru - tylko, że jak sobie pomyślę o tym płaczu przy ubieraniu to aż mnie skręca - ona tak nie lubi jak jej się coś przez głowę/na głowę i ogólnie na górę zakłada, a kiedyś tak nie miała. pamiętam, że jak mój brat był to jego córa przy ubieraniu płakała (ale tylko kombinezonu) to się cieszyłam, że nasza nie płacze to teraz mam...:dry:

Adgama moja corka bardzo plakala przy przekladaniu czegos przez glowe, jak jej body zakladalam to wyginala sie w tyl jakby oddychac nie mogla, w sumie do tej pory nie lubi jak jej przez glowe cos zakladam. Przynajmniej taz sama czapke zaklada, buty tez, kapcie takze jest ok:-D a Mateuszek nie placze, nawet jak go na dwor ubieramy, jedynie gdy robimy to jak jest juz baaardzo zmeczony i poprostu wkurza sie ze mu przeszkadzamy.

Mateusz dzis mi znow osikal lozko....kurde mamy tak malo miejsca w tej naszej sypialni, ze jak lezy na przewijaku i idzie fontanna to prosto na nasze lozko, no i dzis musialam zaprac...zwlaszcza, ze to nie nasze...:dry:

elak jak ja kocham kraków....:happy2: marzyłam żeby tam mieszkać i nawet mieszkałam przez miesiac luty 2010 ale niestety nie znaleźliśmy pracy z m i wróciliśmy na swoje śmieci. studiowałam w krk, powiedziałam sobie: albo sie dostane do krakowa albo wezme łopatę i pójdę rowy kopać :p i sie dostałam... tęsknię za rynkiem i nocnymi widokami z 15 piętra akdemika (nocowałam na ostatnim roku u koleznaki w akedmiku bo zaoocznie studiowałam), tęsknię za azorami, wolą justowską zoo i miasteczkiem agh... ah romarzyłam się...:cool:

Dzień dobry witamy sie z tego powodu ze Nastka w domu w tym tyg to pospałysmy do 9:-)teraz siedzi mi Julita na kolanach i sie inhaluje,tak sie jej podoba ze rączką maske trzyma:-D Adgama podobne ale to nie jest to samo ciasto co 3 bit;-)gdzie przepisy wrzucić tutaj czy na grudniówkach w kuchni?:sorry2: Elak nam pomaga bo widze ze obie mniej kaszla ikatar maja mniejszy mamy taki nebulizator INHALATOR DIAGNOSTIC ECONSTELLATION - porównaj ceny - NOKAUT.pl do niego dostaliśmy własnie mgiełke solankowa i naklejki na niego dla dzieci.Póki co jestesmy zadowoleni:tak:takze polecam u nas w aptece 99zł m zapłacił.Julita podczas inhalacji w końcu usnęła Naska jak była mała to graniczyło z cudem jej zrobić inhalacje tak płakała krzyczała jagby ja ze skóry obdzierali:confused2:przynajmniej mała tak nie ma.Dzwoniłam dzis do nas do dentysty na nfz termin na czerwiec :wściekła/y: a PRYWATRNIE NA MAJ :wściekła/y:popi*****leni sa tyle czasu prywatnie i czekać:angry: Co do krk to mieszkam niecałe 30 km od niego i lubie tam jeździć ale nie chciałabym tam mieszkać nie przyzwyczaiłabym sie chyba mieszkać w mieście:dry:

Hej

Podczytuje was ale nie mam za bardzo kiedy się rozpisać.
Jutro znowu do pracy. Wszystko pozapominalam I ciezko się wdrożyć ale fajnie było spotkać się ze znajomymi. Mały śpi mi na kolanach i się śmieje przez sen.

W żłobku też ok. we wtorki będzie pięć godzin a w środę po trzech godzinach odbierze go teściowa. Niby ok ale ja do nikogo nie mam zaufania im w moim odczuciu my z małym to jednak duet najlepszy jak by nie było.

A wy tuo ciastach aż mi się chcę. Ah jak mi się chce dobrego ciasta ale ja nie umiem piec prócz jednego letniego ciacha. Moj M piecze babki.

Pozdrawiam

Hej.
My też często jeździmy do Krakowa na spacerek :-p
jak ja Was czytam to kuje mnie lekka zazdrość :dry: ja nie wiem co to spokojna noc..,

Najgorsze jest to że Wiktor zaczął płakać w kąpieli i się nie da :-(
D. go usypiał bo nie chciał do łóżeczka od razu. W nocy jakoś obudził się koło 2 a ja zaś nie miałam siły normalnie karmić dałam mu na leżąco jeszcze musiałam pampersa przebrać bo kupa więc znów mu dałam aby zasnął i ja też padłam w w sumie spał ze mną bo D. w pokoju obok.
Rano też się z nim położyłam o spał od 9 do 12 teraz chusta.
Ja nie wiem czy dobrze robię, D. się ciągle wkurza bo on chce aby Wiki spał w łóżeczku i żeby go nauczyć.
Ale próbowaliśmy już nie raz to wrzeszczał po 2 godziny nim usnął i to na krótko a tak śpi po 2 godziny ale znów z wyjściami problem jak np. do rodziców bo nie będzie umiał zasnąć bez chusty cyca ja już nie wiem.
Jestem za słaba wolę mu dać pierś i żeby tylko nie krzyczał a on też już nieźle to wymusza....:dry:

Witam,
ja już po spacerku, u nas piękne słońce i 3 stopnie także 2godzinny spacerek zaliczony :tak: mały spał pięknie cały czas chyba mu się podobało :-D podejrzewam że jakbym chodziła pół dnia to tez by mu nie przeszkadzało tak więc czekam z niecierpliwością na piękne ciepłe słoneczne dni. Teraz młody leży na macie i sobie gada do zabawek :)

Muszę się pochwalić że kończymy dziś 3 miesiące :cool2:

Dziewczyny fajnie że pieczecie ciasta ja też bym chciała ale jakoś nie czuje się dobrze w kuchni, w ogóle nie lubie gotować piec, chociaż mój mąż mówi że przez całą ciążę robiłam takie pyszne obiady - człowiek miał kupe czasu nigdzie się nie śpieszył to i miał czas robić dobre rzeczy teraz to oby szybciej coś upichcić :-)

reklama
Didior wiadomo ze mama najpewniej czuje sie kiedy ma swoje dzieciątko przy sobie:-)fajnie ze dobrze sie czujesz popowrocie do pracy:tak: Fiolka kiedy idziecie do lekarza z małym? Aisha gratuluje 3 mcy moja krupcia tez lubi być na podwórku chyba wszystkie dzieci lubia świeże powietrze

Ostatnia edycja:
Do góry