reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Neska o, a co dolega małemu? Chodzi o to wyginanie w C.
Kurcze że mogło to się wydarzyć przy porodzie :/ dobrze że trafiliście na dobra babkę ;)

Madlen no to niezła ta baba :/ trzeba było wziąć Antosia na ręce jak ona papiery wypełniała,
ciekawe co mój będzie wyczyniał na szczepieniu i ciekawe kiedy to nastąpi :baffled:

Oooo zlot serio :-pja na większość nie mogłam jechać bo organizowali gdzieś na północy lub w centrum a ja biedna z dołu Polski :sorry2:ale Zakopane super

reklama
4madlen to daj znać jak poczytasz, a jeszcze chętniej to bym pożyczyła do wczytania się :-)

Mama nam właśnie pojechała, także koniec wrażeń. Marysia super się zachowywała, grzeczna, spokojna, choć ze dwa razy u babci się rozwrzeszczała nie wiemy czemu :confused:
Dziś byliśmy na zakupach w galerii, musieliśmy kawał dojść, przespała obie strony ale w sklepach się obudziła i zaczęła szaleć ze smoczkiem, tzn. wyrwała go sobie i zaczęła nim machać, a że na tasiemce to machała wszystkim na raz :-D babcia jej kupiła takiego pluszaka, co cały płaski jest i głowę ma tylko "zwierzęcą", taki lewek, więc jako że to "szmatka" to łatwo jej go chwycić i ściskać, cuda z nim wyprawia :-D i kupiłam jej taki dresik na 86 (spodenki można bez problemu podwinąć, a już w 68 chodzi i niektóre rzeczy na styk :szok:) różowy bluza z kapturkiem przez głowę wkładana i spodenki, myślę że na póżną wiosnę/lato będzie mieć w sam raz, całe 19 zł na wyprzedaży.

Kurczę, muszę coś z włosami zrobić, strasznie mi się sypią ostatnio :baffled: nie wiem czy wyczekam do wyjazdu do Radomia, bo to jeszcze miesiąc... :dry: Ale przed chrztem bezpośrednio trochę się boję iść do fryzjera, nie mam zaufania do nikogo :-p przynajmniej kreację już mam obmyśloną, także tyle dobrego :cool2:

tylko mi się wydaje że to będzie dość się gryzło z Tracy Hogg, więc nie wiem czy będziesz chciała poczytać
przeczytałam, fajne oczywiście w pełni się z tym zgadzam :tak:nie wiem gdzie czytałyście że w książce T.H jest przeciwna noszeniu dzieci i jest za "zimnym chowem" :sorry2:

4madlen biedny Antoś, dobrze że potem zasnął sobie;-)
viev łykasz witaminki dla karmiących?
Dzieci śpią , a my siedzimy z teściami. Buszuję po allegro szukam ciuszków.

nathani łykam właśnie, całą ciążę łykałam i teraz łykam, i tak jak w ciązy i skóra i włosy super. tak teraz mam wysypane ramiona jak za podlotka i włosy mi lecą :baffled:

Mery śpi już od 20 z minutami, ja z kolei na allegro poszukuję łóżeczka turystycznego, przyda się nam na ten wyjazd i na wakacje najbardziej, wakacje na wsi to by można jej było na dworek wystawiać bezpiecznie

Jezu, ten katar mnie zabije. Ide jutro na kontrole po antybiotyku, i Zuzię biorę, bo aż się biedna dławi katarem..

Jutro też wybieram się w końcu szukać sukni ślubnej, aleee będę przymieeerzać! :-D:-D

Witam się :)
Olinek też zakatarzony nie jakoś tragicZnie ale mamy kropelki robione i nosek trzeba czyścić przy czym jest darcia co niemiara ale poza tym wszystko ok.
Mamy do tego baaardzo ciężkie dni bo przechodzimyu skok 12 tyg. jak nic! Ledwo się snuję po prostu, nie pytajcie ile razy miałam ochotę go wystawić za okno :no: masakra po prostu, to już nie na moje siły chyba:baffled:

cinamona matko jak ja Ci zazdroszczę tej Hiszpanii kochana:sorry2:nawet w zimne dni bez ogrzewania;-);-)

Na poprawe laktacji kupiłam wczoraj takie tabletki homeopatyczne riccinuss comunis czy jakos tak, nie wiem czy p[omocne bo dopiero zaczełam brać, co prawda nie chcę wracac już do karmienia cycem całkowicie ale choć w jakiejś części utrzymać tą laktację by choć ze dwa karmienia miał z piersi - tzn bardziej odciągnięte bo on jak głodny do już się przysysać cwaniak nie chce tylko butle ewentualnie do przytulenia na półśpiocha pierś jest.
Wczoraj go zważyłam na wadze w przychodni ale już w ciuchach i pampie i było 5530 więc mniemam że ok 5400 jest czyli kolejne ponad 300g w 1,5 tyg ale nadal drobniutki nawet lekarka mówiła - długi a szczupły:tak:

Aurelka zdrówka!!!! matko suknia ślubna! pieknie:-).......eech kiedy to było...10 lat w tym roku u mnie stuknie w sierpniu:baffled: A tak poza tym - miałam Ci pisać że masz przepiękne imię!!! Ja miałam przy córci chęc na Aurelkę ale wydawało mi się takie ciut "egzotyczne" ale teraz juz słyszę coraz więcej o Aurelkach:tak:

Witam :-D
Aurelka gratuluje zdanych egzaminów :-)
Viv 86 powiadasz? Wątpie, żeby było na wiosne :-p Dzieciaczki po pół roku wolniej rosną :-) Nasza Laura w 86 chodziła dopiero po roczku :-) A dresik faktycznie się 'udal' jak za 19 zeta :-)
Ide przebrać Małą, ubrac starszą i siebie i 'ruszamy' załatwiać....

reklama
Witam z rana
jeszcze w wyrku leze. Mala o 7.45 otworzyla oczy i wygladalo na to ze juz koniec spania ale dalam smoka i usnela jeszcze ale za to ja juz nie moge zasnac. Jednak leze sobie w cieplym lozeczku bo w domu lodowka.

Sarka nie masz co zazdroscic, bo zima w zimne dni czy noce nie ma czego. Dom bez ogrzewania i temperatura w nim ok 16-17 stopni i nie ma za bardzo czym ogrzac. Na szczescie takich bardzo zimnych dni nie ma duzo ale jak juz sa to daja w kosc.

Aurelka gratulacje za zdane egzaminy, pewnie nie bylo latwo przy malym dziecku.

Mam pytanko do dziewczyn ktorym w ciazy zrobila sie na brzuchu ta ciemna podluzna kreska. Juz wam zeszla? Bo ja jeszcze mam i sie zastanawiam kiedy zejdzie.

Do góry