reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Hej. Przymierzam się do skrobnięcia i mam nadzieję, że mały mi za szybko nie przeszkodzi :sorry2:
Pośmiałam się troszkę z tych zabobonów, bo też nie wierzę w takie rzeczy :blink: Ale bez urazy :tak:
Aurelka gratulacje z pozostania na liście słuchaczy :-)
Clodi współczuję. Oby w końcu tomograf pokazał przyczynę :sorry2:
No i dobrze adgama :tak: Do odważnych świat należy, a ty po wizycie zaczniesz głębiej oddychać :-)
Fiolka oby więcej takich spokojnych chwil u was było :tak:
Cinamona:dry: no mnie też widać tą ciemną krechę :dry: Moja jeszcze lekko opalona, bo przecież się plażowałam z brzuchem :sorry2:
Mały głodomor się budzi. Miłego dnia wam :tak:

reklama
Witajcie! Porannie. Ja ledwo zyje, ale dam rade. Dzis odwiedzi mnie kolezanka :-D wreszcie ktos przyjdzie hehhe.
Dzieci oporzadzone, nakarmione, jeszcze tylko ja w pizamie:-)
Vivienne moja Maja ma prawie 16 mcy a teraz nosi 86 rozmiar.
Aurelka gratuluje zdanych egzaminow inpodziwiam za wytrwalosc!
Cinamona u mnie tez jest ta krecha, z corka mialam dosc szybko i zeszla jakos 4-5 mcy po porodzie. Z synem mialam nadzieje, ze nie bedzie, ale dostalam pod sam koniec ciazy i jeszcze mam taka blada.
Ania_789 powodzenia w zalatwianiu spraw.
Fiolka o byscie wreszcie zaznali spokojnego rodzicielstwa, oby wasz synus dal wam troszke odsapnac. Mowi sie, ze te pierwsze 100 dni po porodzie sa najgorsze to jak 4 trymestr. Juz niedlugo bedzie tylko lepiej, ale za to dojda kolejne problemy jak zabki i inne hehehe, to cie pocieszylam.
Clodi mam nadzieje, ze znajdziecie przyczyne. Wspolczuje, mam tylko pytanie skoro te badanie uszu nie wychodzi to jest podejrzenie, ze moze byc gluchy tak? A reaguje na Ciebie? Jak mowisz do niego?

Narazie musze konczyc bo dzieciaczki sie domagaja uwagi :-) do pozniej.

Właśnie zastanawiałam się jaki jej rozmiar wziąć, ale to 86 wcale nie jakieś duże, a można fajnie rękawki i nogawki wywinąć, pod spodem ładne wzorki, więc jak się wywija to w sam raz pasują. A jak teraz będzie za duże to założy niebawem, tak czy inaczej wydawało mi się calkiem okazyjnie :sorry2:

Mała obudziła się po 6 na wielką kupę :baffled: potem usnęła dopiero po 8, także ja dziś nie bardzo wyspana. Czekam na to słońce, o którym wszyscy już mówią a u nas szału nie ma :dry:

Idziemy zmieniać pieluchę i moze w końcu uda mi się wejść pod prysznic.

hej mamuśki :-)

naty a w jaki sposób macie upilnować by był w lini prostej? tylko poprzez zastosowanie tej poduszki?
fiolka oczywiście więcej takich dni tobie życzę ;-)
4madlen i jak noc po szczepieniu?
cinamona ja też jeszcze mam tą ciemną kreskę i tez ostatnio się zastanawiałam kiedy zniknie :baffled:
vivienne dresik faktycznie po okazyjnej cenie, a jak nie ubierze teraz na wiosnę to zawsze później wynosi ;-)

u nas dziś znowu za oknem pięknie, ale był u mnie tata i mówił, że zimno jest a dodatkowo wiatr potęguje uczucie chłodu, więc tylko tak ładnie to wygląda. ale i tak najważniejsze, że świeci słonko :-) od razu lepiej się wstaje :tak:

edit:
czy wasze dzieci też non stop biorą palce/piąstki do buzi? bo moja to ostatnio non stop je w buzi trzyma - tita wypluwa i bierze palce/piąstki

Ostatnia edycja:
cinamono u mnie też kreche widać, mojej szwagierce dopiero po pół roku zniknęła
Basia no właśnie głuchy raczej nie jest bo reaguje, a już w szpitalu położna mówiła że badanie nie wychodzi bo są jakieś zakłócenia w nosku, myślała że to jeszcze wody płodowe no ale widocznie nie bo po wyjściu ze szpitala zaczął mu się katarek robić i ma do tej pory :dry:, katar jest tak gęsty że w ogóle z noska nie wypływa, tylko wszystko leci w gardło, od 2 dni tak juz paskudnie kaszle że aż strach, zaczęłam na noc brać go do siebie do łóżka po się dusi tą flegmą :-(

adgama Antoś piąstki wpycha non stop - na zmianę z grzechotką a noc potworna, ledwo widzę... oczywiście tak jak przewidziałam: ja nie zdążyłam zasnąć a Antoś się już obudził przed północą na jedzenie. Później budził się 2 razy co godzinę później 2 razy co 2 godziny i w efekcie o 7 odechciało mu sie spać, jeszcze się zasikał więc musiałam z nim szybko wstawać coby się nie zaziębił i tym samym nawet nie poleżakowaliśmy rano... ale męczył się już na kupkę od wczoraj bo po poniedziałkowej biegunce nie robil i teraz walnął taką że mu wyszła na plecy z pampka. musze mu pomagać przy tych kupkach jeszcze. Jak widzę że stęka a nie leci to nóżki dociskamy do brzuszka na przemian z masowaniem i leci z dociśniętymi nogami... no ale dobrze że w ogóle udaje mi się mu pomóc :)

zapomniałam Wam powiedzieć że mam 8 kilo Antka w domu :) no wpisane 7800 ale to już jak 8... w dodatku lekarz powiedziałą żebym mu juz rozszerzała diete bo On potrzebuje już nowych smaków i na pewno pobudze mu tą pracę jelit tym... nie wiem co o tym myśleć bo wszedzie pisza ze dzieci karmione piersia po 5 miesiacu dopiero mogą... wiem że niektóre z Was już rozszerzają ale ja się waham tylko ze względu na ten brzuszek Antosia z którym od poczatku ma nieciekawie...

cinamona u mnie krecha pojawiła się na samiutenki koniec ciąży i teraz jest ale blada...

Antoś nabył nową umiejętność: wysuwa język, robi "pfff" albo "bbbbbb" opluwając się w koło i bawi go to niesamowicie :) w dodatku już fajnie chwyta zabawki ale najbardziej podoba mu się moja ręka jak go ubieram i moje włosy ;/

vivienne ja co prawda witamin nie brałąm już po ciąży ale teraz też zauważyłam że włosy to mi wypadają na potęgę a najgorsze jest to że znajduję je z reguły na Antosiu;/

a teraz się kimnę póki Antonio śpi...

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki. Mam chwilę . Jem owsiankę ;-) i klikam . Lenka ładnie spała, była już z teściami na spacerku a ja w tym czasie mogłam poćwiczyć. O właśnie reklamują got to dance to już dziś chyba leci?
adgama u nas to samo norma;-) raz ją przyłapałam jak trzymała kciuka w buźce u nas to rodzinne

Viv jak znajdziesz coś ciekawego daj znać bo my na wakacje musimy kupić turystyczne

Aurekka zdrówka i powodzenia w szukaniu sukni :)

Sarka trzymaj się :) oj znam ten ból ja przez ostatnie dwa miesiące miałam mało dobrych chwil głownie chciałam wyjść i nie wracać:zawstydzona/y:ale wierzę że teraz będzie lepiej

Cinamona ja dalej kreche mam:dry:

Basia hehe może swoje już przepłakał :-p

adgama mój non stop paluchy pcha do buzi nie mogę się doczekać jak zacznie bardziej świadomie to robić bo smoka nie lubi.
Juz widzę że zauważa rączki i ciągle ma je w górze ;) przy tym cały obśliniony

Clodi u nas było to samo. Nie dało się kataru ściągnąć zalegał i dostał takiego kaszlu że było podejrzenie zapalenia oskrzeli.
Na szczeście przechodzi a katar ściągamy "katarkiem"

Madlen wow pokaźna sztuka :tak:znam dużo koleżanek co już rozszerzały dietę wcześniej niż w 6 m.

Nie wiem co komu jeszcze.
My dziś na kontroli byliśmy, osłuchowo dalej czysto w sumie kataru już prawie nie ma, pozostał kaszel ale lekarka mówiła że może jeszcze być przez jakiś czas.
Nareszcie mamy mieć szczepienie pierwsze za tydzień.
A ja dalej nie wiem co z rotawirusami i pneumokokami :dry:

Nocka ok :tak:pobudka 2 razy. Za pierwszy od razu zasnął za drugim go D. musiał usypiać.
No i uwaga zaspaliśmy :-Dmieliśmy wstać o 7 a Wiki spał do 8 :tak:
Dziś coś szalał w wózku nawet spać nie chciał jak od lekarza szliśmy ale głodny był.
Teraz sobie śpi:-)

Witam,

U nas chyba kolejny skok rozwojowy za nami, ufff, Lenka już spokojniejsza, właśnie zasypia na hustawce, tatuś jej ostatnio sprawił, jak dla mnie bomba, jak jest marudna to ją wkładam i od razu się uspakaja, najbardziej to chyba jej się migające światełko podoba, usypia na niej w 5 minut, o już śpi, oczywiście z piąstką w buźce
U mnie też krecha pojawiła się na końcu ciąży i jeszcze jest i nawet zabardzo nie zbladła
Przyszły tydzień i bioderka i szczepionka, więc będą atrakcje
Idę prasować

reklama
4madlen 8 kilo :szok: podejrzewam że Marysia ma ok. 6500, ale następne szczepienie dopiero 21.03 także się dowiem co i jak. Ze 7 już pewnie będzie :-D
Marysia też tak prycha i pluje, mama nauczyła już dawno :cool2: wsuwa też gryzaczek i tą zabawkę szmaciankę, wygodnie się łapie, to ciągle ląduje w buzi i ssie. Też ma wszędzie moje kłaki, jak nie na ubranku to w paluszkach, ale najlepsze że nie tylko rączką mnie łapie ale i stopami :-D i spomiędzy paluszków ciągle jakiś włos mój dynda:zawstydzona/y: a jak ją noszę to albo zasysa mi koszulkę albo chustę, jak akurat w niej siedzi :rofl2: ale największą frajdę ma jak ją twarzą gilam po brzuszku, chichra się wtedy że hej :-D

Fiolka
ja przeglądam używki, ale co fajniejsze to aukcje i pewnie dojdą do za wielkich sum :baffled: z takich zwykłych podoba mi się Chicco Easy sleep, ale przeglądam dalej

Do góry