reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Nathani właśnie Linomag nam najbardziej poprzednio pomógł i dalej ją tylko wodą myłam i smarowałam tym i niestety wróciło i już to samo nie pomaga :-( Fajną nockę miałaś, oby takich przespanych jak najwięcej :tak:

reklama
Liwuś już chyba nie mają tych butelek, ja się zapisałam jakoś bliżej początku ale nie dostałam nic pocztą, więc chyba nie spełniłam wymagań :sorry2:

U nas nocka super, M. w końcu padła i spała do 5, potem karmienie i do 8. 30

Kiedy rozszerza się dietę malucha? Mi się zdaawało że dzieci "piersiowe" to ok. 6 mies., tak jest też w tym poradniku, a kuzynka 4 mies. już coś dostaje :confused:

nathani super i tylko na piersi - super, mój na samym cycu:happy2: to wisi pół nocy na mnie stad tez ta butelka.

Liwus mam ta butelke - mała kupiłam za 30 zł a duza w promocji za 29 wiec nie mało ale i tak najlepiej nam pasuja te aventowe starego typu, lepiej sie odpowietrzaja.

Anka pewnie zeby ta mascia zaszkodzic musiałabys wysmarowac dziecko tym grubo po sam czubek głowy:-D, ale na pewno nie w dozwolonych ilosciach takze bez obaw spróbuj:tak:

Aurelka zdrówka i polecam tantum verde - na mnie działa fajnie:tak: I co? jakie mleko małej dajesz? Ile Ci na raz zjada?

Liwuś już chyba nie mają tych butelek, ja się zapisałam jakoś bliżej początku ale nie dostałam nic pocztą, więc chyba nie spełniłam wymagań :sorry2:

U nas nocka super, M. w końcu padła i spała do 5, potem karmienie i do 8. 30

Kiedy rozszerza się dietę malucha? Mi się zdaawało że dzieci "piersiowe" to ok. 6 mies., tak jest też w tym poradniku, a kuzynka 4 mies. już coś dostaje :confused:

Ja wypełniłam zgłoszenie 11.02 a dostałam dzisiaj kurierem ...:-) Fajnie Rozalka ma prezent z okazji 2 m-cy bo w regulaminie nie ma adnotacji że muszę zwracać butelkę :happy2:

własnie! miałam pytac bo weszlismy od wczoraj w pampki nr.3 kupiłam Dada bo 2 -ki dadowe juz przymałe chc Pampers nr.2 jest ok bo sa dłuzsze no ale do czego zmierzam - czy komus tez tak te pieluchy smierdza???:baffled: takim jakby klejem czy co??? 1-ki i 2-ki nie waniały a te czdza na kilometr!

Witajcie, fajnie macie ze wasze dzieciaczki tak spia:-D moj Mati jest na butli a mimo to budzi sie co 2,5-3 h a czasami to i co 1,5 by chcial, ale wtedy pic mu daje bo kloc z niego juz na raz wsuwa 110 ml.
Ja dzis druga noc z rzedu niewyspana, bo maz zaczyczyl sobie spac z zona z wiadomego powodu:-) nie narzekam, ale kurna dzis ja mam wstawac do synka wiec trzecia sie nie wyspie....
Mati juz taki fajny sie robi, gaworzy duzo i smieje sie. Musze mu ubierac ciuchy na 62/68 taki juz duzy jest, spiochy to mu zakladam taki 3-6 miesiecy:-D
ja na osparzenia uzywam sudocrem. Linimag jak ma lekko, a wazelina smaruje synkowi pachwiny bo mu tam skorka schodzi, z tym ze nasz maly nie odpazyl sobie pupy jeszcze, a corka miala odparzona pierwszy raz jak skonczyla rok bo zmienilam jej husteczki z pampers sensitive na pampers zielone:dry: moze bepanthen by pomogl, ponoc dobry jest.

Jutro mamy wizyte na 6 tyg. musze sie lekarki popytac bo i tesciowa i siostra meza po obejrzeniu filmiku mowia ze Mati za plytko oddycha. Tesciowa nagrala filmik jak miala go na rekach...
Fakt no szybko oddycha i czasem widze ze plytko mam nadzieje ze bedzie ok, mowily zeby zrobic usg serduszka, ale tu to nikt nie umie chyba, jak cora miala dwa miesiace, obdzwonilam wszystkie kliniki w moim miescie i polski i irlandzkie i nie chcieli zrobic usg brzucha bo stwierdzili ze za mala jest:cool:

Ostatnia edycja:
Basia to Mati nieżle rośnie! M. jest na etapie rozmiaru 62 :szok: Ale gaworzyć to chyba jeszcze nie gaworzy, co? Głuży na pewno :-p

Liwuś
ja też wysłałam 11.02 i na razie cisza.

Sarka
też mamy paczkę Dada 3 i nie śmierdzą

sarka tak tylko na cycu ;-) sprawdzę dady bo dostaliśmy i dam ci znać
basia już gaworzy?nasza zaczyna się lekko uśmiechać i dłużej skupia wzrok. i troszkę gardłowe dźwięki ćwiczy

Viveen to może dostaniesz ..czekaj cierpliwie :-)
Mam taką sugestię może by temat o chustach połączyć razem z tematem pieluch wielorazowych? By można wtedy napisać tam jak pielęgnować pieluchy, jakie wybierać etc.
A co do rozszerzenia diety to przy karmieniu piersią w 6 -mcu się zaczyna czyli jak Mania skończy magiczną liczbę 5 miesięcy i rozpocznie 6. Tu szczegóły http://www.mamazone.pl/artykuly/mal...011/tabela-rozszerzania-diety-niemowlaka.aspx
http://www.osesek.pl/podstawy-zywie...-dziecka-ktore-ukonczylo-6-miesiac-zycia.html
http://www.osesek.pl/podstawy-zywie...we-zasady-rozszerzania-diety-niemowlecia.html
Basia , Nathani dziecko w tym wieku to nie gaworzy tylko głuży , 2. miesiąc życia dziecka, niemowlę drugi miesiąc video - kalendarz rozwoju - www.mamazone.pl

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny :)
Dawno mnie tu nie było, i wybaczcie nie nadrobię Was, tez bym chciała taka butelke przetestować tylko nie wiem gdzie takie zgłoszenie wysłać :p

Moja Ola wczoraj skonczyła 2 miesiące, ale ten czas zleciał masakra, od wczoraj ciągle śpi przespała wczoraj cały dzień i do tego całą noc, ale za to ja tez sie baaaardzo wyspałam jak nigdy.
Mała waży już 5700 i wchodzimy w rozmiar 68, skubaniutka długa sie robi i 62 juz przykrótkie są. Zaczyna się fajnie smiać i gaworzyć :)
Moze jeszcze pozniej cos napisze...a to moja Olenka z dzisiaj i wczoraj
rózne 2013 100.jpgrózne 2013 116.jpgrózne 2013 128.jpg

Do góry